Τι είναι ο πυρήνας Kernel και γιατί έχει σημασία;

Αν αφιερώσετε αρκετό χρόνο γύρω από το Android, ή ακόμα και τους υπολογιστές, τελικά, θα συναντήσετε τον όρο, «ο πυρήνας του Linux». Το Android χρησιμοποιεί τον πυρήνα του Linux. Στην πραγματικότητα, είναι αναπόσπαστο μέρος του τρόπου λειτουργίας του τηλεφώνου σας, αλλά τι είναι;

Τι είναι ο πυρήνας Kernel και γιατί έχει σημασία;

Την ονομασία "Linux" είναι αρκετά εύκολη να την κατανοήσουμε — είναι ένα παιχνίδι με λέξεις μεταξύ Linus και Unix, όπως στον Linus Torvalds, τον αρχικό δημιουργό του λειτουργικού συστήματος Unix-like που ονομάζουμε Linux. Αλλά ο πυρήνας kernel; Τι είναι ο πυρήνας σε υπολογιστές και άλλες συσκευές; Τι εννοούμε με τον πυρήνα του Linux; Ας ανακαλύψουμε!

Τι είναι ο πυρήνας kernel σε υπολογιστές και άλλες συσκευές

Με λίγα λόγια, ο πυρήνας είναι το βασικό πρόγραμμα που διαχειρίζεται τους πόρους της CPU του τηλεφώνου σας, τη μνήμη του συστήματος και τις συσκευές συστήματος (συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αρχείων και των δικτύων). Είναι επίσης υπεύθυνο για τη διαχείριση όλων των διαδικασιών ή εργασιών που εκτελούνται στο smartphone σας.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ξεκινάτε μια εφαρμογή, είναι ο πυρήνας που φορτώνει την εφαρμογή στη μνήμη, δημιουργεί τις διαδικασίες που απαιτούνται και ξεκινά την εκτέλεση της εφαρμογής. Όταν μια εφαρμογή χρειάζεται μνήμη, είναι ο πυρήνας που την εκχωρεί. Όταν η εφαρμογή θέλει δικτύωση, είναι ο πυρήνας που κάνει όλη την επεξεργασία χαμηλού επιπέδου.

Το πρόγραμμα οδήγησης για συσκευές όπως το Bluetooth βρίσκεται επίσης στον πυρήνα. Όταν η εφαρμογή θέλει να εκτελέσει μια εργασία στο παρασκήνιο, είναι ο πυρήνας που χειρίζεται τα νήματα στο υπόβαθρο. Όταν η εφαρμογή κλείνει, είναι ο πυρήνας που καθαρίζει όλη τη μνήμη και άλλους πόρους που χρησιμοποιήθηκαν από την εφαρμογή. Όπως μπορείτε να δείτε, ένας πυρήνας είναι ένα θεμελιώδες μέρος που διασφαλίζει ότι το τηλέφωνό σας Android κάνει πραγματικά αυτό που περιμένετε.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης