Πώς να διορθώσετε ένα smartphone που δεν φορτίζει

Είναι ένα πρόβλημα που πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει σε κάποια στιγμή - στο τέλος μιας μακράς ημέρας το τηλέφωνό σας βρίσκεται στο χείλος του θανάτου. Έρχεστε στο σπίτι, το βάζετε να φορτίσει και ... τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό, αλλά η προσπάθεια διάγνωσης του προβλήματος μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο.

Πώς να διορθώσετε ένα smartphone που δεν φορτίζει

Υπάρχουν μερικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν - η συσκευή σας μπορεί να αρνηθεί να φορτίσει συνολικά ή θα μπορούσε απλώς να φορτίσει πολύ αργά. Μερικές φορές τόσο αργά που πραγματικά χρησιμοποιεί ενέργεια πιο γρήγορα από ό, τι φορτίζει. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο από αυτά τα προβλήματα, έχουμε βρει μερικούς τρόπους για να διαγνώσετε τα προβλήματα των smartphone σας και να σας βοηθήσουν να διορθώσετε το πρόβλημα.

Κατεβάστε το Ampere

Το Ampere είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να ελέγξετε αν το τηλέφωνό σας φορτίζει και πόσο φορτίζει. Αναφέρει κατ 'ουσία πόσο ρεύμα αντλείται από τη συσκευή σας όταν φορτίζεται. Εξαιτίας αυτού, όχι μόνο είναι η εφαρμογή εξαιρετική για να δει αν το τηλέφωνό σας δεν φορτίζει καθόλου, αλλά και για να δει ποια μέθοδος φόρτισης είναι η καλύτερη.

Εάν ο αριθμός στην εφαρμογή εμφανίζεται πράσινος, η συσκευή φορτίζει, αλλά αν είναι ένας αριθμός με πορτοκαλί μείον, τότε η συσκευή σας χρησιμοποιεί ενέργεια. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή αφού ολοκληρώσετε καθένα από τα παρακάτω βήματα και δείτε τι αλλαγές συμβαίνουν.

Κατεβάστε το από το Play Store

Δοκιμάστε μια διαφορετική πηγή ενέργειας

Είναι αρκετά πιθανό ότι το τηλέφωνό σας ή ο φορτιστής δεν είναι πραγματικά το πρόβλημα, αλλά μάλλον η πρίζα από την οποία προσπαθείτε να φορτίσετε. Εάν προσπαθείτε να φορτίσετε από τον τοίχο, δοκιμάστε άλλη πρίζα ή φορτίστε απευθείας από τον υπολογιστή σας. Εάν φορτίζετε από μια θύρα USB στον υπολογιστή σας, μεταβείτε σε άλλη θύρα ή δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε έναν φορτιστή τοίχου. Εάν η συσκευή σας αρχίσει να φορτίζεται όταν αλλάζετε πηγές ενέργειας, έχετε βρει το πρόβλημα και ίσως χρειαστεί να ανατρέξετε στην πρόσληψη ενός ηλεκτρολόγου ή στην επιδιόρθωση του υπολογιστή σας.

Ελέγξτε το καλώδιο φόρτισης

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να ελέγξετε πριν ξεκινήσετε την επανεκκίνηση συσκευών και προσπαθήσετε να διορθώσετε τις υποδοχές USB του κινητού σας - τον προσαρμογέα τοίχου και το καλώδιο φόρτισης. Το καλώδιο φόρτισης είναι μακράν το πιο συνηθισμένο πρόβλημα φόρτισης, το οποίο έχει νόημα - υφίστανται μεγάλη αναδίπλωση και κάμψη και υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να το συνδέσουν σε περίεργες γωνίες. Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο καλώδιο.

Είναι πιθανό να έχετε μερικά καλώδια φόρτισης που βρίσκονται τριγύρω, οπότε δοκιμάστε να αλλάξετε το καλώδιο με ένα άλλο για να δείτε αν αυτό βοηθά. Εάν δεν έχετε άλλο καλώδιο για να δοκιμάσετε, ίσως να θέλετε να δανειστείτε ένα πριν προχωρήσετε σε ένα πιο δραστικό βήμα.

Ελέγξτε τον προσαρμογέα τοίχου

Το άλλο στοιχείο που πρέπει να ελέγξετε προτού αρχίσετε να ψάχνετε το τηλέφωνό σας είναι ο προσαρμογέας τοίχου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμογέα όπου μπορεί να αφαιρεθεί το καλώδιο. Είναι σίγουρα πιθανό να έχει σπάσει η θύρα USB του προσαρμογέα.

Όπως και με το καλώδιο, ο ευκολότερος τρόπος να ελέγξετε αν ο προσαρμογέας είναι το πρόβλημα είναι απλά να δοκιμάσετε να φορτίσετε με ένα νέο προσαρμογέα. Ωστόσο, εάν δεν έχετε πρόσβαση σε άλλο προσαρμογέα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδέσετε το tablet ή ένα άλλο κινητό. Εάν δεν φορτίζεται με τον ίδιο προσαρμογέα και καλώδιο, είναι πιθανό ο προσαρμογέας να έχει το πρόβλημα.

Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας

Εάν παίζετε ένα παιχνίδι με εντατικά γραφικά ενώ προσπαθείτε να φορτίσετε το τηλέφωνό σας, είναι πιθανό ότι το τηλέφωνό σας χρησιμοποιεί ενέργεια γρηγορότερα από την φόρτιση του, γεγονός που σημαίνει ότι δεν φαίνεται να φορτίζει. Εάν απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας κατά τη διάρκεια της φόρτισης (ή τουλάχιστον απενεργοποιήσετε την οθόνη), υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να χρησιμοποιήσετε πολύ γρήγορα ενέργεια. Ακόμη και η απλή μετάβαση στη λειτουργία του αεροπλάνου θα μπορούσε να επιταχύνει σημαντικά το χρόνο φόρτισης.

Επίσης πολλές φορές το πρόβλημα της φόρτισης λύνεται με μια απλή επανεκκίνηση του τηλεφώνου σας καθώς όσο παλιώνει το smartphone μπορεί να υπάρχουν προβλήματα λογισμικού που μπλοκάρουν την λειτουργία φόρτισης του κινητού σας.

Ελέγξτε την υποδοχή USB

Μόλις το καλώδιο και ο προσαρμογέας έχουν αποκλειστεί ως προβλήματα, ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στα πιο τεχνικά πράγματα. Συχνά το ζήτημα είναι ο μικρός μεταλλικός σύνδεσμος στη θύρα USB, ο οποίος μπορεί να κάμπτεται ελαφρά με τρόπο που σημαίνει ότι δεν έρχεται σε καλή επαφή με το καλώδιο φόρτισης. Ένα άλλο πιθανό ζήτημα θα μπορούσε να είναι κάτι μέσα στη θύρα USB, όπως το χνούδι τσέπης. 

Αυτά τα δύο προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με διάφορους τρόπους αλλά συνήθως ή καλύτερη λύση είναι να πάτε το κινητό σας σε έναν τεχνικό για έλεγχο.

Και ένα τελευταίο πρόβλημα είναι λόγο πίεσης που ασκείται όταν βάζουμε και βγάζουμε το καλώδιο φόρτισης από το κινητό μας είναι να έχουμε σπάσει την θύρα USB του κινητού μας το οποίο το καταλαβαίνουμε εύκολα γιατί κουνιέται αρκετά αν παίξουμε λίγο με το καλώδιο. Εδώ η λύση είναι η αλλαγή και πάλι προτίνεται εξειδικευμένος τεχνικός για να κάνει την διαδικασία.

Αντικαταστήστε την μπαταρία

Εάν έχετε φτάσει σε σημείο όπου η μπαταρία σας πεθαίνει, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να αγοράσετε ένα νέο τηλέφωνο. Εάν αυτό δεν είναι επιλογή, τότε η αντικατάσταση της μπαταρίας μπορεί να σας βοηθήσει.

Μερικές φορές οι ελαττωματικές μπαταρίες είναι εύκολο να διαγνωστούν καθώς θα τρέξει το υγρό της μπαταρίας ή θα αρχίσουν να διογκώνονται λίγο. Φυσικά, τα περισσότερα από τα σημερινά τηλέφωνα δεν έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες, οπότε αν δεν έχετε ένα από τα λίγα μοντέλα που κάνουν θα πρέπει πιθανότατα να πάρετε το τηλέφωνο σε έναν τεχνικό για να δείτε αν μπορεί να εξετάσει την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Ενημερώστε ή επαναφέρετε το λειτουργικό σας σύστημα

Αλλαγές στο λογισμικό που εκτελείται στη συσκευή σας μπορεί να έχουν μεγαλύτερη επίδραση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από όσο νομίζετε. Ενώ οι νεότερες εκδόσεις του Android είναι γενικά βελτιστοποιημένες για εξοικονόμηση στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα τηλέφωνα που είναι λίγο παλιότερα μερικές φορές δεν μπορούν να πάρουν το νέο λογισμικό και το πώς χειρίζεται τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Αν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα φόρτισης ξεκίνησε την ίδια στιγμή με την ενημέρωση λογισμικού, ίσως χρειαστεί να μεταβείτε σε μια παλαιότερη έκδοση του Android - παρόλο που έχετε υπόψη ότι η εγκατάσταση του πιο πρόσφατου λειτουργικού συστήματος διατηρεί πάντα τη συσκευή πιο ασφαλή. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί εκεί έξω για να σας βοηθήσουν να επαναφέρετε την έκδοση του Android σας και ίσως χρειαστεί κάποια τεχνογνωσία.

Εναλλακτικά, εάν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση του Android, αξίζει να κάνετε αναβάθμιση για να δείτε αν αυτό βοηθάει στα ζητήματα φόρτισης.

Τα δοκιμάσατε όλα αυτά αλλά δεν πέτυχε τίποτα; Έχετε να μας προτίνετε κάποιον άλλο τρόπο που δεν γνωρίζουμε αλλά έκανε την συσκευή σας φορτίση πάλι; Αφήστε τα σχόλια σας από κάτω!

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης