Πώς κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε κινητό Samsung

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο Samsung κινητό σας, hard reset ή master reset, θα σβήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα, τις αλλαγές και τα δεδομένα από τη συσκευή σας, επαναφέροντας τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα που είχε στην αρχική της εργοστασιακή κατάσταση.

Πώς κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε κινητό Samsung

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους εκτελεί κάποιος επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων είναι για να επιλύσει μόνιμα προβλήματα σχετικά με το λογισμικό ή για να σβήσει όλα τα προσωπικά δεδομένα προτού δώσει τη συσκευή σε κάποιον άλλο χρήστη.

Υπάρχουν τρεις κύριοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εκτελέσετε την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων: μέσω του μενού «Ρυθμίσεις», χρησιμοποιώντας τα κουμπιά της συσκευής σας (αν αυτή είναι κλειστή) ή μέσω της υπηρεσίας Find My Mobile της Google.

Eπαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε κινητό Samsung

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων αν έχετε ρυθμίσει λογαριασμό Samsung θα πρέπει να καταχωρίσετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας. Σε περίπτωση όπου έχετε χάσει ή ξεχάσει αυτόν τον κωδικό πρόσβασης, θα πρέπει να εκτελέσετε επαναφορά του κωδικού πρόσβασης προτού συνεχίσετε.

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων θα πρέπει επίσης να φροντίσετε η συσκευή σας να είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο Wi-Fi.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πλειοψηφία των συσκευών Android διαθέτει Προστασία συσκευής (FRP). Πρόκειται για λειτουργία που έχει σχεδιάσει η Google για αποτροπή τυχόν επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων χωρίς την άδειά σας. Εάν σκοπεύετε μετά την επαναφορά της συσκευής σας να τη δώσετε σε κάποιον άλλο, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε σβήσει τον λογαριασμό Google σας. Ακολουθήστε τα βήματα που αναφέρονται κάτω από την επιλογή Προστασία συσκευής της Google για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφαίρεση Προστασίας συσκευής της Google

Η πλειοψηφία των συσκευών Android προστατεύονται μέσω της λειτουργίας Προστασία συσκευής της Google (FRP). Σε περίπτωση επαναφοράς της συσκευής σας μέσω των κουμπιών, θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό Google σας προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν. Η λειτουργία αυτή έχει σχεδιαστεί ως δικλείδα ασφαλείας αποτρέποντας τη χρήση της συσκευής από άτομα που δεν επιθυμείτε, σε περίπτωση που κατάφεραν να εκτελέσουν την επαναφορά της χωρίς την άδειά σας. Όπως για παράδειγμα σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Εάν θέλετε να αφαιρέσετε τη λειτουργία FRP θα πρέπει, πριν από την επαναφορά, να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες προκειμένου να σβήσετε τον λογαριασμό Google σας από τη συσκευή σας.

 1. Μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις, στη συνέχεια πατήστε Λογαριασμοί και δημιουργία αντιγράφου ασφάλειας.
 2. Πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.
 3. Πατήστε στον λογαριασμό Google σας. Εάν εμφανίζεται ήδη ο λογαριασμός Google σας, πατήστε το εικονίδιο Περισσότερες επιλογές (τρεις κουκκίδες).
 4. Πατήστε την επιλογή Αφαίρεση λογαριασμού και στη συνέχεια επιβεβαιώστε την ενέργεια πατώντας την επιλογή Αφαίρεση λογαριασμού.
 5. Για να ολοκληρωθεί η αφαίρεση του λογαριασμού Google σας ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω του μενού Ρυθμίσεις

Η τοποθεσία της επιλογής Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στις ρυθμίσεις σας ενδέχεται να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το μοντέλο και το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας. 

 1. Για πρόσβαση στις εφαρμογές σας σύρετε το δάχτυλό σας προς τα επάνω και στη συνέχεια πατήστε την επιλογή Ρυθμίσεις.
 2. Πατήστε Γενική διαχείριση.
 3. Πατήστε την επιλογή Επαναφορά.
 4. Πατήστε την επιλογή Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων.
 5. Πατήστε την επιλογή Επαναφορά.

 Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων με τη χρήση κουμπιών

Εάν η συσκευή σας έχει κλειδώσει, μπορείτε να εκτελέσετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μέσω των κουμπιών της συσκευής σας. 

 • Απενεργοποίηση συσκευής. Εάν η συσκευή σας έχει κλειδώσει, θα πρέπει για να την απενεργοποιήσετε να καταχωρίσετε το PIN, τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο σας. Εάν δεν θυμάστε το PIN, τον κωδικό πρόσβασης ή το μοτίβο σας, η συσκευή σας θα απενεργοποιηθεί όταν αποφορτιστεί εντελώς η μπαταρία της.
 • Ανοίξτε το μενού ανάκτησης χρησιμοποιώντας τα κουμπιά της συσκευής σας. Ο συνδυασμός κουμπιών που απαιτείται για να ανοίξετε το μενού ανάκτησης διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή σας.

Εάν η συσκευή σας διαθέτει φυσικό κεντρικό κουπί (home) (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το S6 ή S7), πατήστε ταυτόχρονα και κρατήστε πατημένα τα κουμπιά Αύξηση έντασης (Volume Up)Κεντρικό (Home) και Ενεργοποίηση (Power).
Όταν νιώσετε ότι η συσκευή δονείται, αποδεσμεύστε το κουμπί Ενεργοποίηση. Θα διαπιστώσετε εκ νέου δόνηση της συσκευής σας και θα εμφανιστεί ένα μενού. Μόλις το δείτε, αποδεσμεύστε τα υπόλοιπα κουμπιά.

Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει φυσικά κουμπιά, αλλά έχει ξεχωριστό κουμπί Ενεργοποίηση (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα S8, S9, S10/S10+), πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά Αύξηση έντασης (Volume Up)Bixby και Ενεργοποίηση έως ότου να αρχίσει να δονείται η συσκευή σας και να εμφανιστεί το λογότυπο Samsung. Μπορείτε στη συνέχεια να αποδεσμεύσετε όλα τα κουμπιά. 

Εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει κεντρικό κουμπί (Home) ή ξεχωριστό κουμπί Ενεργοποίηση (όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα Note10, Fold, Z Flip), πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά Αύξηση έντασης (Volume Up) και τα
Πλαϊνά κουμπιά έως ότου να αρχίσει να δονείται η συσκευή σας και να εμφανιστεί το λογότυπο Samsung. Μπορείτε στη συνέχεια να αποδεσμεύσετε τα κουμπιά. 

 • Μόλις ξεκινήσει το μενού ανάκτησης στη συσκευή σας, χρησιμοποιήστε τα κουμπιά Αύξηση έντασης (Volume Up) και Μείωση έντασης (Volume Down) για να επιλέξετε «Διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη» ή «Σβήσιμο δεδομένων/επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων» και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση για να ορίσετε την επιλογή σας.
 • Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά Αύξηση έντασης (Volume Up) και Μείωση έντασης (Volume Down) για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Ανάλογα με τη συσκευή σας, μπορεί να πρέπει να επιλέξετε «Ναι», «Ναι, διαγραφή όλων των δεδομένων χρήστη» ή «Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων». Πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση για να ορίσετε την επιλογή σας.
 • Η συσκευή σας θα προβεί σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης η ένδειξη «Το σβήσιμο των δεδομένων ολοκληρώθηκε». Πατήστε το κουμπί Ενεργοποίηση για να επιλέξτε «Επανεκκίνηση συσκευής».

Να σημειωθεί ότι: η επαναφορά της συσκευής σας μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά. Περιμένετε μέχρι να κάνει επανεκκίνηση. Η συσκευή θα τεθεί αυτόματα σε λειτουργία όταν θα είναι έτοιμη για ρύθμιση. Όταν ενεργοποιηθεί, θα σας ζητηθεί να ακολουθήσετε τα βήματα για τη ρύθμισή της όπως ακριβώς συμβαίνει όταν τη χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης