Το Zenfone Live L1 είναι το πρώτο Android Go smartphone της Asus

Η εταιρία Asus ανακοίνωσε το Zenfone Live L1, το πιο πρόσφατο smartphone με προσανατολισμό στα χαμηλής τιμής smartphones της εταιρείας που χρησιμοποιεί το Android Go, δηλαδή την πιο ελαφριά έκδοση του Android η οποία δεν επιβαρύνει τα κινητά με πιο χαμηλές επιδόσεις.

Το Zenfone Live L1 ενώνει τις αυξανόμενες τάξεις των τηλεφώνων που χρησιμοποιούν την ελαφριά έκδοση του Android Oreo της Google, συγκεκριμένα το Nokia 1 και το ZTE Tempo Go. Ως εκ τούτου, μπορείτε με το τηλέφωνο της Asus να εκτελέσετε τη σουίτα εφαρμογών Google που έχει κατασκευαστεί για το Android Go, όπως οι Google Maps Go, το Google Go και τα αρχεία Go.

Αυτό ισχύει μόνο για την παραλλαγή με 1GB μνήμης RAM. Υπάρχει μια άλλη παραλλαγή του τηλεφώνου με 2GB μνήμης RAM που τρέχει το Asus 'ZenUI 5.0 πάνω από το Android Oreo.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στα φόρουμ της Asus, το Zenfone Live L1 διαθέτει πίσω κάμερα 13MP, μπροστά φωτογραφική μηχανή 5MP, οθόνη 5,45 ιντσών HD + (1,440 x 720) με αναλογία διαστάσεων 18: 9, chipset Snapdragon 425 και δυνατότητα αποθήκευσης 16GB . Το τηλέφωνο έχει και μια υποδοχή κάρτας microSD που υποστηρίζει έως και 2 TB πρόσθετης αποθήκευσης.

Η μπαταρία των 3.000mAh θα πρέπει να είναι αρκετή για τουλάχιστον μια ολόκληρη ημέρα χρήσης, αλλά φορτίζει με καλώδιο MicroUSB και όχι με Type -C.

Εκτός από την έλλειψη θύρας USB Type-C, το Zenfone Live L1 στερείται επίσης αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αντ 'αυτού, η Asus υλοποίησε τη λειτουργία ξεκλειδώματος προσώπου για να υπάρχει στο τηλέφωνο. Λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου υλικού, μην περιμένετε το χαρακτηριστικό να είναι τόσο ασφαλές όσο ένα αποτύπωμα.

Τέλος, το Zenfone Live L1 θα είναι διαθέσιμο στις 17 Μαΐου σε διάφορα χρώματα. Η έκδοση με 2GB μνήμης RAM είναι αποκλειστική για τη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ η παραλλαγή με 1GB RAM θα ξεκινήσει σε άλλες περιοχές.

Το Zenfone Live L1 αναμένεται να φτάσει περίπου περίπου τα 107 Δολάρια κάτι λιγότερο από 100 ευρώ δηλαδή, αν και η Asus δεν ανακοίνωσε στοιχεία τιμολόγησης κατά τη στιγμή της γραφής του άρθρου.

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα