Το YouTube για το Android δεν λειτουργεί; Πώς να το διορθώσετε

Το YouTube είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο με περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύρια συνδεδεμένους επισκέπτες κάθε μήνα. Το youtube στην συσκευή σας όμως ξαφνικά δεν δουλεύει, στο κινητό σας μπορείτε να δοκιμάσετε εγκατάσταση και ενημέρωση αλλά μερικά ακόμα κόλπα για να λειτουργήσει το youtube. Ακολουθήστε τον παρακάτω οδηγό για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε.

Η Google κάνει εξαιρετική δουλειά για να διατηρήσει το YouTube σε λειτουργία, αλλά υπήρξαν περιστασιακές στιγμές κατά τις οποίες η υπηρεσία σβήνει. Αν υποθέσουμε όμως ότι όλα λειτουργούν κανονικά στο Youtube, υπάρχουν μερικά κοινά ζητήματα που μπορούν να διακόψουν την υπηρεσία σας.

Τι κάνετε λοιπόν όταν ανακαλύπτετε ότι το YouTube στο android κινητό σας δεν λειτουργεί;

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα; Τα βίντεο δεν μπορούν να αναπαραχθούν. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πραγματικά άσχημα, ειδικά για όσους χρησιμοποιούν το YouTube σε τακτική βάση. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την πρόσβαση στο YouTube και την παρακολούθηση βίντεο, διαβάστε παρακάτω. Θα βρείτε διάφορες διορθώσεις για συσκευές Android παρακάτω για τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε στο YouTube.

1η Λύση: Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Πολλά προβλήματα που σχετίζονται με smartphone έχουν διορθωθεί με την επανεκκίνηση μιας συσκευής. Αυτό κλείνει εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, μεταξύ άλλων, που μπορεί να προκαλούν τα προβλήματα που έχετε. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση που διαρκεί μόνο ένα λεπτό. αν διαπιστώσετε ότι το YouTube δεν λειτουργεί, απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στη συσκευή σας και πατήστε την επιλογή επανεκκίνησης που εμφανίζεται στην οθόνη. Αφού ενεργοποιηθεί ξανά το smartphone, ανοίξτε την εφαρμογή YouTube και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει λυθεί.

2η Λύση: Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο

Ο λόγος που δεν προβάλλονται βίντεο στο YouTube μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα σύνδεσης. Εάν βλέπετε ότι το YouTube δεν λειτουργεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε εάν έχετε συνδεθεί ή όχι στο Διαδίκτυο ανοίγοντας το μενού ρυθμίσεων - Wi-Fi ή τα Δεδομένα του κινητού σας.

Αν δεν είστε, μόλις βρήκατε το πρόβλημα. Αλλά αν είστε συνδεδεμένοι, προσπαθήστε να αναζητήσετε κάτι στο Google για να δείτε αν πράγματι έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να είστε συνδεδεμένοι σε ένα δίκτυο Wi-Fi, αλλά δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση στο διαδίκτυο λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Σε περίπτωση που μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Google και να εκτελέσετε άλλες εργασίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο εκτός από την επίσκεψη στο YouTube, η σύνδεση δεν είναι υπεύθυνη.

3η Λύση: Ενημέρωση της εφαρμογής YouTube

Το εποόμενο πράγμα που μπορείτε να δοκιμάσετε αν δείτε ότι το YouTube δεν λειτουργεί είναι να ενημερώσετε την εφαρμογή YouTube στη συσκευή σας. Για να ελέγξετε αν υπάρχει διαθέσιμη  ενημέρωση, ανοίξτε την εφαρμογή Google Play Store, επιλέξτε "Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου" από το μενού και ελέγξτε αν το YouTube βρίσκεται στη λίστα "Ενημερώσεις".

Αν είναι, απλά πατήστε το κουμπί "Ενημέρωση" και περιμένετε περίπου ένα λεπτό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Αφού γίνει αυτό, ξεκινήστε την εφαρμογή YouTube για να ελέγξετε αν όλα είναι όπως πρέπει τώρα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα:
Βήμα 1: Άνοιγμα της εφαρμογής Google Play Store.
Βήμα 2: Πατήστε στο "Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου".
Βήμα 3: Πατήστε το κουμπί "Ενημέρωση" δίπλα στην εφαρμογή YouTube, εάν είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση.

4η Λύση: Ενημερώστε το λειτουργικό σύστημα

Υπάρχει μια πιθανότητα, αν και μικρή, θα μπορούσε να προκληθεί από μια μη ενημερωμένη έκδοση Android και μετά την ενημέρωση να δείτε να λύνεται το πρόβλημα των βίντεο. Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων στη συσκευή σας, επιλέξτε "Ενημερώσεις συστήματος" και κάντε λήψη της ενημερωμένης έκδοσης, εάν είναι διαθέσιμη. Λάβετε υπόψη ότι ανάλογα με τη συσκευή σας, οι "ενημερώσεις συστήματος" ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από την επιλογή "Πληροφορίες για το τηλέφωνο" στο μενού ρυθμίσεων.

Μόλις κατεβάσετε την ενημέρωση, πατήστε το κουμπί Εγκατάσταση και αφήστε τη συσκευή να επανεκκινηθεί. Στη συνέχεια, απλώς ανοίξτε το YouTube και ελέγξτε εάν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Οδηγίες βήμα προς βήμα:
Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας.
Βήμα 2: Βρείτε και πατήστε στο "Ενημερώσεις συστήματος" - ίσως στο φάκελο "Συσκευή" ή "Πληροφορίες Συσκευής".
Βήμα 3: Κάντε λήψη και εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης, εάν είναι διαθέσιμη.

5η Λύση: Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και των δεδομένων της εφαρμογής

Η επόμενη λύση σε αυτήν τη λίστα είναι να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα του YouTube. Η πρώτη διαγράφει προσωρινά δεδομένα, ενώ τα τελευταία εξαλείφει όλα τα δεδομένα της εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένων των διαφόρων ρυθμίσεων.

Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων στη συσκευή σας, πατήστε "Εφαρμογές" και επιλέξτε το YouTube. Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε "Αποθήκευση", το οποίο θα φέρει δύο επιλογές: Εκκαθάριση δεδομένων και Διαγραφή προσωρινής μνήμης. Καθαρίστε πρώτα την προσωρινή μνήμη και ελέγξτε αν το YouTube λειτουργεί τώρα όπως πρέπει. Αν δεν συμβαίνει, επιστρέψτε και διαγράψτε τα δεδομένα για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Οδηγίες βήμα προς βήμα:
Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας.
Βήμα 2: Πατήστε στο "Εφαρμογές" και επιλέξτε το YouTube.
Βήμα 3: Επιλέξτε την επιλογή "Αποθήκευση" και πατήστε "Εκκαθάριση δεδομένων / Διαγραφή προσωρινής μνήμης".

6η Λύση: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας

Παρόλο που ακούγεται περίεργο, οι ρυθμίσεις ημερομηνίας και ώρας θα μπορούσαν να είναι οι λόγοι για τα θέματα που σχετίζονται με το YouTube. Οι διακομιστές της Google ίσως δυσκολεύονται να συγχρονίσουν μαζί τους αν δεν έχετε ορίσει σωστά ημερομηνία και ώρα στο κινητό σας.

Για να το διορθώσετε, επιλέξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας, πατήστε "Ημερομηνία & ώρα" και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Αυτόματη ημερομηνία & ώρα". 

Οδηγίες βήμα προς βήμα:
Βήμα 1: Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων της συσκευής σας.
Βήμα 2: Πατήστε "Ημερομηνία & ώρα".
Βήμα 3: Ενεργοποιήστε την επιλογή "Αυτόματη ημερομηνία & ώρα".

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης