Πώς μπορώ να επιλύσω προβλήματα ήχου και βίντεο για το Skype σε υπολογιστή;

Όσο μένουμε σπίτι τόσο περισσότερο μας λείπουν τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το Skype είναι ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και με τους συναδέλφους μας όταν χρειάζεται να συζητήσουμε για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά τα πράγματα δεν πάνε πάντα καλά. Πολλές φορές μπορεί να θέλετε να συνδεθείτε στο Skype αλλά να μην δουλεύει η κάμερα, το μικρόφωνο ή τα ηχεία σας.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο στην εφαρμογή σας στο Skype στον υπολογιστή σας και δεν μπορείτε να κάνετε μια video κλήση τότε εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε:

Το Skype χρειάζεται την άδειά σας για πρόσβαση στο μικρόφωνο και την κάμερα του υπολογιστή σας. Ελέγξτε τα δικαιώματα απορρήτου του συστήματός σας. Για τους χρήστες Mac OSX Mojave (10.14 ή νεότερη έκδοση) και Skype για Windows 10 (έκδοση 14), πρέπει να παραχωρήσετε δικαιώματα Skype για χρήση του μικροφώνου και της φωτογραφικής σας μηχανής.

Mac OSX Mojave (10.14 ή νεότερη έκδοση):
- Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος Mac> Ασφάλεια & Απόρρητο> Καρτέλα απορρήτου> Μικρόφωνο / Κάμερα και παραχωρήστε πρόσβαση στο Skype.

Skype για Windows 10 (έκδοση 14):
- Μεταβείτε στην επιλογή Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε το στοιχείο Ρυθμίσεις> Απόρρητο> και, στη συνέχεια, επιλέξτε Κάμερα ή Μικρόφωνο. Κάτω από τα δύο, βεβαιωθείτε ότι το Skype είναι ενεργοποιημένο. Επανεκκινήστε το Skype και μεταβείτε στις ρυθμίσεις Skype Audio & Video για να επιβεβαιώσετε ότι η σωστή συσκευή έχει επιλεγεί στο Skype. Πηγαίνετε εδώ για περισσότερη βοήθεια για τη διαχείριση των δικαιωμάτων χρήσης της κάμεράς μου στο Skype για Windows 10 (Έκδοση 14).

Ελέγξτε το μικρόφωνό σας, τα ηχεία ή τα ακουστικά. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένα και ότι δεν έχουν σβήσει. Εάν πρόκειται για συσκευή Bluetooth, βεβαιωθείτε ότι είναι επίσης συνδεδεμένη.

Ελέγξτε τη κάμερα σας. Βεβαιωθείτε ότι η κάμερά σας είναι αναμμένη, δείχνει προς το μέρος σας και δεν υπάρχει τίποτα που να την εμποδίζει. Από το Skype στο desktop, μεταβείτε στην εικόνα του προφίλ σας> Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις ήχου και βίντεο> Κάτω από το βίντεο, ελέγξτε εάν το βίντεό σας εμφανίζει μια προεπισκόπηση για την κάμερά σας.

Σημείωση: Για χρήστες του Skype για Windows 10, βεβαιωθείτε ότι η κάμερα web πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για τις εφαρμογές των Windows Store.

Κάντε δωρεάν δοκιμαστική κλήση στο Skype. Η δοκιμαστική κλήση σας ζητά να καταγράψετε ένα μήνυμα και στη συνέχεια να το αναπαράγετε για σας - είναι ο ευκολότερος τρόπος να δείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις ρυθμίσεις ήχου. Από το Skype στο desktop, κάντε κλικ στην εικόνα του προφίλ σας> Ρυθμίσεις> Ρυθμίσεις ήχου & βίντεο> Κάντε μια δωρεάν δοκιμαστική κλήση.

Ακούτε την ηχώ της δικής σας φωνής; Το πρόβλημα μπορεί να είναι με τη συσκευή του ατόμου που καλείτε. Ζητήστε τους να μειώσουν την ένταση αναπαραγωγής τους.

Ελέγξτε τον ήχο σας. Δοκιμάστε να αναπαράγετε ένα τραγούδι ή να χρησιμοποιήσετε άλλη εφαρμογή με ήχο και δοκιμάστε αν ακούγεται. Εάν μπορείτε να το ακούσετε, το πρόβλημα μπορεί να είναι με το άλλο άτομο στην κλήση - ζητήστε τους να ακολουθήσουν και αυτά τα βήματα.

Ελέγξτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή. Με τόσα πολλά εμπορικά σήματα και συσκευές, μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάτι μπορεί να μην λειτουργήσει. Κάθε μάρκα είναι διαφορετική, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για οδηγούς χρηστών ή βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων.

Ενημερώστε τους drivers των συσκευών σας. Αν κάποια από τις συσκευές σας δεν δουλεύει μια καλή λύση είναι να κοιτάξετε στην Διαχείρηση Συσκευών αν αυτή η συσκευή είναι ενεργοποιημένη ή αντιμετωπίζει προβλήματα. Επίσης στην λίστα με τις συσκευές μπορείτε εύκολα να κάνετε update των drivers των συσκευών σας ώστε να ενημερωθούν και λειτουργούν κανονικά.

Περισσότερα

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης