Πως να ανοίξετε το κρυφό μενού του MIUI 11 για να δείτε τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας

Ξέρατε ότι υπάρχει μια σειρά κρυφών κωδικών της Xiaomi που σας επιτρέπουν την πρόσβαση σε κρυμμένα μενού; Αν έχετε ενημερώσει το κινητό τηλέφωνο σας Xiaomi σε MIUI 11, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυμμένο μενού της μπαταρίας του κινητού σας.

Εισάγοντας αυτόν τον κωδικό μας δίνεται πρόσβαση σε μια οθόνη με πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία. Αν και μπορεί να φαίνεται άσχετο, μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σημαντικές πληροφορίες. Μιλάμε για τους κύκλους φόρτισης μπαταρίας μέσω των οποίων έχει φορτιστεί το smartphone μας από την στιγμή που το πήραμε.

Πως να δείτε τους κύκλους φόρτισης στο MIUI

Ο κωδικός του XIAOMI MIUI 11 για να έχετε πρόσβαση στο μενού της μπαταρίας

Το τέχνασμα της Xiaomi για την ενεργοποίηση αυτού του μυστικού μενού του MIUI 11 ισχύει μόνο με αυτήν την έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Αλλά και όχι για όλους, αλλά με εκείνες τις εκδόσεις που βασίζονται στο Android 10. Έτσι, αν έχετε MIUI 11, αλλά με βάση το Android 9 Pie, δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτό.

Εάν πληροίτε αυτήν την απαίτηση, ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου, πληκτρολογήστε τον κωδικό *#*#6485#*#* στην εφαρμογή των κλήσεων και πατήστε το κουμπί κλήσης. Μια σειρά δεδομένων θα εμφανιστούν στην οθόνη σας, τα οποία θα αναφέρουν λεπτομερώς τις πληροφορίες της μπαταρίας όπως την κατάσταση, την τάση και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι αυτό που εμφανίζεται ως MF_02.

miui 11 life battery

Αυτή είναι η ένδειξη των κύκλων φόρτισης της μπαταρίας του smartphone. Ή, διαφορετικά, πόσες φορές έχουμε θέσει το τηλέφωνο να φορτίσει. Στην περίπτωση αυτή το κάναμε 281 φορές, δηλαδή λιγότερο από ένα χρόνο.

Πως να δείτε τους κύκλους φόρτισης στο MIUI

Ποια είναι η χρήση της γνώσης των κύκλων φόρτισης των μπαταριών;

Εξίσου απλό, καθώς γνωρίζετε πόση ζωή έχει χάσει το κινητό σας τηλέφωνο. Όπως γνωρίζετε, η μπαταρία είναι ένα από τα πιο υποβαθμισμένα στοιχεία του τηλεφώνου σας από τότε που οι εταιρίες άρχισαν να κάνουν τα τηλέφωνά τους πιο λεπτά. Επιπλέον, λίγα τηλέφωνα σας επιτρέπουν να αλλάξετε αυτό το στοιχείο χειροκίνητα. Στην πραγματικότητα, η αντικατάσταση της μπαταρίας ενός τηλεφώνου είναι τόσο ακριβό που συχνά κάνει συμφέρουσα την αγορά ενός νέου τηλεφώνου.

Περισσότερα

Οι κύκλοι της μπαταρίας επισημαίνουν τη διάρκεια ζωής της συσκευής επειδή μόλις ξεπεραστούν 500 κύκλοι (περίπου ενάμιση χρόνο), η μπαταρία χάνει την ικανότητα και την αποτελεσματικότητά της. Και αν αρχίσουμε να μιλάμε για ασύρματη φόρτιση, το ζήτημα είναι περίπλοκο επειδή υπάρχουν ήδη μελέτες που δείχνουν ότι αυτοί οι κύκλοι εξασθενίζουν ακόμα περισσότερο την μπαταρία του τηλεφώνου.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης