Meizu M6 Note Review και Χαρακτηριστικά

Τα υπέρ: Premium μεταλλικός σχεδιασμός, ζωντανή οθόνη, μπαταρία μακράς διαρκείας, γρήγορος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, Υποδοχή ακουστικών 3,5 mm, Διπλές κάμερες

Τα κατά: Κακή απόδοση φωτογραφικής μηχανής σε χαμηλό φωτισμό, Θύρα MicroUSB, δεν έρχεται με Android Oreo

Συνολικά: Ο μεταλλικός σχεδιασμός του Meizu M6 Note, η καλή μπαταρία, ο γρήγορος αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων και οι διπλές κάμερες προσφέρουν μια εξαιρετική εμπειρία smartphone μεσαίας εμβέλειας. Ωστόσο, δεν είναι αρκετά για να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Βαθμολογία

8Overall8Σχεδιασμός8Οθόνη7Κάμερα9Μπαταρία8Απόδοση

Το Meizu M6 Note μπορεί να μην είναι το πιο συναρπαστικό smartphone που έχουμε δει, αλλά σίγουρα δεν είναι κακό.Το M6 Note είναι ένα smartphone μεσαίας εμβέλειας (στην καλύτερη περίπτωση). Είναι οικονομικά προσιτό, έχει μερικά πολύ ελκυστικά χαρακτηριστικά και είναι κατασκευασμένο από έναν από τους πιο δημοφιλείς και αξιόπιστους Κινέζους κατασκευαστές.

Με διπλές κάμερες, μια μεγάλη μπαταρία, ένα μεταλλικό σχέδιο και την υπογραφή του Meizu FlymeOS, είναι το M6 Note ένα τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας που αξίζει να αγοράσετε; Αυτός είναι ο στόχος του review μας για το Meizu M6 Note.

Βρείτε το στο Gearbest

Meizu M6 Note Design

Πολλές πτυχές του Meizu M6 Note είναι αρκετές τρέξει με μια καλή απόδοση. Η δουλειά γίνεται. Το M6 Note σίγουρα δεν είναι ένα κακό κινητό, αλλά ούτε κάνει πολλά για να ξεχωρίσει από το πλήθος. Το τηλέφωνο είναι καλά σχεδιασμένο, αλλά δεν είναι τίποτα που δεν έχουμε ξαναδεί από άλλους κατασκευαστές πριν. Το M6 Note έχει μια καλή κατασκευή, με ένα μεταλλικό σώμα που του δίνει μια πολύ υψηλή αίσθηση ποιότητας. Το μέταλλο είναι ομαλό στην αφή, καθιστώντας πολύ μικρή πρόσφυση. Ωστόσο, οι επίπεδες πλευρές του τηλεφώνου διευκολύνουν τη συγκράτησή του. Οι λοξές άκρες περνούν κατά μήκος της περιμέτρου του μπροστινού και του πίσω μέρους, γεγονός που προσθέτει επιπλέον αίσθηση καλού σχεδιασμού στη συνολική αισθητική. Οι γωνίες είναι επίσης ωραία στρογγυλεμένες, γεγονός που κάνει το τηλέφωνο πιο άνετο στο κράτημα.

Με τα σημερινά πρότυπα smartphone το Meizu M6 Note θα θεωρείται μεσαίο σε μέγεθος. Δεν είναι υπερβολικά μεγάλο, καθιστώντας αρκετά εύκολο να το χρησιμοποιήσετε στο ένα χέρι. Τα πλευρικά τοποθετημένα πλήκτρα ισχύος και έντασης είναι καλά τοποθετημένα και άνετα για πρόσβαση. Είναι ένα καλά κατασκευασμένο, αν και αξιοσημείωτο τηλέφωνο που αποπνέει ότι έχει γίνει μια καλή και προσεγμένη δουλειά στο θέμα του σχεδιασμού.

Βρείτε το στο Gearbest

Meizu M6 Note Οθόνη

Με την πρώτη ματιά, η οθόνη 5,6 ιντσών 1080p του M6 Note πιθανότατα δεν θα τραβήξει την προσοχή σας. Περιβάλλεται από παχιά bezels, ειδικά στην κορυφή και στο κάτω μέρος, και έχει αναλογία διαστάσεων 16: 9, που του δίνει μια πολύ ξεπερασμένη εμφάνιση για το 2018. Η ίδια η οθόνη είναι καλής ποιότητας. Σε 5,5 ίντσες δεν είναι η μεγαλύτερη οθόνη, αλλά εξακολουθεί να είναι άνετη για την περιήγηση στο διαδίκτυο, την πληκτρολόγηση και την απόλαυση περιεχομένου όπως ταινίες και παιχνίδια.

Το Panel IPS του M6 Note δεν είναι τόσο ζωντανό ή αντίθετο με την οθόνη OLED, αλλά εξακολουθεί να έχει μεγάλη αναπαραγωγή χρώματος και εξαιρετικές γωνίες θέασης. Η οθόνη επίσης έτρεξε εκπληκτικά καλά σε εξωτερικούς χώρους, καθώς θα μπορούσα να δω άνετα την οθόνη σε άμεσο ηλιακό φως, όταν ρυθμίστηκε σε μέγιστη φωτεινότητα. Η ανάλυση 1080p είναι ένα βήμα προς τα κάτω από τα πάνελ QHD στην αγορά, αλλά σε μια οθόνη 5,5 ιντσών, η ανάλυση 1080p είναι ακόμα περισσότερο από αρκετή για να δώσει μια καλή εμπειρία.

Βρείτε το στο Gearbest

Meizu M6 Note Επιδόσεις

Το Meizu M6 Note έρχεται με τον mid-range Snapdragon 625 SoC της Qualcomm, υποστηριζόμενο από 3 ή 4GB μνήμης RAM, ανάλογα με την επιλογή αποθήκευσης. Το M6 Note δεν είναι ένα θηρίο συγκριτικής αξιολόγησης, αλλά ήταν ένα σταθερό, αξιόπιστο και αξιοπρεπές κινητό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως οι γενικές εφαρμογές πλοήγησης, το M6 Note είναι ομαλό και γρήγορό.

Δυστυχώς, το τηλέφωνο δεν λειτούργησε έτσι με κάθε εργασία. Εφαρμογές όπως Snapchat έτρεχαν υποτονικά και παρατήρησα κάποια περιστασιακά τυχαία "παγώματα" όταν έπαιζα ένα αρκετά απλό παιχνίδι όπως το Clash Royale. Τα παιχνίδια γενικά έτρεχαν καλά, με ομαλό gameplay στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Το Snapdragon 625 δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα κορυφαία SoCs της Qualcomm, αλλά είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Οι ιδιότητες διατήρησης της μπαταρίας, σε συνδυασμό με την τεράστια μπαταρία 4000mAh του M6 Note, είχαν ως αποτέλεσμα την εξαιρετική διάρκεια ζωής της μπαταρίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Το Meizu M6 Note έρχεται με λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας που μειώνουν την απόδοση και απενεργοποιούν χαρακτηριστικά όπως Bluetooth και GPS για να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Είναι ένα πρακτικό χαρακτηριστικό αν έχετε αν έχετε χαμηλή μπαταρία και δεν θα μπορείτε να το βάλετε σε φορτιστή. 

Όπως πολλές άλλες πτυχές του M6 Note, τα χαρακτηριστικά του υλικού είναι πολύ τυποποιημένα και κάπως υποτονικά. Η εσωτερική αποθήκευση έρχεται σε δύο επιλογές 32 ή 64 GB, με την επιλογή να επεκτείνετε περαιτέρω την αποθήκευση μέσω microSD (έως 256Gb).

Βρείτε το στο Gearbest

Meizu M6 Note Camera

Το Meizu συμβαδίζει πολύ καλύτερα με τα μοντέρνα smartphone στο τμήμα φωτογραφικών μηχανών. Το M6 Note έρχεται με διπλές πίσω κάμερες - ένα πρωτεύον shooter 12ΜΡ και έναν δευτερεύοντα αισθητήρα 5MP. Στην περίπτωση του M6 Note, μόνο ο κύριος αισθητήρας είναι για τη λήψη φωτογραφιών ενώ ο δευτερεύων αισθητήρας χρησιμοποιείται μόνο για τη λήψη πληροφοριών βάθους.

Ο δευτερεύων αισθητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ενεργοποίηση του εφέ διπλού φακού από μέσα στην εφαρμογή της κάμερας. Αυτό επιτρέπει τον μεγαλύτερο διαχωρισμό μεταξύ του θέματος και του φόντου με τη θόλωση του φόντου, διατηρώντας μόνο το θέμα σε εστίαση, δημιουργώντας ένα εφέ bokeh. Είναι ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα που δίνει στις φωτογραφίες σας την εμφάνιση της λήψης από DSLR.

Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ πειστικά, εφόσον υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ του κύριου αντικειμένου εστίασης και του φόντου. Η ποσότητα θολώματος δυστυχώς δεν μπορεί να τροποποιηθεί, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε το σημείο εστίασης μετά από το γεγονός, ώστε να δώσετε έμφαση σε οποιοδήποτε μέρος της φωτογραφίας. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται πιο τεχνητά καθώς αποκλίνετε από το αρχικό σημείο εστίασης.

Η μεγαλύτερη αδυναμία της φωτογραφικής μηχανής είναι η έλλειψη δυναμικής εμβέλειας, η οποία πάντοτε φαίνεται να συμβαίνει με τα midrange smartphones. Σε καλό φωτισμό, η αναπαραγωγή και η ευκρίνεια των χρωμάτων είναι περισσότερο από επαρκείς, δημιουργώντας μια ελκυστική εικόνα. Λεπτομέρειες λείπουν σε σκιερά σημεία ή φωτεινά σημεία. Το HDR το βελτιώνει δραστικά αυτό, διατηρώντας ταυτόχρονα μια φυσιολογική εικόνα. Η κάμερα δεν διαθέτει αυτόματο τρόπο λειτουργίας HDR.

Ο φακός είναι φωτεινός, με διάφραγμα f / 1,9, αλλά υπάρχει μεγάλη πτώση στην ποιότητα της εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα χρώματα ξεθωριάζουν, οι λεπτομέρειες χάνονται, τα έντονα σημεία υπερδιπλώνονται και υπάρχει πολύ περισσότερος θόρυβος. Τα αποτελέσματα είναι μέτρια στην καλύτερη περίπτωση. Η οπτική σταθεροποίηση της εικόνας θα είχε βοηθήσει με αυτό, αν η φωτογραφική μηχανή την είχε συμπεριλάβει.

Οι Selfies έχουν γίνει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των χρηστών smartphones, οπότε το μπροστινό μέρος του Meizu M6 Note είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα 16 megapixel για εικόνες υψηλής ανάλυσης. Όπως συμβαίνει με πολλά κινέζικα smartphones, δίνεται μεγάλη έμφαση στη λειτουργία beauty, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρύψει τις κηλίδες, να μαλακώσει το δέρμα σας, να μεγεθύνει τα μάτια σας και να αμβλύνει το πρόσωπό σας.

Βρείτε το στο Gearbest

Περισσότερα

fb techfreaks youtube techfreaks