Τι είναι το Screen on Time (SOT);

Μπορεί να έχετε ακούσει χρήστες Android να μιλούν για το Screen on Time ή το SOT ή μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με τον όρο. SOT ή Screen on Time είναι ο αριθμός των ωρών που ήταν ανοιχτή η οθόνη. Κάποιος μπορεί να πάρει αυτές τις πληροφορίες από τις ρυθμίσεις -> μπαταρία / ισχύς.

Τι είναι το Screen on Time (SOT) στα κινητά τηλέφωνα

Τι είναι το Screen on Time (SOT);

Ο χρόνος ενεργοποίησης της οθόνης (Screen on Time) είναι ο χρόνος σε ώρες που η οθόνη μιας συσκευής είναι ανοιχτή, συνήθως ενός τηλεφώνου. Είναι σε αντίθεση με τον χρόνο αναμονής, που είναι ο χρόνος που μια συσκευή μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.

Ο χρόνος ενεργοποίησης της οθόνης είναι πολύτιμος αριθμός όταν μιλάμε για διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε, "αυτή η συσκευή διαρκεί για 8 ώρες χρόνο ενεργοποίησης της οθόνης", που σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε την οθόνη ενός τηλεφώνου να λειτουργεί για 8 ώρες με μία μόνο πλήρη φόρτιση. Αυτό είναι πολύ πιο χρήσιμο από την ακατέργαστη χωρητικότητα της μπαταρίας, καθώς τα τηλέφωνα έχουν διαφορετικές οθόνες, επεξεργαστές και βελτιστοποιήσεις. Ένα τηλέφωνο με μικρότερη μπαταρία μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερο χρόνο ενεργοποίησης της οθόνης από ένα τηλέφωνο με μεγαλύτερη μπαταρία.

Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης το χρόνο ενεργοποίησης της οθόνης για να μετρήσουν την παραγωγικότητά τους και τις συνήθειές τους στο τηλέφωνο. Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε, «Έχω κατά μέσο όρο πέντε ώρες προβολής στην οθόνη την ημέρα». Εάν πιστεύετε ότι είναι υπερβολικό, μπορείτε στη συνέχεια να μειώσετε ενεργά τη χρήση του τηλεφώνου σας. Μπορείτε επίσης να μετρήσετε αυτήν την εφαρμογή ανά εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα ενσωματωμένα εργαλεία του iOS και του Android.

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες SOT για να πάρουν μια ιδέα σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος για να πάρετε μια ιδέα για την απόδοση της μπαταρίας γενικά. Δεν χρησιμοποιώ ποτέ πληροφορίες SOT στις κριτικές μου, γιατί σύμφωνα με εμένα το SOT σάς δίνει περισσότερη ιδέα για το μοτίβο χρήσης του χρήστη.

Σε έναν πλήρη κύκλο φόρτισης, εάν το SOT είναι υψηλότερο, οι άνθρωποι συνήθως θεωρούν δεδομένο ότι η μπαταρία του κινητού είναι πολύ καλή – και ναι, είναι αλήθεια. Αλλά όταν το SOT είναι χαμηλότερο (σε έναν κύκλο πλήρους φόρτισης), οι άνθρωποι υποθέτουν ότι η απόδοση της μπαταρίας δεν είναι καλή – και αυτό είναι λάθος.

Το SOT είναι πάλι ο αριθμός των φορών που ήταν ενεργοποιημένη η οθόνη, θα λειτουργήσει για όλους τους χρήστες που χρησιμοποιούν την οθόνη, για παράδειγμα – περιηγούνται, παρακολουθούν ταινίες, παίζουν παιχνίδια κ.λπ., αλλά υπάρχει ένα ακόμη πράγμα που κάνουν όλοι και κάποιοι μπορεί να το κάνουν περισσότερο π.χ. πραγματοποίηση / λήψη κλήσεων.

Τώρα, εάν πραγματοποιείτε / λαμβάνετε κλήση, η οθόνη θα είναι ενεργοποιημένη για λίγα δευτερόλεπτα και μετά όταν φέρετε το ακουστικό πιο κοντά στο αυτί σας, η οθόνη θα απενεργοποιηθεί (σχεδόν όλα τα smartphone το κάνουν αυτό). Αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο σας. Τώρα φανταστείτε ότι πραγματοποιήσατε / λάβατε μια κλήση που διήρκεσε για 30 λεπτά, τώρα κατά τη διάρκεια αυτών των 30 λεπτών η οθόνη θα ήταν ενεργοποιημένη, ας πούμε, για λίγα δευτερόλεπτα και τον υπόλοιπο χρόνο θα είστε απασχολημένοι με φωνητική κλήση.

Λογικά λοιπόν, ένα άτομο που κάνει περισσότερες φωνητικές κλήσεις θα έχει λιγότερο SOT και το άτομο που κάνει λιγότερες κλήσεις θα έχει περισσότερο SOT. Ως εκ τούτου, δεν έχει νόημα η χρήση αυτής της παραμέτρου για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας. Αυτή η παράμετρος απλώς σας δίνει μια ιδέα για το μοτίβο χρήσης του ατόμου που χρησιμοποιεί το τηλέφωνο (φωνητικές κλήσεις / γενική χρήση).

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης