Πώς να Επαναφέρετε το Κινητό σας στις Εργοστασιακές Ρυθμίσεις

Η Επαναφορά Εργοστασιακών Ρυθμίσεων είναι μια διαδικασία που σβήνει τα δεδομένα σε ένα tablet ή smartphone και το επαναφέρει σχεδόν στην ίδια κατάσταση με την πρώτη αγορά. Το μόνο πράγμα που επιβιώνει αυτή τη διαδικασία είναι οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος, οπότε αν επαναφέρετε τη συσκευή σας Android στο "εργοστασιακή προεπιλογή", δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσετε όλες τις ενημερώσεις.

Πώς να Επαναφέρετε το Κινητό σας στις Εργοστασιακές Ρυθμίσεις

Γιατί λοιπόν θα μπορούσε κάποιος να χρησιμοποιήσει την εργοστασιακή επαναφορά με το Android smartphone ή tablet;

Για πολλούς λόγους. Όλη η σαβούρα αφαιρείται, αφήνοντάς το φρέσκο ​​και καθαρό. Αυτό καθιστά την επαναφορά ένα ανεκτίμητο εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων, αλλά υπάρχουν μερικοί άλλοι λόγοι για την επαναφορά της συσκευής σας.

Τρεις λόγοι για να επαναφέρετε τη συσκευή σας Android σε εργοστασιακή προεπιλογή
Επίλυση προβλημάτων: Ο μεγαλύτερος λόγος για την επαναφορά της συσκευής σας είναι να διορθώσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε με το tablet ή το smartphone που δεν φαίνεται να διορθώνεται με άλλο τρόπο. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από συνεχή freeze στις προεπιλεγμένες εφαρμογές, ένα πρόγραμμα που δεν λειτουργεί πλέον ή ότι έχει γίνει αφόρητα αργή η συσκευή. Η επαναφορά της συσκευής είναι η επιλογή που θα κάνετε όταν όλα τα υπόλοιπα έχουν αποτύχει.
Πώληση: Ένας άλλος συνήθης λόγος για την επαναφορά της συσκευής σας είναι όταν την πουλάτε. Δεν θέλετε να παραδώσετε το smartphone ή το tablet σας χωρίς να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σε αυτό και να το επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλογές είναι η καλύτερη διαδικασία για τη διαγραφή των δεδομένων σας.
Αγορά Συσκευής: Θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσετε επαναφορά όταν αγοράζετε ένα χρησιμοποιημένο smartphone ή tablet, εάν η συσκευή έχει ήδη ρυθμιστεί και είναι έτοιμη για χρήση. Δεν πρέπει να πιστεύετε ότι το λειτουργικό σύστημα είναι σε απόλυτα καθαρή κατάσταση. Αυτή είναι μια συσκευή στην οποία ενδέχεται να εισάγετε πληροφορίες πιστωτικών καρτών και τραπεζών σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Πώς να κάνετε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων σε Android

Θυμηθείτε, αυτή η διαδικασία θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του smartphone ή του tablet σας. Αυτό καθιστά πολύ σημαντική την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής πριν ξεκινήσετε. Ξεκινώντας με το Android Marshmallow (6.x), η συσκευή σας θα πρέπει να ρυθμιστεί ώστε να γίνει αυτόματα back up στο Google Drive. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής όπως το Ultimate Backup για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής σας με μη αυτόματο τρόπο.

Αρχικά, μεταβείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".
Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο στοιχείο "Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας & επαναφορά" στην ενότητα "Προσωπικές ρυθμίσεις"
Η επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μου πρέπει να είναι ενεργοποιημένη. Αν είναι ρυθμισμένη στο Off (Απενεργοποίηση), πατήστε και επιλέξτε On (Ενεργοποίηση). Θα χρειαστεί να συνδέσετε τη συσκευή σας σε μια πηγή τροφοδοσίας και βεβαιωθείτε ότι είναι σε Wi-Fi για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Το καλύτερο είναι να το αφήσετε όλη τη νύχτα, αλλά τουλάχιστον αφήστε τη συσκευή να φορτιστεί για λίγες ώρες.
Πατήστε Επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων στο κάτω μέρος της οθόνης για να διαγράψετε όλα τα δεδομένα και να θέσετε τη συσκευή σε κατάσταση "σαν καινούργια". Θα χρειαστεί να επαληθεύσετε την επιλογή σας στην επόμενη οθόνη.
Το tablet ή το smartphone θα πρέπει να επανεκκινήσει και ενδέχεται να εμφανίσει μια οθόνη προόδου που δείχνει ότι σβήνει τα δεδομένα. Αφού ολοκληρωθεί η διαγραφή των δεδομένων στη συσκευή, το λειτουργικό σύστημα θα ξαναρχίσει και θα φτάσει σε μια οθόνη παρόμοια με αυτήν που μόλις την αφαιρέσατε από το κουτί.

Η όλη διαδικασία θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Έπειτα είσαστε έτοιμοι και το smartphone σας είναι σαν καινούργιο!

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης