Πώς να αποκλείετε pop-up διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα σε iPhone, iPad ή Mac

Τα pop-up μπορεί να είναι διαφημίσεις, ειδοποιήσεις, προσφορές ή ακόμα και προσπάθειες "ψαρέματος" που ανοίγουν στο τρέχον παράθυρο του προγράμματος περιήγησής σας, σε νέο παράθυρο ή σε άλλη καρτέλα και πολλές φορές είναι ενοχλητικά.

Ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα είναι διαφημίσεις τρίτων που χρησιμοποιούν τακτικές ηλεκτρονικού ψαρέματος, όπως προειδοποιήσεις ή βραβεία, για να σας εξαπατήσουν ώστε να πιστέψετε ότι προέρχονται από την Apple ή άλλη αξιόπιστη εταιρεία, έτσι ώστε να κοινοποιείτε προσωπικές ή οικονομικές πληροφορίες. Ή μπορεί να ισχυριστούν ότι προσφέρουν δωρεάν λήψεις, ενημερώσεις λογισμικού ή πρόσθετα για να προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν ώστε να εγκαταστήσετε ανεπιθύμητο λογισμικό.

Μάθετε πώς να αποκλείετε τα αναδυόμενα παράθυρα και διαφημίσεις στο Safari σε iPhone, το iPad ή το Mac σας.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διαχειριστείτε τα αναδυόμενα παράθυρα και άλλες ανεπιθύμητες διαφημίσεις.

Αποφύγετε την αλληλεπίδραση με αναδυόμενα παράθυρα

Αν δεν είστε βέβαιοι ότι πρόκειται για μια νόμιμη διαφήμιση, αποφύγετε την αλληλεπίδραση με αναδυόμενα παράθυρα ή ιστοσελίδες που φαίνεται να καταλαμβάνουν την οθόνη σας.

Εάν δείτε μια ενοχλητική αναδυόμενη διαφήμιση στο Safari, μπορείτε να μεταβείτε στο πεδίο Αναζήτηση και να εισαγάγετε μια νέα διεύθυνση URL ή όρο αναζήτησης για να περιηγηθείτε σε έναν νέο ιστότοπο. Εάν δεν βλέπετε το πεδίο Αναζήτηση στο iPhone ή το iPad σας, πατήστε το επάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί.

Ορισμένα αναδυόμενα παράθυρα και διαφημίσεις έχουν ψεύτικα κουμπιά που μοιάζουν με κουμπί κλεισίματος, επομένως να είστε προσεκτικοί εάν προσπαθείτε να κλείσετε ένα pop-up παράθυρο ή μια διαφήμιση. Εάν δεν είστε σίγουροι, αποφύγετε την αλληλεπίδραση με αυτό και κλείστε το παράθυρο ή την καρτέλα του Safari.

Στο Mac σας, μπορείτε να κλείσετε το Safari και, στη συνέχεια, να πατήσετε παρατεταμένα το πλήκτρο Shift ενώ ανοίγετε το Safari. Αυτό εμποδίζει το Safari να ανοίξει ξανά αυτόματα τυχόν παράθυρα ή καρτέλες που ήταν ανοιχτές.

Ενημερώστε το λογισμικό σας

Να εγκαθιστάτε πάντα τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού για όλα τα προϊόντα Apple σας. Πολλές εκδόσεις λογισμικού έχουν σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας και ενδέχεται να περιλαμβάνουν βελτιώσεις που βοηθούν στον έλεγχο των αναδυόμενων παραθύρων.

Ο ασφαλέστερος τρόπος λήψης εφαρμογών για το Mac σας είναι από το App Store. Εάν χρειάζεστε λογισμικό που δεν είναι διαθέσιμο από το App Store, αποκτήστε το απευθείας από τον προγραμματιστή ή άλλη αξιόπιστη πηγή, αντί μέσω διαφήμισης ή συνδέσμου.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του Safari

safari block pop ups

Στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Safari.

  • Ενεργοποιήστε τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων.
  • Ενεργοποιήστε την Προειδοποίηση για δόλιους ιστότοπους.

Στο Mac σας, ανοίξτε το Safari και επιλέξτε Safari > Ρυθμίσεις (ή Προτιμήσεις) από τη γραμμή μενού.

  • Στην καρτέλα Ιστότοποι, μπορείτε να διαμορφώσετε επιλογές για να επιτρέπονται ή να αποκλείονται ορισμένα ή όλα τα αναδυόμενα παράθυρα.
  • Στην καρτέλα Ασφάλεια, ενεργοποιήστε τη ρύθμιση για προειδοποίηση όταν επισκέπτεστε έναν δόλιο ιστότοπο.

Εάν είναι εγκατεστημένο λογισμικό διαφημίσεων ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό σε Mac

Εάν δείτε αναδυόμενα παράθυρα στο Mac σας που απλά δεν θα εξαφανιστούν, ενδέχεται να έχετε κατεβάσει και εγκαταστήσει κατά λάθος λογισμικό διαφημίσεων (λογισμικό που υποστηρίζεται από διαφημίσεις) ή άλλο ανεπιθύμητο λογισμικό. Ορισμένοι ιστότοποι λήψης τρίτων ενδέχεται να περιλαμβάνουν λογισμικό που δεν θέλετε μαζί με το λογισμικό που θέλετε.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να έχετε κακόβουλο λογισμικό ή adware στο Mac σας:

  • Ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του macOS. Εάν το Mac σας χρησιμοποιεί ήδη την πιο πρόσφατη έκδοση, επανεκκινήστε το Mac σας. Το macOS περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που αφαιρεί γνωστό κακόβουλο λογισμικό κατά την επανεκκίνηση.
  • Ελέγξτε το φάκελο "Εφαρμογές" για να δείτε εάν έχετε εφαρμογές που δεν περιμένετε. Μπορείτε να απεγκαταστήσετε αυτές τις εφαρμογές.
  • Ελέγξτε την καρτέλα Επεκτάσεις στις ρυθμίσεις του Safari για να δείτε εάν έχετε εγκαταστήσει περιττές επεκτάσεις. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις.

Εάν συνεχίσετε να βλέπετε διαφημίσεις ή άλλα ανεπιθύμητα προγράμματα στο Mac σας, επικοινωνήστε με την Apple.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης