Πως να ελέγξετε τον Σκληρό σας Δίσκο για Σφάλματα

Το Chkdsk (συντομογραφία του Check Disk) ελέγχει το σκληρό σας δίσκο, δημιουργεί και εμφανίζει μια αναφορά κατάστασης βάσει του συστήματος αρχείων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση και τη διόρθωση σφαλμάτων στο δίσκο. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να εκτελέσετε το Chkdsk σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Μέσα από τα Windows (οποιαδήποτε έκδοση)

Πρώτος Τρόπος (windows 7)

1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη.

Επιλέξτε Υπολογιστής ή Ο υπολογιστής μου. Αυτό θα ανοίξει μια λίστα με όλες τις μονάδες δίσκου σας. Εντοπίστε τη μονάδα δίσκου που θέλετε να ελέγξετε για σφάλματα.

2. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της μονάδας δίσκου.

Επιλέξτε Ιδιότητες από το μενού. Στο νέο παράθυρο, επιλέξτε την καρτέλα Εργαλεία. Αυτά είναι βασικά εργαλεία σκληρού δίσκου. Ο έλεγχος σφαλμάτων εκτελεί τη λειτουργία chkdsk. Κάντε κλικ στο κουμπί Έλεγχος τώρα

3. Κάντε κλικ στις επιλογές του chkdsk. Μπορείτε να αποφασίσετε εάν θέλετε το chkdsk να διορθώσει λάθη και να ανακτήσει εσφαλμένους τομείς ή απλά να κάνει έλεγχο στο σύστημα αρχείων. Εάν επιλέξετε είτε ένα πλαίσιο είτε και τα δύο, και προσπαθείτε να σαρώσετε το σκληρό δίσκο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σας σύστημα, τότε θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση. Εάν το κάνετε, το chkdsk θα ξεκινήσει πριν ξεκινήσουν τα Windows. (Πρέπει να συνδεθείτε ως διαχειριστής)

Δεύτερος Τρόπος (windows 10)

1. Κάντε κλικ στο κουμπί της αναζήτησης στην γραμμή εργασιών

2. Στο παράθυρο αναζήτησης πληκτρολογήστε cmd

Επιλέξτε Γραμμή Εντολών από τα αποτελέσματα και θα εμφανιστεί ένα μαύρο παράθυρο εντολών.

3. Εκτελέστε το chkdsk

Πληκτρολογήστε chkdsk και πατήστε enter για να εκτελέσετε έλεγχο στην τρέχουσα μονάδα χωρίς να διορθώσετε τυχόν σφάλματα.
- Για να εκτελέσετε το chkdsk και να διορθώσετε σφάλματα, πληκτρολογήστε "chkdsk c: / f" Αντικαταστήστε το "c" με το γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να διορθώσετε.
- Για να εκτελέσετε chkdsk και να διορθώσετε σφάλματα, εντοπίστε τομείς και ανακτήσετε δεδομένα, πληκτρολογήστε "chkdsk c: / r" Αντικαταστήστε το "c" με το γράμμα της μονάδας δίσκου που θέλετε να διορθώσετε.
Ενδέχεται να σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση εάν η μονάδα είναι σε χρήση. Εάν σας ζητηθεί, πατήστε το πλήκτρο Ν για αποδοχή.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης