Κρυμμένα κόλπα μέσα στα Windows 10

Το λειτουργικό σύστημα Windows της Microsoft δεν είναι ένα πράγμα. Προέρχεται από ένα συνονθύλευμα χαρακτηριστικών που έχουν βελτιωθεί (καλά αυτό ας μην το αναλύσουμε) με τα χρόνια. Κάθε μεμονωμένο χαρακτηριστικό των Windows είναι, με τη σειρά του, το αποτέλεσμα μιας ομάδας ειδικών μηχανικών που δημιουργούν την καλύτερη (συχνά εξατομικευμένη) εμπειρία για τον χρήστη.

Έτσι, με ένα τόσο περίπλοκο, χρωματικό και τεράστιο κομμάτι λογισμικού, έχει νόημα ότι υπάρχουν λίγα κόλπα και η εταιρία δηλώνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν.

Υπάρχουν πολλά κόλπα που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια των Windows. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο σκάψιμο. Εδώ παρουσιάζουμε μια λίστα με μερικά μικρά τεχνάσματα που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε λίγο περισσότερο από την εμπειρία των Windows 10. Ή, τουλάχιστον, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία δεν γνωρίζετε. Ορισμένα έχουν διατεθεί στα Windows για αρκετές γενιές, ενώ μερικά είναι εγγενή στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Μυστικό Start Menu

Εάν είστε οπαδός της παλιάς σχολής (δηλ. Μη πλακιδίων), μπορείτε να το έχετε ακόμα κατά κάποιον τρόπο. Εάν κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία, θα προκληθεί ένα μενού κειμένου με έναν αριθμό γνωστών δημοφιλών προορισμών (Προγράμματα και δυνατότητες, Αναζήτηση, Εκτέλεση). Όλες αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες μέσω της τυπικής διεπαφής μενού, αλλά θα μπορείτε να τις έχετε πρόσβαση πιο γρήγορα μέσω αυτού του μενού που κατά κάποιο τρόπο θυμίζει το πιο παλιό μενού.

secret menu

Μυστικό κουμπί Desktop

Αυτό το κουμπί της επιφάνειας εργασίας χρονολογείται από τα Windows 7, αλλά δυστυχώς πρόσφατα ανακάλυψα γι 'αυτό. Στην κάτω δεξιά γωνία της σελίδας σας, υπάρχει ένα μυστικό κουμπί επιφάνειας εργασίας (μόλις το πατήσετε ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα και σας εμφανίζει την επιφάνεια εργασίας). Δεν το βλέπεις; Κοίταξε προς τα κάτω και προς τα δεξιά, προς την πλευρά της ημερομηνίας και της ώρας. Εκεί θα βρείτε ένα μικρό κομμάτι ενός αόρατου κουμπιού. Κάντε κλικ σε αυτό και θα ελαχιστοποιηθούν όλα τα ανοιχτά παράθυρά σας για να καθαρίσετε την επιφάνεια εργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά αυτού του στοιχείου στις Ρυθμίσεις, ανάμεσα στο να κάνετε κλικ ή απλά να τοποθετήσετε το ποντίκι πάνω από τη γωνία.

secret desktop

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία "God Mode"

Είστε ένας χρήστης που θέλετε να έχετε τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή σας; Μια καλή αρχή είναι η λειτουργία God Mode.

Δείτε πώς μπορείτε να το αποκτήσετε πρόσβαση:
Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας> Νέο> Φάκελος. Μετονομάστε τον νέο φάκελο με αυτό το κομμάτι κώδικα:

GodMode. {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Για να μπείτε στο παράθυρο "God Mode", κάντε διπλό κλικ στο φάκελο και ξεκινήστε να πειράζετε τα πάντα.

Κάντε δεξί κλικ στα πλακίδια

Θέλετε να προσαρμόσετε τα πλακίδια του start menou των windows γρήγορα; Απλά κάντε δεξί κλικ σε αυτά για να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μενού. Αυτό το μενού θα σας δώσει διάφορες επιλογές, όπως τη δυνατότητα αποκοπής από το μενού "Έναρξη", για να αλλάξετε το μέγεθος των παραθύρων ή να απενεργοποιήσετε αυτό το πλαίσιο.

tiles

Shake

Αυτό το χαρακτηριστικό πραγματικά ξεκίνησε στα Windows 7, αλλά βρήκα πολλούς ανθρώπους που δεν το γνωρίζουν ή δεν το χρησιμοποιούν (αλλά θα έπρεπε - έχει πλάκα!). Εάν έχετε μια οθόνη γεμάτη με παράθυρα, μπορείτε να καθαρίσετε την ακαταστασία αρπάζοντας την κορυφή του παραθύρου που σας αρέσει "κουνώντας" το για να ελαχιστοποιήσετε όλα τα άλλα παράθυρα. Ανακινήστε ξανά και τα παράθυρα θα επιστρέψουν.

Virtual Desktops

Σας αρέσει να κάνετε πολλαπλές εργασίες στον υπολογιστή σας; Εννοώ πραγματικά multi-tasking; Λοιπόν, μπορείτε τώρα να χαίρεστε γιατί με τα Windows 10, η Microsoft έδωσε τελικά πρόσβαση out of the box σε εικονικούς υπολογιστές.
Για να το δοκιμάσετε, κάντε πρώτα κλικ στη γραμμή εργασιών στο εικονίδιο "Προβολή Εργασιών" (το εικονίδιο στα δεξιά του μενού των Windows ). Αυτό θα διαχωρίσει όλα τα ανοιχτά παράθυρά σας σε εικονίδια. Στη συνέχεια, μπορείτε να σύρετε οποιοδήποτε από αυτά τα ανοιχτά παράθυρα στο κουμπί που δηλώνει "Νέα επιφάνεια εργασίας" στην κάτω δεξιά γωνία για να δημιουργήσετε μια νέα εικονική επιφάνεια εργασίας που θα δείτε στο κάτω μέρος του μενού εργασιών. Αυτό θα σας επιτρέψει, για παράδειγμα, να διαχωρίσετε τις εφαρμογές εργασίας, τις προσωπικές σας εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε διαφορετικά εικονικά desktop.
Μόλις κάνετε κλικ έξω από την προβολή εργασιών, θα μπορείτε να αλλάζετε μεταξύ των εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών πιέζοντας το πλήκτρο Windows + Ctrl + δεξιό / αριστερό βέλος. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε αυτόματη εναλλαγή μεταξύ όλων των ανοιχτών παραθύρων που έχετε διαχωρίσει σε διαφορετικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, ενώ θα αφήσετε όλα τα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας ακίνητα.
Για να καταργήσετε τις εικονικές επιφάνειες εργασίας, απλώς επιστρέψτε στην προβολή εργασιών και διαγράψτε τις μεμονωμένες εικονικές επιφάνειες - αυτό δεν θα κλείσει τις εφαρμογές που περιέχονται σε αυτήν την επιφάνεια εργασίας, αλλά απλώς θα τις στείλετε στην επόμενη επιφάνεια εργασίας.

virtual desktops

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης