Μερικές συμβουλές και κόλπα του MIUI που πρέπει να γνωρίζετε!

Αν είσαστε fan της xiaomi εδώ και χρόνια σίγουρα θα γνωρίζετε τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα tips and tricks που περιγράφουμε παρακάτω. Αν όμως είσαστε νέος χρήστης του λειτουργικού MIUI της Xiaomi είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ανακαλύψει τις κρυφές δυνατότητες και τα extras που προσφέρει. Το MIUI είναι το skin της Xiaomi το οποίο έχει δημιουργήσει η εταιρία και "πέφτει" πάνω από το Android της Google.

Μερικές συμβουλές και κόλπα του MIUI που πρέπει να γνωρίζετε!

Η εταιρία προσφέρει μερικές έξτρα λειτουργίες και δυνατότητες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να κάνουν την ζωή σας λίγο πιο εύκολη. Ας δούμε όμως πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από αυτές τις δυνατότητες στο δικό σας κινητό.

1) Διπλότυπες Εφαρμογές (Dual Apps):

Για όσους χρειάζονται δύο λογαριασμούς στο Messenger, στο Facebook και σε άλλες εφαρμογές, αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει! Από το MIUI 8 και μετά υπάρχει μια λειτουργία η οποία ονομάζεται Διπλότυπες Εφαρμογές, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε δύο λογαριασμούς στην ίδια συσκευή για μία εφαρμογή. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο Διπλότυπες Εφαρμογές εκεί μπορείτε να επιλέξετε τις εφαρμογές για τις οποίες θέλετε να δημιουργήσετε έναν άλλο λογαριασμό.

2) Ηχογράφηση Κλήσεων:

Τα MIUI 8, MIUI 9 και MIUI 10 έρχονται με ενσωματωμένο το χαρακτηριστικό της ηχογράφησης των κλήσεων χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε εφαρμογές. Για να το ενεργοποιήσετε, μεταβείτε στις ρυθμίσεις και πληκτρολογήστε 'ηχογράφηση κλήσεων' στη γραμμή αναζήτηση. Επιλέξτε "Εγγραφή κλήσεων αυτόματα".
Έχετε επίσης τη δυνατότητα εγγραφής όλων των αριθμών ή μόνο επιλεγμένων αριθμών.

3) Long Screenshot: 

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα λατρέψετε αν δεν το γνωρίζετε. Πρώτα, πάρτε ένα screenshot από την οθόνη που θέλετε πιέζοντας το πλήκτρο Volume down + power. Μόλις τελειώσετε, ανοίξτε την είκονα αυτή από την πάνω δεξιά γωνία και αγγίξτε την επιλογή κύλισης στο κάτω μέρος. Τώρα μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να τραβήξετε ένα μεγαλύτερο screenshot της οθόνης που θέλετε. Δουλεύει και στο messenger αν θέλετε να πάρετε screenshot μιας ολόκληρης συνομιλίας.

4) Προγραμματισμός SMS:

Το MIUI από την έκδοση 8 και μετά σας δίνει την δυνατότητα να μπορέσετε να στείλετε ένα SMS την ώρα που εσείς θέλετε. Ανοίξτε μια νέα σελίδα συνομιλίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και πατήστε "+" στην αριστερή πλευρά. Τώρα επιλέξτε την επιλογή "Προστέθηκε Χρόνος" (κακή μετάφραση από την Xiaomi) και προγραμματίστε την αποστολή ενός SMS ανάλογα με τις ανάγκες σας.

5) Τερματισμός Κλήσης με το κουμπί Power

Μπορείτε να κλείσετε μια εισερχόμενη κλήση μόνο πατώντας στιγμιαία το κουμπί λειτουργίας (Power). Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις συστήματος > Πρόσθετες ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > και Ενεργοποιήστε το "Το Κουμπί λειτ. τερμ. την κλήση". Από την στιγμή που θα το ενεργοποιήσετε θα πρέπει να προσέχετε πως κρατάτε το κινητό τηλέφωνο σας κατά την διάρκεια μιας κλήσης για να μην πατήσετε το κουμπί τερματισμού.

6) Εναλλαγή σε σίγαση κουδουνίσματος

Όταν το τηλέφωνο βρίσκεται σε οριζόντια επιφάνεια επιφάνεια με την οθόνη προς τα πάνω, γυρίστε το ανάποδα για σίγαση της κλήσης και απενεργοποίηση δόνησης. Για να το ενεργοποιήσετε πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις και κάντε αναζήτηση στην μπάρα αναζήτησης "Ρυθμίσεις εισερχομένων κλήσεων". Στο μενού που θα σας εμφανιστεί ενεργοποιήστε το κουμπί " Εναλλαγή σε σίγαση κουδουνίσματος".

7) Κλείδωμα Εφαρμογής:

Στο MIUI μπορείτε να κλειδώσετε οποιεσδήποτε εφαρμογές θέλετε χωρίς να εγκαταστήσετε κάποια εφαρμογή από το Play Store καθώς πλέον υπάρχει διαθέσιμο το  χαρακτηριστικό στο core του MIUI. Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε '' Κλείδωμα εφαρμογής '' θα σας ζητήσει μοτίβο ξεκλειδώματος ή κωδικό. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να κλειδώσετε και τοποθετήστε τον κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για πρόσβαση στην εφαρμογή.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα;
Ακολουθήστε μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Instagram

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης