Τι είναι το TPM 2.0;

Το TPM σημαίνει Trusted Platform Module και η δουλειά του είναι να προστατεύει τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ταυτότητας του υπολογιστή που χρησιμοποιείτε.

Τι είναι το TPM 2.0

Τα TPM μπορούν πραγματικά να βρεθούν σε πολλούς διαφορετικούς τύπους συσκευών, αλλά εδώ θα εστιάσουμε στους υπολογιστές. Το TPM μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της ακεραιότητας της πλατφόρμας, τη διευκόλυνση της κρυπτογράφησης του δίσκου, την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης και πιστοποιητικών και η λίστα συνεχίζεται.

Τα τσιπ TPM είναι χρήσιμα, από την άποψη της συνολικής ασφάλειας του συστήματος, και αυτό είναι κάτι που η Microsoft πιστεύει ότι πρέπει να επιβάλει με τα Windows 11.

Ενώ η απαίτηση για TPM των Windows 11 έχει φέρει την τεχνολογία στο προσκήνιο, δεν είναι μια ιδιαίτερα νέα ιδέα και τα Windows 10 και τα Windows 7 υποστηρίζουν το TPM και το έχουν χρησιμοποιήσει για μια ποικιλία λειτουργιών. Τα Windows 10 φτάνουν στο σημείο να λένε ότι είναι απαίτηση, αλλά στην πραγματικότητα δεν επιβάλλουν το ζήτημα πάρα πολύ.

Γιατί το TPM 2.0 απαιτείται για τα Windows 11;

Τα Windows είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο και αυτό τα έχει κάνει σχετικά εύκολο στόχο για τους χάκερ. Καθιστώντας το TPM 2.0 απαίτηση, η Microsoft ελπίζει να κάνει τη ζωή των χάκερ λίγο πιο δύσκολη.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης