Πώς να επιστρέψετε στα Windows 10 αν δεν σας άρεσαν τα Windows 11

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την έκδοση των Windows 11, υπάρχουν τρόποι να επιστρέψετε σε μια σταθερή έκδοση των Windows 10.

Πώς να επιστρέψετε στα Windows 10 αν δεν σας άρεσαν τα Windows 11

Η έκδοση beta των Windows 11 έλαβε πρόσφατα την πρώτη της ενημερωμένη έκδοση, αλλά έφερε μια σημαντική αλλαγή με την οποία δεν είναι ικανοποιημένοι ορισμένοι χρήστες: Δεν μπορείτε πλέον να επιστρέψετε στην κλασική διάταξη μενού εκκίνησης των Windows.

Αντ 'αυτού, οι χρήστες των Windows 11 αναγκάζονται τώρα να χρησιμοποιούν το επανασχεδιασμένο μενού έναρξης και τη γραμμή εργασιών, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της κάτω πλευράς της οθόνης. Η ενημέρωση διορθώνει ακόμη και ένα κόλπο επεξεργασίας μητρώου που επαναφέρει την παλιά διάταξη. Το νέο μενού έναρξης δεν φαίνεται καθόλου κακό, αλλά πολλοί χρήστες είναι δυσαρεστημένοι με την αλλαγή.

Τώρα, είναι πιθανό να είναι απλώς μια προσωρινή αλλαγή και το παλιό μενού Έναρξη θα επιστρέψει σε μια μελλοντική ενημέρωση - αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι Windows Insiders με τα Windows 11 καθώς βρίσκονται ακόμη στη φάση της πρώτης δοκιμής, επομένως σφάλματα, λειτουργίες που λείπουν και προβλήματα συμβατότητας είναι κοινά. Ενώ η τελική φόρμα των Windows 11 θα αναβαθμιστεί, ορισμένοι χρήστες μπορεί να μετανιώσουν για την αναβάθμιση στην έκδοση beta.

Εάν είστε ένας από αυτούς, μην ανησυχείτε, μπορείτε να επιστρέψετε στα Windows 10 (και τη διάταξη του μενού Έναρξη). Υπάρχουν δύο μέθοδοι επαναφοράς:

Επιστροφή σε μια παλιά έκδοση των Windows από το μενού ρυθμίσεων των Windows 11.
Επανεγκαταστήστε μια καθαρή έκδοση των Windows 10 χρησιμοποιώντας έναν δίσκο εγκατάστασης ή μια μονάδα USB.

Η επιστροφή στα Windows 10 από τις ρυθμίσεις των Windows 11 είναι η πιο γρήγορη και ευκολότερη επιλογή, καθώς αφήνει ανέπαφα τα προσωπικά σας αρχεία. Ωστόσο, είναι διαθέσιμο μόνο για 10 ημέρες μετά την εγκατάσταση των Windows 11, μετά τα οποία τα παλιά αρχεία συστήματος διαγράφονται οριστικά και δεν μπορούν να αποκατασταθούν, επομένως δεν θα είναι διαθέσιμα σε δοκιμαστές beta που χρησιμοποιούν τα Windows 11 για μερικές εβδομάδες .

Ευτυχώς, μπορείτε ακόμα να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10 χρησιμοποιώντας μέσα εγκατάστασης, αλλά με αυτόν τον τρόπο επαναφέρετε τον υπολογιστή σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, επομένως τα αρχεία και οι εφαρμογές σας θα διαγραφούν.

Και στις δύο επιλογές, πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας προτού συνεχίσετε. Παρόλο που η μέθοδος επαναφοράς διατηρεί τα αρχεία σας, είναι πάντα πιθανό κάτι να πάει στραβά. Καλύπτουμε αρκετές μεθόδους για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή σας Windows εδώ, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι να αντιγράψετε ό, τι θέλετε να αποθηκεύσετε σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Πώς να επιστρέψετε στα Windows 10 από το μενού ρυθμίσεων των Windows 11

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Σύστημα> Ανάκτηση.
  • Μεταβείτε στις Επιλογές ανάκτησης> Προηγούμενη έκδοση των Windows και επιλέξτε "Επιστροφή" εάν είναι διαθέσιμη. Εάν δεν είναι, μεταβείτε στη μέθοδο 2 παρακάτω.
  • Θα σας ζητηθεί να παράσχετε έναν λόγο για την απεγκατάσταση των Windows 11 και, στη συνέχεια, εάν θέλετε να ελέγξετε για ενημερώσεις αντί να απεγκαταστήσετε τα Windows 11. Κάντε κλικ στο "Όχι, ευχαριστώ" για να συνεχίσετε την επαναφορά.
  • Ακολουθήστε τις υπόλοιπες οδηγίες στην οθόνη και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση" για να ξεκινήσετε επιτέλους τη διαδικασία.
  • Αφήστε τη διαδικασία επαναφοράς να ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο, αλλά μόλις ολοκληρωθεί, θα επιστρέψετε με ασφάλεια στα Windows 10 με τα αρχεία σας ανέπαφα.

Πώς να απεγκαταστήσετε τα Windows 11 και να επανεγκαταστήσετε τα Windows 10

Η επανεγκατάσταση των Windows 10 απαιτεί κάποια μορφή μέσων φυσικής εγκατάστασης. Εάν διαθέτετε δίσκο εγκατάστασης των Windows 10 (και ο υπολογιστής σας διαθέτει μονάδα δίσκου), ανοίξτε τη συσκευή και ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης στην οθόνη.

Εάν δεν διαθέτετε δίσκο εγκατάστασης - και υποθέτω ότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν - μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας δίσκο εγκατάστασης ή USB stick. Θα χρειαστεί να κατεβάσετε το εργαλείο δημιουργίας μέσων εγκατάστασης των Windows 10 (διατίθεται εδώ), έναν κενό δίσκο ή μια μονάδα USB με χώρο τουλάχιστον 8 GB.

Εκτελέστε το πρόγραμμα και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να δημιουργήσετε το μέσο εγκατάστασης και να εκτελέσετε τη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10. Αυτό θα διαρκέσει λίγο. Θα πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ενημερώσεις των Windows, να επανεγκαταστήσετε τις εφαρμογές σας και να επαναφέρετε τα εφεδρικά αρχεία σας, οπότε αφήστε ένα σταθερό κομμάτι χρόνου πριν από την ενημέρωση.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης