Η Apple επιβεβαιώνει ένα σοβαρό πρόβλημα με το iPhone X - και μια απίθανη λύση

Το Face ID, το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple, είναι ένα από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του iPhone X. Αποδεικνύεται όμως ότι το Face ID δεν είναι τέλειο και η Apple έχει ήδη οδηγίες για τα καταστήματά της και τους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών για την επισκευή ή την αντικατάσταση στις ελαττωματικές συσκευές.Αυτό που είναι αινιγματικό είναι ότι η διαδικασία επισκευής περιλαμβάνει τη επιδιόρθωση της πίσω κάμερας, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Face ID.

Το σύστημα κάμερας TrueDepth που είναι τοποθετημένο μέσα στο notch είναι αυτό που καθιστά δυνατή την αναγνώριση προσώπου στο iPhone X. Οι πελάτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ταυτότητας προσώπου πρέπει να πάρουν τα τηλέφωνα τους στα Apple Stores ή στους εξουσιοδοτημένους παρόχους υπηρεσιών όπου μπορεί να τους βοηθήσει εκπαιδευμένο προσωπικό.Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει την προσπάθεια επισκευής της συσκευής με διόρθωση της πίσω κάμερας. Το MacRumors έδωσε ένα αντίγραφο των οδηγιών:

Προκειμένου να παρέχετε την καλύτερη εμπειρία πελατών, εάν ένας πελάτης αναφέρει ότι το iPhone X αντιμετωπίζει προβλήματα με τα στοιχεία ταυτότητας προσώπου, ενδέχεται να μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα με επισκευή της πίσω κάμερας. Εκτελέστε το AST 2 στη συσκευή του πελάτη για να ελέγξετε την κάμερα. Εάν τα διαγνωστικά εντοπίσουν πρόβλημα με την κάμερα, εκτελέστε την επισκευή για να δείτε εάν το πρόβλημα επιλύθηκε. Εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα, εκτελέστε αντικατάσταση ολόκληρης μονάδας αντί για επισκευή οθόνης της ίδιας μονάδας.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο σύνδεσμος μεταξύ της πίσω και της μπροστινής κάμερας, αλλά σίγουρα μοιάζει με πρόβλημα με την κάμερα διπλού φακού στο πίσω μέρος που μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Εάν η επισκευή δεν λειτουργεί, τότε συνιστάται αντικατάσταση πλήρους συσκευής.Το ζήτημα του Face ID δεν φαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένο, αλλά εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να ελέγξετε τη συσκευή σας. Ξεκινήστε με την επίσκεψη στη σελίδα υποστήριξης πελατών στην τοποθεσία Web της Apple. 

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα