Τι είναι τα YouTube Shorts

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το YouTube Shorts - μια λειτουργία εφαρμογής YouTube που ανταγωνίζεται τα TikTok και Instagram Reels - ξεκίνησε τον πρώτο γύρο δοκιμών στην Ινδία. Η λειτουργία beta επέτρεψε στους χρήστες να δουν και να δημιουργήσουν βίντεο 15 δευτερολέπτων με μουσικές επικαλύψεις.

Τι είναι τα YouTube Shorts

Ακόμα και στην πιο βασική μορφή beta, η λειτουργία Shorts είδε σταθερή απόδοση στην Ινδία. Το beta Shorts κυκλοφόρησε πλήρως στις ΗΠΑ τον Μάρτιο του 2021, ξεπερνώντας τα 6,5 δισεκατομμύρια προβολές την ημέρα. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιούλιο, το Shorts κυκλοφόρησε παγκοσμίως σε περισσότερες από 100 χώρες μέσα σε αυτές και η Ελλάδα.

Youtube Shorts τι είναι;

Το YouTube Shorts επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν κάθετα βίντεο μικρής διάρκειας, με δυνατότητες όπως τμηματοποίηση βίντεο, εγγραφή βάσει εφαρμογής και επικαλύψεις μουσικής. Τα βίντεο πρέπει να είναι 60 δευτερόλεπτα ή λιγότερο και να μην εξαφανίζονται όπως το περιεχόμενο του Instagram Reels ή του Stories.

Όταν εξηγούσε γιατί το YouTube αποφάσισε να ξεκινήσει το Shorts, μια ανάρτηση ιστολογίου από τον τεχνολογικό γίγαντα έγραφε: "Κάθε μήνα, 2 δισεκατομμύρια θεατές έρχονται στο YouTube για να γελάσουν, να μάθουν και να συνδεθούν. Οι δημιουργοί έχουν δημιουργήσει ολόκληρες επιχειρήσεις στο YouTube και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την επόμενη γενιά δημιουργών για κινητά, για να αναπτύξουν επίσης μια κοινότητα στο YouTube Shorts. "

Δημιουργία YouTube Shorts

Όταν ανοίξετε την εφαρμογή YouTube, η δημιουργία ενός Short είναι μόλις ένα πάτημα μακριά.

Όταν βρεθείτε στην αρχική οθόνη, θα δείτε το εικονίδιο "+" στο κάτω μέρος στην κεντρική πλοήγηση. Μόλις το κάνετε κλικ, θα δείτε "Δημιουργία ενός Σύντομου βίντεο" από το μενού.

youtube shorts

Όταν πατήσετε Δημιουργία, η διεπαφή δημιουργίας Shorts θα είναι παρόμοια με αυτή των Instagram Stories, καθώς ανοίγει σε μια οθόνη κάμερας που σας επιτρέπει:

  • Ηχογραφήστε τμήματα ενός κλιπ 60 δευτερολέπτων ή ενός βίντεο πλήρους λεπτού.
  • Ανεβάστε προκαθορισμένο περιεχόμενο από την κάμερα.
  • Τραβήξτε ένα "short" με κάμερες πίσω ή μπροστά.
  • Προσαρμόστε την ταχύτητα βίντεο.
  • Ορίστε ένα χρονόμετρο εγγραφής.
  • Επιλέξτε ήχους για μουσικές επικαλύψεις.
  • Προσθέστε φίλτρα και κείμενο.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Είμαι η Βάσω και τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με κινητά και κυρίως με συσκευές που αναζητούν οι γυναίκες. Με ενδιαφέρουν συσκευές με ωραία σχεδίαση και καλές κάμερες!
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης