Το Facebook μπαίνει στο παιχνίδι του dating

Μόνος ή μόνη? Το Facebook θέλει να σας βοηθήσει να αλλάξετε την κατάσταση της σχέσης σας. Το κοινωνικό δίκτυο εισάγει μια λειτουργία dating που θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν προφίλ για να συναντήσουν δυνητικούς συντρόφους.Το νέο χαρακτηριστικό είναι "όχι μόνο για γνωριμίες", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg την Τρίτη στο συνέδριο της εταιρίας F8. Αντίθετα, έχει σχεδιαστεί για την οικοδόμηση "σημαντικών, μακροπρόθεσμων σχέσεων".

Τα νέα έδωσαν άμεση αλλαγή στην πώληση μετοχών που σχετίζονται με υπάρχουσες υπηρεσίες dating. Η Match Group, η μητρική εταιρεία της Match.com, είδε τις μετοχές της να πέφτουν πάνω από 22%. Η IAC, η εταιρία της εφαρμογής σύνδεσης Tinder και Match Group, έπεσε περισσότερο από 16%.

Το Facebook δεν μπορεί να εξασφαλίσει την επιτυχία στο κομμάτι των γνωριμιών παρά το σταθερό αριθμό του που είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες. Και αυτό συμβαίνει γιατί έχει διαφορετική δομή τόσο στους χρήστες του όσο και στις ηλικιακές ομάδες που συγκεντρώνει. 

Οι χρήστες που θα θέλουν να επιλέξουν τη λειτουργία dating του Facebook τα προφίλ τους γι' αυτή την διαδικασία θα είναι ξεχωριστά από τα κανονικά προφίλ τους στο Facebook."Τα Matches θα συνιστώνται με βάση τις προτιμήσεις dating, τα κοινά πράγματα και τους αμοιβαίους φίλους", δήλωσε το Facebook σε μια ανάρτηση. "Θα έχουν την επιλογή να ανακαλύψουν άλλους με παρόμοια ενδιαφέροντα μέσω των Ομάδων ή των Εκδηλώσεών τους. Εντούτοις, αυτό που θα κάνουν οι χρήστες μέσα στη λειτουργία dating  δεν θα παρουσιαστεί στους φίλους τους. "

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα