• vs Battles
  • Δημοσιεύτηκε:

Fortnite Mobile vs PUBG Mobile: Ποιες είναι οι διαφορές

Ο αγώνας για την υπεροχή των παιχνιδιών Battle Royale εισήλθε σε μια νέα αρένα, τόσο με το PUBG Mobile όσο και με το Fortnite Mobile να αγωνίζονται για ένα μεγαλύτερο κομμάτι πίτας των παιχνιδιών στα smartphones. Και τα δύο παιχνίδια είναι ακόμα σε πρώιμη φάση (στην πραγματικότητα η Fortnite Mobile δεν έχει καν ημερομηνία κυκλοφορίας Android), αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές διαφορές μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τίτλων μάχης royale για κινητές συσκευές.

Φυσικά, μια σύγκριση μεταξύ Fortnite Mobile vs PUBG Mobile δεν μπορεί να πει οριστικά ποιο παιχνίδι είναι καλύτερο, αφού πολλές από τις διαφορές είναι στιλιστικές. Και τα δύο παιχνίδια είναι αρκετά καλά, και κρίνοντας με το ρυθμό με τον οποίο ενημερώνονται, τα καλύτερα έρχονται.

Visual style

Τόσο το Fortnite Mobile όσο και το PUBG Mobile είναι πιστές αντιγραφές των ομολόγων τους για υπολογιστές, και αυτό περιλαμβάνει τα ξεχωριστά οπτικά τους στυλ.Τα Lightspeed και Quantum Studios της Tencent έχουν απλοποιήσει τα ρεαλιστικά γραφικά του Playerunknown’s Battlegrounds για την έκδοση για κινητά, αλλά η ουσία είναι ακόμα εκεί. Οι χαρακτήρες, ο χάρτης και τα όπλα είναι όλα ρεαλιστικά. 

Το Fortnite Mobile, από την άλλη πλευρά, παίρνει μια πιο προσεγμένη προσέγγιση. Όλα είναι φωτεινά και πολύχρωμα σαν να ήταν βγαλμένα από μια ταινία Pixar. Ορισμένα όπλα βασίζονται σε πραγματικά όπλα, αλλά άλλα φαίνονται απ 'ευθείας από τους Looney Tunes, όπως η προσωρινή επανάκτηση του εκτοξευτή χειροβομβίδων "Egg Launcher".

Η διαφορά μεταξύ των δύο παιχνιδιών συνοψίζεται καλύτερα από τους παίκτες τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα σε έναν αγώνα. Στο PUBG Mobile, παίκτες πέφτουν από αλεξίπτωτο από αεροπλάνο φορτίου σε ρωσικό νησί με στρατιωτική βάση και σταθμό ηλεκτροπαραγωγής. Στο Fortnite Mobile, οι παίκτες ξεδιπλώνονται από ένα λεωφορείο που είναι συνδεδεμένο με ένα τεράστιο μπαλόνι, σπάζοντας την πτώση τους με μια ομπρέλα ή φουτουριστικό ανεμόπτερο.

Gameplay

Κανένα από τα παιχνίδια δεν εφηύρε την formula battle royale, αλλά το βασικό gameplay είναι το ίδιο. Οι παίκτες πέφτουν σε ένα νησί με 99 άλλους αντιπάλους, από εκεί συλλέγουν όπλα και άλλα εργαλεία για να πολεμήσουν έως ότου να μείνει ο τελευταίος παίχτης. Η playzone (επίσης γνωστή ως circle) όσο πάει γίνεται μικρότερη και μικρότερη, αναγκάζοντας τους υπόλοιπους παίκτες να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Η περιοχή έξω από το playzone αντιμετωπίζει συνεχείς ζημιές και πρέπει να αποφεύγεται με κάθε κόστος. Το PUBG περιορίζει περαιτέρω την περιοχή παιχνιδιού με κόκκινες ζώνες, όπου οι βόμβες πέφτουν από τον ουρανό που θα σκοτώσουν αμέσως οποιονδήποτε παίκτη βγει από τον χώρο.

Μια σύγκριση μεταξύ του παιχνιδιού Fortnite Mobile vs PUBG Mobile ακολουθεί τις ίδιες γραμμές με τα γραφικά τους. Το PUBG Mobile είναι έντονο και οι μάχες δίνουν την αίσθηση ότι ο θάνατος είναι επικείμενος, ενώ το Fortnite Mobile δίνει στους παίκτες πολύ περισσότερα περιθώρια για ελιγμούς και να παίζουν πιο δημιουργικά.

Controls

Ο έλεγχος του παιχνιδιού είναι εκεί που είναι πραγματικά εμφανές ποια εταιρεία έχει περισσότερη εμπειρία δημιουργώντας παιχνίδια για κινητά. Η Tencent είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των παιχνιδιών για κινητά και το PUBG Mobile το αντανακλά αυτό το παιχνίδι. Όσον αφορά τους ελέγχους στο mobile shooters go, θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλύτερο σύστημα από αυτό που χρησιμοποιείται στο PUBG Mobile. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ενσωματωμένα συστήματα ελέγχου, με την επιλογή να τα προσαρμόσετε πλήρως στις προτιμήσεις σας.

Το Fortnite Mobile δεν διαθέτει κανένα είδος προσαρμογής και συχνά τα στοιχεία ελέγχου αφήνουν μια αίσθηση ότι κάτι λείπει. Μέρος αυτού του γεγονότος οφείλεται στην πιο περίπλοκη φύση του παιχνιδιού, στα κτίρια, στις παγίδες και ούτω καθεξής, αλλά μερικές από αυτές οφείλονται σε συγκεκριμένες αποφάσεις σχεδιασμού.

Για παράδειγμα, για να πυροβολήσετε, μπορείτε είτε να πατήσετε στην οθόνη είτε να πατήσετε το κουμπί shoot στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αλλά με το πάτημα της οθόνης ρίχνετε μόνο μια βολή, έτσι αν έχετε οποιοδήποτε αυτόματο όπλο θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί στα αριστερά. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον χαρακτήρα σας και να πυροβολείτε ταυτόχρονα, εκτός και αν υιοθετήσετε κάποια τρελή μέθοδο που δεν ξέρω ακόμα.

Bots

Η απόφαση της PUBG Mobile να εισαγάγει bots στη φόρμα battle royale ήταν σίγουρα αμφιλεγόμενη, αλλά είναι επίσης ένα από τα κύρια πράγματα που την χωρίζει από το Fortnite Mobile. Οι πρώτες μάχες των παικτών έχουν μόνο δέκα έως είκοσι ανθρώπινους παίκτες, με το υπόλοιπο του παιχνιδιού να είναι bots. Ακόμα και αφού έχετε παίξει μερικά παιχνίδια, μην περιμένετε περισσότερους από τους μισούς αντιπάλους να έχουν παλμό (εκτός εάν παίζετε σε ένα προσαρμοσμένο παιχνίδι). 

Το Fortnite Mobile δεν έχει κανένα από αυτά τα bots, έχει 100 παίκτες σε κάθε αγώνα. Στην πράξη όμως, τα bots της PUBG Mobile καταλήγουν να κάνουν το παιχνίδι πιο ευχάριστο για τους νεότερους παίκτες. Σας δίνουν την ευκαιρία να εξασκηθείτε και να κερδίσετε λίγη εμπειρία πριν υποκύψετε στην σκληρή πραγματικότητα μιας μάχης.

Maps και game modes

Μία σημαντική διαφορά μεταξύ του Fortnite Mobile και του PUBG Mobile είναι ο αριθμός των χαρτών και των τρόπων παιχνιδιού που προσφέρουν. Το Fortnite χρησιμοποιεί ακριβώς τον ίδιο χάρτη με την έκδοση PC, η οποία αλλάζει ελαφρώς καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται. Για παράδειγμα, η τέταρτη σεζόν ξεκίνησε με μετεωρίτες που χτύπησαν το νησί, καταστρέφοντας ορισμένες δομές και περιοχές που υπήρχαν εκεί από την έναρξη του παιχνιδιού. Άλλες νέες περιοχές προστέθηκαν, μερικές κρυμμένες στις πλευρές του χάρτη.

Το Fortnite επίσης προσφέρει περιστασιακά περιορισμένους τρόπους παιχνιδιού, όπως το 50 vs 50 ή το shootout.  Το PUBG προσφέρει διαφορετικούς χάρτες, παρόλο που μόνο ο αρχικός χάρτης έχει φτάσει στην έκδοση για κινητά. Ευτυχώς, ο δεύτερος χάρτης θα είναι διαθέσιμος τις προσεχείς εβδομάδες. Το PUBG Mobile διαθέτει επίσης λειτουργία arcade μόνο για κινητά με λιγότερους παίκτες για να φέρει τους αγώνες σε μια πιο φιλική προς το κινητό διάρκεια.

Performance

Το PUBG Mobile και το Fortnite Mobile τρέχουν στο Unreal Engine 4, το οποίο αναπτύχθηκε από τους ίδιους στην Epic Games. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τόσο το Fortnite όσο και το Fortnite Mobile βελτιστοποιήθηκαν αμέσως μόλις κυκλοφόρησαν.

Στην πραγματικότητα, ένα από τα βασικά πράγματα που οδήγησαν το Fortnite στην πρώτη θέση (εκτός από το να είναι ελεύθερο) ήταν ότι μπορεί να παιχτεί σε πολύ λιγότερο ισχυρούς υπολογιστές. Μένει να δούμε αν το Fortnite Mobile θα λειτουργήσει ή όχι σε συσκευές με χαμηλότερες προδιαγραφές, αφού αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη μόνο σε μερικές από τις πιο πρόσφατες εκδόσεις του iOS.

Το Fortnite Mobile φαίνεται εντυπωσιακά παρόμοιο με την έκδοση του υπολογιστή, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν ρυθμίσεις γραφικών για την αύξηση της απόδοσης. Η Epic Games σίγουρα θα επεκτείνει αυτό πριν το κυκλοφορήσει στην έκδοση συσκευών Android. Το PUBG Mobile προσφέρει ισχυρές ρυθμίσεις γραφικών για να το προσαρμόσετε σε οποιαδήποτε συσκευή. Σε αντίθεση με την έκδοση PC που κυκλοφόρησε, είναι επίσης αρκετά καλά βελτιστοποιημένη, αν και οι υφές χαμηλής ανάλυσης απομακρύνονται από την ρεαλιστική αίσθηση του παιχνιδιού.

Fortnite Mobile vs PUBG Mobile: Συμπέρασμα

Έτσι ποιο παιχνίδι είναι καλύτερο όταν πρόκειται για το Fortnite Mobile εναντίον του PUBG Mobile; Και τα δύο παιχνίδια είναι εντυπωσιακά (και δωρεάν), αλλά προς το παρόν μοιάζει με ένα αίνιγμα. Το Fortnite Mobile εξακολουθεί να περιορίζεται σε μερικές συσκευές iOS, οπότε για χρήστες Android δεν υπάρχει ήδη επιλογή. Φυσικά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει όταν τελικά κυκλοφορήσει η έκδοση Android της Fortnite Mobile.

Ποιος πιστεύετε ότι θα βγει στην κορυφή του μεγάλου πολέμου  battle royale  του 2018; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα