Πώς να φωτογραφίζετε πυροτεχνήματα με κάμερα smartphone (iPhone και Android)

Το να φωτογραφήσετε πυροτεχνήματα, μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη διαδικασία είτε με κάμερα dslr είτε με την κάμερα του κινητού σας: ο χρόνος, η τοποθεσία και η διαμόρφωση των ρυθμίσεων είναι σημαντικοί παράγοντες, για να μην αναφέρουμε ότι θα παρακολουθείτε μόνο ένα τέτοιο θέαμα τη νύχτα, όταν το φως είναι λιγοστό. Από την άλλη πλευρά, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι αρκετά εντυπωσιακά αν ακολουθήσετε μερικές απλές οδηγίες.Βήμα # 1: Έλεγχος του χώρου

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εξετάσετε το περιβάλλον σας. Ανακαλύψτε πού θα ξεκινήσουν τα πυροτεχνήματα και σκεφτείτε μια τοποθεσία από την οποία θα μπορέσετε να τα αποτυπώσετε καλά. Σε ένα βέλτιστο σενάριο, θα μπορούσατε να συμπεριλάβετε τόσο τα πυροτεχνήματα όσο και κάποια τοπία ή ορόσημα από το περιβάλλον σε ένα ενιαίο πλαίσιο.

Για να τραβήξετε μια καλή φωτογραφία των πυροτεχνημάτων, θα πρέπει να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο σταθερή τη φωτογραφική σας μηχανή. Εδώ είναι όπου ένα τρίποδο smartphone θα είναι πρακτικό. Εάν δεν έχετε, σκεφτείτε κάτι που μπορείτε να ακουμπήσετε το τηλέφωνό σας ώστε να μην κουνηθεί. Η κίνηση που εμφανίζεται ενώ η φωτογραφική μηχανή λαμβάνει τη φωτογραφία μπορεί να προκαλέσει θόλωση της κίνησης, ειδικά σε τηλέφωνα χωρίς σταθεροποίηση εικόνας.Βήμα # 2: Ρύθμιση της κάμερας

Σε αυτό το σημείο έχετε δύο επιλογές: μπορείτε να κεντράρετε τη φωτογραφική σας μηχανή στα πυροτεχνήματα και να αρχίσετε να πατάτε το κουμπί λήψης με την ελπίδα για το καλύτερο ή να εισάγετε τη χειροκίνητη λειτουργία σας και να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις για βέλτιστα αποτελέσματα. Εάν επιλέξετε την τελευταία διαδρομή, εδώ είναι οι τιμές που πρέπει να ορίσετε:

Ταχύτητα κλείστρου: Αυτή η ρύθμιση καθορίζει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κάμερά σας καταγράφει φωτισμό. Όσο περισσότερο το κλείστρο παραμένει "ανοιχτό", τόσο περισσότερο φως μπαίνει στην κάμερα. Μια τιμή μεταξύ 1/8 και 1/2 του δευτερολέπτου θα έχει καλά αποτελέσματα.
ISO: Αυτή η τιμή καθορίζει τη ρύθμιση ευαισθησίας του αισθητήρα σας. Μια υψηλότερη τιμή καθιστά τον αισθητήρα πιο ευαίσθητο στο φως, αλλά και πιο ευαίσθητο στο ψηφιακό θόρυβο. Όταν φωτογραφίζετε πυροτεχνήματα, πρέπει να έχετε μια τιμή μεταξύ 100 και 200. Η ιδανική ρύθμιση θα διαφέρει από τη μια κάμερα στην άλλη, λόγω διαφορών στα μεγέθη διαφράγματος.
Εστίαση: Θα πρέπει να το καταλάβετε μόνοι σας. Ίσως η φωτογραφική σας μηχανή θα μπορέσει να εστιάσει αυτόματα, αλλά αν τείνει να αποτύχει, ρυθμίστε την σε μια θέση που φαίνεται καλύτερα στην οθόνη. Οι πιθανότητες είναι ότι μια τιμή κοντά στο άπειρο θα λειτουργούσε ωραία.
Ισορροπία λευκού: Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση αυτόματης ρύθμισης θα ήταν εντάξει.
Flash: Όχι, δεν χρειάζεστε φλας, απλά απενεργοποιήστε το.Ιδιοκτήτες iPhone, η προεπιλεγμένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής του τηλεφώνου σας δεν προσφέρει πολλά από την άποψη των ρυθμίσεων χειροκίνητης κάμερας, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής τρίτου κατασκευαστή. Ή αν δεν θέλετε να ξοδεύετε χρήματα σε μία κάμερα, απλώς χρησιμοποιήστε την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία καταγραφής burst (κρατήστε πατημένο το κουμπί λήψης) για να τραβήξετε μια σειρά φωτογραφιών και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την καλύτερη από αυτές. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε το δάχτυλό σας στην οθόνη για να κλειδώσετε την εστίαση και την έκθεση (αναζητήστε ένα κίτρινο σήμα AF LOCK) σε κατάσταση που φαίνεται καλύτερα στην οθόνη.Βήμα # 3: Λήψη φωτογραφίας

Κατά τη φωτογράφηση πυροτεχνημάτων, ο συγχρονισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας επικής φωτογραφίες και μιας αποτύπωσης του σκότους. Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να πιέσετε το κλείστρο ακριβώς την στιγμή της "έκρηξης". Αυτό θα καταγράψει αρκετά πολύχρωμα μονοπάτια φωτός καθώς το πυροτέχνημα να επεκτείνεται. Μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε την ταχύτητα κλείστρου δεδομένου ότι κάποια πυροτεχνήματα ταξιδεύουν πιο αργά ή ταχύτερα από άλλα.

Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να κρατήσετε τη φωτογραφική σας μηχανή όσο πιο σταθερή γίνεται. Σκεφθείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία χρονομέτρου της κάμερας για να ρυθμίσετε μια καθυστέρηση. Αυτό θα εξαλείψει την πιθανότητα να κουνήσετε την κάμερα τυχαία όταν πιέζετε το κουμπί λήψης. Από την άλλη πλευρά, θα έχετε λιγότερο έλεγχο του χρόνου των φωτογραφιών σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποιες κάμερες θα προσθέσουν αυτόματα μια μικρή χρονική καθυστέρηση κλείστρου για να αποφευχθεί τυχαία θόλωση.

Είναι επίσης σημαντικό να τραβήξετε πολλές φωτογραφίες. Τουλάχιστον μερικές από αυτούς πρόκειται να αποδειχθούν φοβερές!

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης