Το LineageOS 15.1 είναι πλέον διαθέσιμο για τo Honor View 10, Huawei Mate 10 Pro και άλλες Treble-Compatible συσκευές

Project Treble. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχουν βαρεθεί να διαβάζουν γι' αυτό μέχρι τώρα, ενώ άλλοι είναι εκστατικοί για οποιαδήποτε είδηση ​​που σχετίζεται με την πρωτοβουλία Treble Project. Εμείς στο TechFreaks  είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι για το τι φέρνει στο τραπέζι το νέο Project και κάθε εβδομάδα συμβαίνει κάτι καινούργιο που προσθέτει στον ενθουσιασμό.

Πρόσφατα, ένας προγραμματιστής ήταν σε θέση να φέρει την πλήρη συμβατότητα Treble στο Xiaomi Redmi Note 4. Ένα τηλέφωνο με ένα MediaTek SoC είναι σε θέση να εκκινήσει μια γενική κατασκευή Android επίσης προετοιμάζοντας το δρόμο για τη βελτίωση της μακροζωίας της συσκευής πολύ πέρα ​​από το τέλος της επίσημης υποστήριξης του κατασκευαστή. Τώρα, ένας προγραμματιστής έχει κάνει τις Custom ROMs που βασίζονται σε Treble ακόμα πιο δελεαστικές για τους χρήστες καθώς η πρώτη έκδοση του LineageOS 15.1 είναι διαθέσιμη για το Honor View 10 και το Huawei Mate 10 Pro (και λειτουργεί σε άλλες συσκευές συμβατές με Treble!)

LineageOS 15,1 για το Honor View 10, Huawei Mate 10 Pro και άλλες συσκευές Treble

Για να ανακεφαλαιώσουμε, το Project Treble είναι μια αρχιτεκτονική αλλαγή πραγματικά χαμηλού επιπέδου στον τρόπο λειτουργίας του Android, ξεκινώντας από το Android 8.0 Oreo. Ουσιαστικά, όλοι οι προμηθευτές Hardware Abstraction Layers (HALs, τα δυαδικά αρχεία που διασυνδέονται με το Android για να λειτουργούν με εξαρτήματα υλικού) μετακινούνται σε ξεχωριστό διαμέρισμα προμηθευτή και διεπαφή με το Android Framework (OS) με πιο τυποποιημένο τρόπο μέσω της HAL Interface Definition Language (HIDL). Η Google επιβάλλει αυτήν την τυποποίηση μέσω της σουίτας δοκιμών προμηθευτών (VTS), οι οποίες πρέπει να περάσουν προκειμένου να πιστοποιηθεί η μεταφορά τους με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες Google Play. Μία από τις απαιτήσεις του VTS είναι ότι οι συσκευές που είναι συμβατές με Treble πρέπει να είναι σε θέση να εκκινήσουν μια γενική εικόνα συστήματος (GSI), η οποία βασικά είναι απλά μια εικόνα Android Oreo του συστήματος που κατασκευάζεται από το Android Open Source Project (AOSP).

Για όσους απλά θέλετε να αλλάξετε τι κινητό σας ή να "παίξετε", έρχεται η έκδοση LineageOS 15.1 από τους αναγνωρισμένους προγραμματιστές XDA Luk1337 και luca020400. Βασίζεται στο Android 8.1 Oreo όπως ακριβώς και οι προηγούμενο GSI, αλλά έρχεται και με όλες τις νέες προσθήκες για τις οποίες είναι γνωστό το LineageOS . Αυτό περιλαμβάνει LiveDisplay, Privacy Guard, προσαρμογή κουμπιού, και πολλά άλλα. Εάν διαθέτετε μια συσκευή συμβατή με το Treble και ενδιαφέρεστε να δοκιμάσετε το AOSP, ίσως είναι η τέλεια επιλογή για εσάς.Προειδοποίηση: οι προγραμματιστές του LineageOS που δημιούργησαν αυτό το ROM δημοσίευσαν το θέμα στο φόρουμ Honor View 10 και δηλώνουν ότι πρέπει να λειτουργεί σε οποιαδήποτε συσκευή με HiSilicon Kirin 970. Είστε ελεύθεροι να δοκιμάσετε να κάνετε flash αυτή τη ROM στη συσκευή σας αν είναι συμβατή με το Treble, αλλά οι προγραμματιστές προειδοποιούν ότι ενδέχεται να μην επιλέξουν να σας υποστηρίξουν εάν συναντήσετε τυχόν σφάλματα. Ειδικότερα, οι προγραμματιστές έλαβαν τις συσκευές Honor View 10 χάρη στο Πρόγραμμα Ανοικτού Κώδικα Honor, έτσι ώστε να είναι η μόνη συσκευή που υποστηρίζεται επίσημα από αυτούς.

Πώς να εγκαταστήσετε το LineageOS 15.1 στο Honor View 10, Huawei Mate 10 Pro, ή άλλες συσκευές συμβατές με Treble.

Κάντε ένα αντίγραφο ασφαλείας εκτός συσκευής όλων των σημαντικών αρχείων. Είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να διαγράψετε τα δεδομένα για να ξεκινήσει αυτό το boot.
Ξεκλειδώστε το bootloader της συσκευής σας. Εδώ είναι ένας οδηγός για το Honor View 10 και εδώ είναι ένας για τη σειρά Mate 10.
Επανεκκινήστε σε bootloader. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να συνδέσετε το τηλέφωνό σας, να το σβήσετε και στη συνέχεια να κρατήσετε το Power και το κουμπί της έντασης προς τα κάτω.
Κατεβάστε το LineageOS 15.1 από αυτό το post στο φόρουμ.
Ανοίξτε μια γραμμή εντολών ή terminal window και πλοηγηθείτε στον ίδιο κατάλογο από όπου κατεβάσατε την εικόνα του συστήματος από πάνω.
Εισαγάγετε την ακόλουθη εντολή: fastboot flash system system.img
Σημείωση: Αντικαταστήστε το "system.img" με το ακριβές όνομα της εικόνας που κατεβάσατε. Κατά τη δημοσίευση αυτού του άρθρου, αυτό θα ήταν "system_20180221.img"
Επανεκκινήστε το τηλέφωνο. Εάν το τηλέφωνό σας ξεκινάει την εκκίνηση, αφήστε το να συνεχιστεί έως ότου σας μεταφέρει στην οθόνη αποκατάστασης της Huawei, ζητώντας σας να κάνετε ένα low-level data wipe. Επιλέξτε αυτή την επιλογή με το κουμπί λειτουργίας και αφήστε το να κάνει αυτό που πρέπει.
Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση δεδομένων, θα πρέπει να εκκινήσετε με επιτυχία το LineageOS 15.1.
Μετά από αυτό, είστε ελεύθεροι να προσαρμόσετε ό, τι θέλετε στη συσκευή. 

 

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης