Πώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα

Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε το τηλέφωνό σας Android να φορτίζει γρηγορότερα και να μειώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να εξαντληθεί η μπαταρία του.

Πώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα

Το να ξέρετε πώς να κάνετε το τηλέφωνό σας Android να φορτίζει γρηγορότερα μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα στο να έχετε περισσότερη μπαταρία στο τέλος της ημέρας ή να σας μείνει νεκρό στο τέλος της ημέρας γιατί δεν προλάβατε να το φορτίσετε επαρκώς όσο το είχατε στην πρίζα.

Φυσικά, πολλά από τα καλύτερα τηλέφωνα Android έχουν τώρα ενσωματωμένη γρήγορη φόρτιση, με αρκετά μοντέλα να μπορούν να φορτιστούν από το 0 σε 100% σε μόλις 30 λεπτά. Ωστόσο, δεν έχουν όλα τα τηλέφωνα γρήγορη φόρτιση.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα παλαιότερο τηλέφωνο Android στο οποίο η γρήγορη φόρτιση δεν αποτελεί επιλογή, μπορεί σίγουρα να χρειαστεί πολύς χρόνος για να φορτιστεί πλήρως η συσκευή σας, ανάλογα με το πόσο εξαντλημένη είναι η μπαταρία. Δεν είναι άγνωστο για ορισμένες συσκευές να χρειάζονται περίπου 2 ώρες.

Για να κάνουμε τη διαδικασία λιγότερο απογοητευτική, θα εξετάσουμε πώς να φορτίσετε το τηλέφωνό σας Android πιο γρήγορα. Αξίζει επίσης να επανεξετάσετε ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείτε ελέγχοντας τις εφαρμογές που εξαντλούν περισσότερο τις μπαταρίες. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο χρόνος που θα χρειαστείτε μεταξύ των φορτίσεων.

Πώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα: Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας

charging shutdown

Όταν το τηλέφωνό σας Android είναι ενεργοποιημένο, οι εφαρμογές και άλλες διεργασίες θα εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αυτό θα αυξήσει τον χρόνο που χρειάζεται για τη φόρτιση της συσκευής σας, επομένως είναι καλή ιδέα να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας προτού συνδέσετε το καλώδιο φόρτισης σε αυτό.

Αυτό έχει επίσης ένα δευτερεύον πλεονέκτημα: η μπαταρία θα φορτίζει πιο σταθερά όταν το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο, κάτι που είναι καλύτερο για τη γενική του υγεία. Φυσικά, δεν θα μπορείτε να δείτε πόσο καλά εξελίσσεται η φόρτιση επειδή η οθόνη θα είναι κενή. Δώστε του όμως 30 λεπτά πριν ενεργοποιήσετε ξανά τη συσκευή και μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο καλά έχει γίνει.

Πώς να κάνετε το Android τηλέφωνό σας να φορτίζει πιο γρήγορα: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

airplane mode

Εάν προτιμάτε να κρατάτε το smartphone σας ενεργοποιημένο κατά τη φόρτιση, μπορείτε να δοκιμάσετε μια άλλη μέθοδο για να μειώσετε την εξάντληση της μπαταρίας και να επιταχύνετε τη διαδικασία: την ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Αυτό απενεργοποιεί τις ασύρματες τεχνολογίες όπως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, το Wi-Fi και το Bluetooth — καθεμία από τις οποίες απαιτεί τροφοδοσία και θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την μπαταρία του τηλεφώνου σας Android ακόμη και όταν φορτίζετε τη συσκευή.

1. Προτού συνδέσετε το τηλέφωνό σας Android για φόρτιση, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις.

2. Τώρα πατήστε το εικονίδιο Λειτουργία Πτήσης (αν δεν μπορείτε να το δείτε, σύρετε προς τα αριστερά ή προς τα κάτω για να δείτε περισσότερα εικονίδια).

Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πτήσης, θα μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο φόρτισης έως και 25 τοις εκατό, καθώς η συσκευή σας θα επιδιώκει να εκτελεί λιγότερες εργασίες. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό εάν βρίσκεστε σε περιοχή με κακή λήψη, επειδή η έλλειψη αξιοπρεπούς σήματος είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες εξάντλησης της μπαταρίας.

Απλώς έχετε κατά νου ότι δεν θα μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα ή να έχετε πρόσβαση στο internet ενώ η λειτουργία πτήσης είναι ενεργή, επομένως μην εκτελέσετε αυτό το κόλπο εάν περιμένετε κάτι ή κάποιον σημαντικό. Το ίδιο ισχύει και όταν απενεργοποιείτε το τηλέφωνό σας, αλλά χρονομετρήστε σωστά και θα αποκομίσετε τα οφέλη.

Πώς να κάνετε το Android smartphone σας να φορτίζει πιο γρήγορα: Συνδέστε το στον τοίχο

power bank charger

Είναι απολύτως ασφαλές να φορτίζετε το κινητό σας τηλέφωνο συνδέοντάς το στη θύρα USB ενός φορητού υπολογιστή ή μιας κονσόλας παιχνιδιών. Μπορεί ακόμη και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τον (αμφιλεγόμενα για την ασφάλεια του) φορτιστή του αυτοκινήτου σας. Αλλά αυτές οι μέθοδοι είναι οι πιο αργοί τρόποι φόρτισης, καθώς προσφέρουν μέγιστη ισχύ εξόδου μόλις 0,5 αμπέρ. Οι ασύρματοι φορτιστές είναι επίσης πιο αργοί και μπορεί να διαρκέσουν διπλάσιο χρόνο από τους ενσύρματους.

Καλύτερα, λοιπόν, να φορτίζετε από τον τοίχο — το οποίο προσφέρει διπλάσια απόδοση και μεγαλύτερη ταχύτητα. Τι γίνεται όμως αν δεν μπορείτε να βρείτε πρίζα να φορτίσετε; Εάν είστε εν κινήσει τις περισσότερες φορές και πρέπει να φορτίσετε γρήγορα το τηλέφωνό σας, τότε σκεφτείτε έναν από τους καλύτερους φορητούς φορτιστές και power banks. Είναι φθηνά και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να γεμίσουν ένα τηλέφωνο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Πώς να κάνετε το Android smartphone σας να φορτίζει πιο γρήγορα: Διατηρήστε το δροσερό

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι κακές για τις μπαταρίες, επομένως το κόλπο είναι να διατηρείτε το τηλέφωνό σας όσο πιο δροσερό γίνεται όταν φορτίζει. Βεβαιωθείτε ότι είναι μακριά από μια πηγή θερμότητας, είτε είναι ο ήλιος που πέφτει από ένα παράθυρο είτε από ένα καλοριφέρ, και σκεφτείτε ακόμη και να το βγάλετε από τη θήκη του (υποθέτοντας ότι έχετε) για να επιτρέψετε την κυκλοφορία περισσότερου αέρα.

Στην ιδανική περίπτωση, δεν θέλετε το τηλέφωνό σας να έχει θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου και, γενικά, θα πρέπει να διατηρείτε τη συσκευή γύρω στους 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου κατά τη φόρτιση.

Να είστε επίσης προσεκτικοί όταν φορτίζετε το τηλέφωνο και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Εάν έχετε βγει σε εξωτερικό χώρο με παγωμένο καιρό, για παράδειγμα, αφήστε το τηλέφωνο να ζεσταθεί λίγο μέσα πριν το φορτίσετε. Ναι, αυτό θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά τουλάχιστον θα προστατεύσετε τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πώς να κάνετε το Android smartphone σας να φορτίζει πιο γρήγορα: Χρησιμοποιήστε τον σωστό φορτιστή

Συνήθως μια καλή λύση είναι να χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή που συνοδεύει το Android τηλέφωνό σας (υποθέτοντας ότι συνοδεύεται από έναν), αν και πολλές φορές τυχαίνει να μην είναι αποδίδει την μέγιστη ισχύ. Αν λοιπόν δεν υπάρχει φορτιστής στην συσκευασία ή ο φορτιστής σας δεν αποδίδει τόσο δυνατά μπορείτε να κοιτάξετε στην αγορά για έναν πιο γρήγορο φορτιστή που να είναι εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες ταχύτητας φόρτισης που διαθέτει η συσκευή σας. 

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το καλώδιό σας είναι κατάλληλο. Στην ιδανική περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα ποιοτικό καλώδιο USB-C 24-gauge που μπορεί να μεταφέρει ρεύματα δύο αμπέρ ή περισσότερα. Αυτά έχουν μεγαλύτερα εσωτερικά καλώδια και αποτελούν βελτίωση σε σχέση με τα τυπικά καλώδια 28-gauge.

Πώς να κάνετε το τηλέφωνό σας Android να φορτίζει πιο γρήγορα: Αφήστε το ήσυχο

Τέλος, μην μπείτε στον πειρασμό να συνεχίσετε να αγγίζετε το τηλέφωνό σας Android όταν φορτίζει. Κάθε ενέργεια που εκτελείτε θα εξαντλήσει την μπαταρία και θα την κάνει να φορτίζει πιο αργά. Δεν είναι εύκολο, ξέρουμε, ειδικά αν έχετε αποφασίσει να μην το βάλετε σε λειτουργία πτήσης και εξακολουθείτε να λαμβάνετε μηνύματα και ειδοποιήσεις. Αλλά αν θέλετε να φορτίσετε τις συσκευές γρήγορα, αξίζει να είστε υπομονετικοί.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης