Η σημαντική ενημέρωση του Gmail της Google ενισχύει το απόρρητο και την παραγωγικότητα

Ακριβώς όταν σκεφτήκαμε ότι είχε ξεχάσει εντελώς τον web Gmail client, η Google κυκλοφόρησε μια ολοκαίνουργια έκδοση, με νέο σχεδιασμό, νέα χαρακτηριστικά και έναν νέο τρόπο σκέψης για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Όπως φημολογήθηκε προηγουμένως, η Google παρουσιάζει σήμερα μια σειρά από αλλαγές στο περιβάλλον και τις λειτουργίες του προγράμματος περιήγησης Gmail στο διαδίκτυο, αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα στο διαδίκτυο και στην Google, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να φτάσει στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Με το που θα το ανοίξετε, θα παρατηρήσετε μια οπτική αλλαγή με το νέο Gmail. Ενώ η παλιά έκδοση είχε μείνει λίγο πίσω σε θέματα εμφάνισης, ο νέος σχεδιασμός της δίνει μια πιο σύγχρονη αίσθηση, με στρογγυλεμένα κουμπιά, καθαρότερα μενού και πτυσσόμενα πλευρικά πλαίσια. Αλλά ενώ η νέα διεπαφή είναι ωραία και διαισθητική, οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι στο πώς τη χρησιμοποιείτε, όχι στο πώς φαίνεται.Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι χρησιμοποιούν το Gmail κάθε μέρα και ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ιστού για να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα. Είτε χρησιμοποιείτε λογαριασμό Gmail για δουλειά είτε για προσωπική χρήση, έχοντας έναν ασφαλή, ισχυρό και γρήγορο πρόγραμμα browsing είναι εξίσου σημαντικός με τις ειδοποιήσεις push, αλλά ολόκληρο το πακέτο εδώ είναι μια σημαντική αναβάθμιση για τους χρήστες του Gmail, ιδιαίτερα για το απόρρητο και την παραγωγικότητα. Το να επιτρέπεται σε χρήστες να αφαιρούν τη δυνατότητα προώθησης, αντιγραφής, λήψης και εκτύπωσης μηνυμάτων, καθώς και να ορίζουν ημερομηνίες λήξης θα κάνουν το Gmail πολύ πιο ελκυστικό για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις.Ιδιωτικότητα και παραγωγικότητα

Μαζί με την αναμόρφωση του σχεδιασμού, η νέα έκδοση ιστού του Gmail φέρνει την εστίαση στην παραγωγικότητα και την ασφάλεια. Ξεκινά με τα εισερχόμενά σας. Όταν ένα μήνυμα ή μια συζήτηση έχει ένα συνημμένο, θα μπορείτε τώρα να κάνετε προεπισκόπηση ή να το ανοίξετε χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθείτε σε μια λίστα με μηνύματα και ένα κουμπί λήξης με καθυστέρηση που ορίζετε εσείς σας επιτρέπει να διατηρείτε καθαρά τα εισερχόμενά σας. Μπορείτε επίσης να έχετε εύκολα πρόσβαση στα άλλα εργαλεία της Google, όπως το Ημερολόγιο, το Keep και οι Εργασίες.Μια νέα λειτουργία θα σας υπενθυμίσει να στέλνετε απαντήσεις σε παλαιότερα μηνύματα.

Αν είστε ξεχασιάρης, το νέο Gmail θα παρακολουθεί τα μηνύματά σας για εσάς με μια νέα λειτουργία "nudge" που σας υπενθυμίζει να απαντάτε σε μηνύματα αφού έχετε μείνει αδρανής για λίγες μέρες. Επιπλέον, έξυπνες απαντήσεις έχουν ενσωματωθεί από το Gmail στο διαδίκτυο για ταχύτερες απαντήσεις.

Αλλά το πιο cool χαρακτηριστικό είναι κάτι που η Google καλεί εμπιστευτική λειτουργία. Εφαρμόστε το σε ένα από τα εξερχόμενα μηνύματα και ο παραλήπτης σας θα χάσει τη δυνατότητα προώθησης, αντιγραφής, λήψης ή εκτύπωσης του μηνύματος μόλις το λάβει. Σύμφωνα με το The Verge, το οποίο έλαβε μια πρώιμη ματιά στη νέα διεπαφή του Gmail, "η Google κάνει τη δουλειά της μη στέλνοντας άμεσα το εμπιστευτικό περιεχόμενο - στέλνετε μόνο ένα σύνδεσμο προς το περιεχόμενο που υπάρχει στο γραμματοκιβώτιό σας και προσπελάζεται από παραλήπτη είτε μέσω του λογαριασμού Gmail είτε, εάν χρησιμοποιούν άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, https. "

Φυσικά μπορείτε πάντα να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης ή να τραβήξετε μια φωτογραφία της οθόνης με το τηλέφωνό σας, αλλά είναι ωστόσο μια καλή διασφάλιση. Μπορείτε επίσης να ορίσετε μια ημερομηνία λήξης για τα μηνύματα.google gmail nudge 100755956 large

Οι εργασίες είναι ένας νέος mobile manager

Η εστίαση με τη νέα ενημέρωση του Gmail μπορεί να είναι στο πρόγραμμα ιστού, αλλά η Google δεν έχει ξεχάσει τις εφαρμογές της για κινητά. Μια νέα ενημέρωση για την εφαρμογή iOS και το Android Gmail θα φέρει ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας, οι οποίες θα σας ειδοποιούν για σημαντικά μηνύματα και θα σας αποστέλλουν προτάσεις. Επιπλέον, το Gmail θα σας προειδοποιήσει τώρα, όταν έρχεται σε επαφή με μήνυμα ύποπτου ανεπιθύμητου μηνύματος, ακριβώς όπως το τηλέφωνο Pixel σας κάνει με κλήσεις.Η εφαρμογή Gmail λαμβάνει ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας και προειδοποιεί για προτάσεις.

Υπάρχει επίσης μια νέα εφαρμογή για παραγωγικότητα, Εργασίες. Παλαιότερα μέρος της εμπειρίας του Gmail, η νέα εφαρμογή προσφέρει μια απλή διεπαφή που σας επιτρέπει να δημιουργείτε λίστες και να προγραμματίζετε εργασίες, να ορίζετε υπενθυμίσεις και να προσθέτετε subtasks και σημειώσεις. Είναι επίσης ενσωματωμένο με το Gmail και το Ημερολόγιο, ώστε να μπορείτε να κρατάτε όλη τη ζωή σας οργανωμένη χωρίς να αλλάζετε μεταξύ εφαρμογών.

Για να ξεκινήσετε με τις Εργασίες, μπορείτε να το κατεβάσετε από το App Store στο iOS (διαθέσιμο αυτή την εβδομάδα) ή στο κατάστημα Google Play στο Android. Ο νέος client του Gmail κυκλοφορεί παγκοσμίως, με νέα καινοτόμα χαρακτηριστικά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Για να ελέγξετε αν έχετε την ενημέρωση, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στη δεξιά γωνία και αναζητήστε την επιλογή "Δοκιμάστε το νέο Gmail".

fb techfreaks youtube techfreaks

Το techfreaks.gr χρησιμοποιεί cookies για να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες. Αποδεχτείτε τα cookies μας για καλύτερη εμπειρία Μάθετε Περισσότερα