Πώς να ελέγξετε εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει TPM για αναβάθμιση σε Windows 11

Όταν η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 11 αυτήν την εβδομάδα, ήταν σαφές ότι πρόκειται να είναι η πρώτη φορά που θα αλλάξουν οι ελάχιστες απαιτήσεις υλικού. Ένα πράγμα που φαίνεται να υπάρχει πλέον είναι η νέα απαίτηση για ένα TPM, το οποίο σημαίνει το Trusted Platform Module κάτι που χρειάζεται να υπάρχει αν θέλετε να κάνετε αναβάθμιση σε Windows 11.

Πώς μπορώ να διαπιστώσω εάν ο υπολογιστής μου είναι έτοιμος για Windows 11;

Η Microsoft καθιστά πραγματικά πολύ εύκολο να μάθετε εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός. Υπάρχει μια εφαρμογή που ονομάζεται PC Health, η οποία θα σας πει εάν ο υπολογιστής σας είναι συμβατός και αν όχι γιατί δεν είναι. Εάν λέει ότι ο υπολογιστής μπορεί να πάρει την αναβάθμιση, τότε πιθανώς δεν χρειάζεται να προχωρήσετε σ αυτό το άρθρο.

tpm 2 not found

Πώς να ελέγξετε εάν έχετε TPM

Είναι πολύ εύκολο να ελέγξετε αν έχετε TPM.

Πατήστε Windows + R
Πληκτρολογήστε tpm.msc
Πατήστε enter

Θα μεταφερθείτε στην οθόνη διαχείρισης TPM και θα σας πει εάν διαθέτετε TPM και ποια έκδοση έχετε. Θα θέλετε το TPM 2.0 για Windows 11.

Λέει ότι δεν έχω TPM, άρα αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να εγκαταστήσω τα Windows 11;

Εντάξει, το πρώτο βήμα είναι να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ.

Αρχικά, ελέγξτε το BIOS για ρυθμίσεις TPM. Εάν έχετε διαβάσει μέχρι αυτό το σημείο και ξύνετε το κεφάλι σας, αναρωτιέστε πώς δεν θα μπορούσατε να έχετε το TPM 2.0 δεδομένου πόσο καινούργιος είναι ο υπολογιστής σας, θα μπορούσε να απενεργοποιηθεί στο BIOS. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν "χτίσατε" τον υπολογιστή σας.

Πραγματικά γίνεται πιο συγκεχυμένο. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να βρείτε το TPM στις ρυθμίσεις του BIOS, ενδέχεται να το έχετε. Θα μπορούσε να ονομαστεί Intel PTT, που σημαίνει Platform Trust Technology. Μόλις το ενεργοποιήσετε στο BIOS, δοκιμάστε ξανά τα παραπάνω βήματα για να ελέγξετε αν έχετε TPM, ώστε να μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11.

Δυστυχώς, όλες οι ρυθμίσεις του BIOS είναι διαφορετικές, οπότε δεν μπορώ να σας καθοδηγήσω στην εύρεση της ρύθμισης. Συνήθως βρίσκεται κάτω από μια καρτέλα προχωρημένων ρυθμίσεων κάπου. Εάν δεν υπάρχει ρύθμιση, τότε πιθανότατα δεν έχετε μια αξιόπιστη ενότητα πλατφόρμας, αλλά εάν έχετε επιτραπέζιο υπολογιστή, μπορείτε πιθανώς να προσθέσετε έναν. Μπορείτε να πάρετε ένα TPM για την μητρική σας, αν και από ότι είδαμε έχουν αρχίσει να εξαντλούνται από την στιγμή που έσκασαν τα νέα των Windows 11. Βέβαια εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, τα Windows 10 εξακολουθούν να υποστηρίζονται έως το 2025.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης