Πώς να προσθέσετε τα gestures του iPhone X στο Android τηλέφωνό σας

Το καλύτερο χαρακτηριστικό του iPhone X της Apple δεν είναι το υλικό ή ο σχεδιασμός του αλλά το εξαιρετικά διασκεδαστικό, εύχρηστο και αποτελεσματικό σύστημα πλοήγησης βασισμένο σε gestures που αντικαθιστά το παλιό κουμπί home. Η χρήση από την Apple των gestures στο iPhone X ώθησε μια αναγέννηση σε gestures UI, και πολλές εταιρείες αναπτύσσουν τώρα τις δικές τους εφαρμογές.Η (wannabeApple) OnePlus έχει προσθέσει μια επιλογή χειρισμού βασισμένη σε gestures στα δημοφιλή κινητά τηλέφωνα, ενώ η Motorola και η Huawei έχουν αναπτύξει συστήματα που λειτουργούν με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μπροστινό μέρος των αντίστοιχων συσκευών τους. Ακόμα και η Google θα μπει στο παιχνίδι με την έκδοση ελέγχων gestures όταν το Android P κυκλοφορήσει επίσημα μέσα σε λίγους μήνες.

Ενώ πολλά τηλέφωνα έρχονται με τα δικά τους συστήματα gestures, αν θέλετε το τηλέφωνό σας Android να μιμείται το σύστημα του iPhone X όσο το δυνατόν πιο πολύ, μπορείτε να το κάνετε με μερικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store και μόνο μια μικρή ενέργεια γραμμής εντολών. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας μια γραμμή εντολών, αυτό πιθανόν να μην είναι για εσάς, αλλά η διαδικασία για να βάλετε αυτά τα gestures στη θέση του κανονικού συστήματος ελέγχου των τριών κουμπιών Android είναι εκπληκτικά εύκολη. 

Το κύριο σύστημα Gesture

Η πρώτη εφαρμογή που θα χρειαστείτε ονομάζεται Navigation Gestures, που έχει κατασκευαστεί από τους advanced tinkerers από το XDA-Developers. Αυτή η εφαρμογή έχει πολλές επιλογές διαμόρφωσης και μπορεί να μιμείται είτε το σύστημα gesture του OnePlus είτε την έκδοση του iPhone. Έχουμε επικεντρωθεί στην έκδοση iPhone για αυτόν τον οδηγό, γι 'αυτό θα δημιουργήσω εδώ, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε πραγματικά αυτό για τις δικές σας ανάγκες πολύ εύκολα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με τα τηλέφωνα που έχουν κουμπιά πλοήγησης στην οθόνη, αλλά είναι πιθανό να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με συσκευές που διαθέτουν κουμπιά κάτω από την οθόνη.

Κάντε λήψη της εφαρμογής στο τηλέφωνό σας και τραβήξτε το πρόσθετο premium για $ 1,49 για να ξεκλειδώσετε όλες τις λειτουργίες. (Θα χρειαστείτε αυτό για να διαμορφώσετε όλες τις επιλογές που θα δείξουμε εδώ.) Μόλις ενεργοποιήσετε όλα τα δικαιώματα επί της συσκευής, η εφαρμογή θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε μια ειδική άδεια που μπορεί να γίνει μόνο μέσω γραμμής εντολών υπολογιστή σας. Θα χρειαστεί να έχετε εγκαταστήσει τα εργαλεία προγραμματιστή του Android στον υπολογιστή σας για να το κάνετε αυτό, το οποίο μπορείτε να πάρετε ακολουθώντας αυτόν τον οδηγό από το Lifehacker.Αφού έχετε εγκαταστήσει τα απαραίτητα εργαλεία στον υπολογιστή σας ή στο Mac, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το ADB Debugging στο τηλέφωνό σας μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και στο τηλέφωνο. Πατήστε το Build Number έξι φορές για να ενεργοποιήσετε το μενού Επιλογές προγραμματιστή, το οποίο θα εμφανιστεί κάτω από τις επιλογές System μόλις ενεργοποιηθεί. Στην επιλογή Επιλογές προγραμματιστή, μεταβείτε στην εντολή Debugging USB και, στη συνέχεια, συνδέστε το τηλέφωνο στον υπολογιστή σας και αποδεχτείτε την ερώτηση στο τηλέφωνό σας για να επιτρέψετε στον υπολογιστή σας να έχει πρόσβαση σε αυτήν.

Από εκεί, ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών ή τερματικού, επικολλήστε την ακόλουθη εντολή και πατήστε enter:

adb shell pm grant com.xda.nobar android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

Σημείωση: αυτή η εντολή δεν κάνει root το τηλέφωνό σας ούτε κάνει τίποτα άλλο από το να επιτρέπεται στην εφαρμογή να αποκρύπτει την αρχική γραμμή πλοήγησης του τηλεφώνου σας. Το XDA έχει βάλει μαζί ένα

που σας περνάει μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Τώρα μπορείτε να αποσυνδέσετε το τηλέφωνό σας από τον υπολογιστή σας και να μεταβείτε στις διαμορφώσεις για την εφαρμογή "Navigation Gestures". Αλλάξτε τις επιλογές Enable Gesture Pill και Hide Navigation Bar που βρίσκονται στην πρώτη οθόνη της εφαρμογής για να αποκρύψετε τα αρχικά κουμπιά του τηλεφώνου σας και να ενεργοποιήσετε τα gestures. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εναλλαγές στις γρήγορες ρυθμίσεις στη μπάρα ειδοποιήσεων, για να έχετε ευκολότερη πρόσβαση σε αυτές τις επιλογές.Σημείωση: εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πια να κάνετε Πλοήγηση με Gestures στο τηλέφωνο και θέλετε να την απεγκαταστήσετε, πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιλογή "Απόκρυψη Πλοήγησης" πριν την καταργήσετε.

Για να ρυθμίσετε την εφαρμογή ώστε να μιμείται καλύτερα το σύστημα του iPhone, θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο μενού ρυθμίσεων της εφαρμογής και να ρυθμίσετε τις επιλογές gestures, εμφάνιση και συμπεριφορά. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις εδώ και πιθανότατα θα χρειαστεί να παίξετε λίγο με τις επιλογές εμφάνισης και συμπεριφοράς για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα στο τηλέφωνό σας, αλλά η βασική μου ρύθμιση gesture είναι:

  • Swipe up: home
  • Swipe up and hold: recent apps
  • Swipe left: back
  • Swipe right: previous app
  • Swipe down: notifications
  • Tap and hold: launch Google Assistant

Μόλις το ολοκληρώσετε το κινητό σας είναι έτοιμο και μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τα gestures για την πλοήγηση σας!

Περισσότερα

 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης