Πως να κάνετε λήψη αρχείων PDF αντί για προβολή τους σε Chrome, Firefox και Edge

Όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο PDF στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, το πρόγραμμα περιήγησης ανοίγει την προεπισκόπηση του αρχείου PDF σε ένα παράθυρο προγράμματος περιήγησης ιστού και έπειτα μπορείτε να το κατεβάσετε. Για να κάνετε λήψη ενός PDF και όχι για προεπισκόπηση, πρέπει να αλλάξετε μια ρύθμιση στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτός ο οδηγός λειτουργεί σε Chrome, Firefox και Edge.

Ενεργοποιήστε στο Chrome λήψη αντί για προεπισκόπηση ενός PDF

Το Google Chrome χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF για να σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση PDF. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το πρόγραμμα προβολής PDF και, στη συνέχεια, το Chrome θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε τα PDF σας αντί να τα κάνετε προεπισκόπηση.

 1. Ξεκινήστε εκκινώντας το Google Chrome στον υπολογιστή σας.
 2. Όταν ανοίξει το Chrome, κάντε κλικ στο μενού του Chrome (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Ρυθμίσεις".
 3. Στις ρυθμίσεις του Chrome, κάντε κλικ στην επιλογή "Απόρρητο και ασφάλεια" στην αριστερή πλευρική γραμμή. Κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις ιστότοπου" στα δεξιά.
 4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στις Ρυθμίσεις ιστότοπου και κάντε κλικ στην επιλογή "Πρόσθετες ρυθμίσεις περιεχομένου" στο κάτω μέρος.
 5. Στο αναπτυγμένο μενού, επιλέξτε "Έγγραφα PDF".
 6. Ενεργοποιήστε την επιλογή "Λήψη αρχείων PDF αντί να τα ανοίγετε αυτόματα στο Chrome"

Αυτό είναι!

Κάντε λήψη PDF στον Firefox αντί για προεπισκόπηση

Το Mozilla Firefox διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη επιλογή που σας επιτρέπει να κάνετε λήψη PDF αντί να κάνετε προεπισκόπηση σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης.

Για να φτάσετε σε αυτήν την επιλογή, εκκινήστε τον Firefox στον υπολογιστή σας.

 1. Στο Firefox, κάντε κλικ στο μενού (τρεις οριζόντιες γραμμές) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και επιλέξτε "Επιλογές".
 2. Στις Επιλογές, κάντε κλικ στο "Γενικά" στα αριστερά. Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο δεξιό τμήμα του παραθύρου μέχρι να δείτε την ενότητα "Εφαρμογές".
 3. Στην ενότητα Εφαρμογές, κάντε κλικ στην επιλογή δίπλα στο "Portable Document Format (PDF)" και επιλέξτε "Save File".

Αυτό είναι!

Κάντε λήψη στον Edge των PDF αντί να τα εμφανίσετε

Το Microsoft Edge χρησιμοποιεί το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής PDF για να σας επιτρέψει να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων. Απενεργοποιήστε αυτήν την επιλογή και το πρόγραμμα περιήγησης θα αποθηκεύσει τα PDF σας αντί να τα κάνει προεπισκόπηση.

Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε το Microsoft Edge στον υπολογιστή σας.

 1. Όταν ανοίξει το Edge, κάντε κλικ στο μενού (τρεις κουκκίδες) στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και επιλέξτε "Ρυθμίσεις".
 2. Στις Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή "Cookies και δικαιώματα ιστότοπου" στα αριστερά και, στη συνέχεια, επιλέξτε "Έγγραφα PDF" στα δεξιά.
 3. Ενεργοποιήστε την επιλογή "Πάντα λήψη αρχείων PDF" εδώ.

Είσαι έτοιμος.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης