PayPal: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Το PayPal κυριαρχεί στη σκηνή ψηφιακών πληρωμών. Έχει πάνω από 360 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε περισσότερες από 200 χώρες και διευκόλυνε τέσσερις δισεκατομμύρια συναλλαγές πληρωμών μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2020.

PayPal: Τι είναι και πώς λειτουργεί;

Είναι μια διαδικτυακή οικονομική υπηρεσία που σας επιτρέπει να πληρώνετε για αντικείμενα χρησιμοποιώντας έναν ασφαλή λογαριασμό στο Διαδίκτυο. Απλώς προσθέτετε τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, της πιστωτικής κάρτας ή της χρεωστικής σας κάρτας και όποτε πληρώνετε χρησιμοποιώντας το PayPal, μπορείτε να επιλέξετε με ποιες από τις κάρτες ή τους λογαριασμούς σας πληρώνει. Μπορείτε επίσης να ορίσετε έναν ως τον προεπιλεγμένο τρόπο πληρωμής και αυτός θα χρησιμοποιηθεί εκτός εάν επιλέξετε διαφορετικά.

Εκτός από την πληρωμή για είδη χρησιμοποιώντας το PayPal, μπορείτε επίσης να λάβετε χρήματα μέσω της υπηρεσίας. Τα χρήματα που εισπράττονται βρίσκονται στον λογαριασμό σας στο PayPal και μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν πληρώνετε για κάτι, με το υπόλοιπο να συμπληρώνεται από τις εκχωρημένες κάρτες ή τον τραπεζικό λογαριασμό σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφέρετε τα χρήματα σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ή τις κάρτες σας. Μπορεί να υπάρχει χρέωση όταν λαμβάνετε χρήματα στον λογαριασμό σας στο PayPal. Για παράδειγμα, εάν πουλάτε ένα στοιχείο στο ebay ή σε άλλη πλατφόρμα.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των χρήσεων είναι εντελώς δωρεάν για εσάς σε προσωπική βάση. Είναι δωρεάν η μεταφορά χρημάτων σε φίλους ή οικογένεια μέσω λογαριασμών PayPal, εφόσον δεν απαιτείται μετατροπή νομίσματος.

Υπάρχουν επίσης επιχειρηματικοί λογαριασμοί PayPal, για τους οποίους μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ. Το PayPal επιτρέπει σε πολλές επιχειρήσεις να δέχονται πληρωμές με κάρτα, τις οποίες δεν μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν. Το PayPal συχνά σχετίζεται με το eBay καθώς παλαιότερα ανήκε στον διαδικτυακό οίκο δημοπρασιών. Ωστόσο, αποσύρθηκε ως ξεχωριστή εταιρεία το 2015.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το PayPal;

Ενώ υπάρχουν πολλά διαδικτυακά συστήματα πληρωμών αυτές τις μέρες, όπως το Apple Pay και το Google Pay, το PayPal προσφέρει μερικά επιπλέον οφέλη που άλλοι μπορεί να μην έχουν. Αρχικά, η ηλικία του σημαίνει ότι είναι καλά εδραιωμένο και ευρέως αποδεκτό, ακόμη και από μικρότερους εμπόρους. Θα βρείτε την επιλογή πληρωμής μέσω PayPal σε χιλιάδες ιστότοπους που δεν προσφέρουν το ίδιο για το Apple Pay ή άλλες ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Οι εγγυήσεις προστασίας για τους αγοραστές θα διασφαλίσουν επίσης ότι θα λάβετε επιστροφή χρημάτων εάν ένα προϊόν που αγοράζετε στο διαδίκτυο δεν φτάσει ή δεν ταιριάζει με την περιγραφή ενός πωλητή. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν αγοράζετε αντικείμενα στο eBay, Gearbest, Bangood όπου συνήθως δεν έχετε εγγυήσεις καταστημάτων.

Όσοι πωλούν αντικείμενα σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο και πληρώνονται μέσω PayPal προστατεύονται επίσης. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να προσκομίσετε απόδειξη ότι στείλατε ένα αντικείμενο ταχυδρομικά, αλλά ο αγοραστής ισχυρίζεται ότι δεν το έχει λάβει, μπορείτε να διατηρήσετε την πλήρη πληρωμή.

Ένας άλλος λόγος για τη χρήση του PayPal είναι ότι προσφέρει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις πληρωμές. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας ή τον αριθμό CCV κάθε φορά που αγοράζετε κάτι, μόνο τη σύνδεση και τον κωδικό πρόσβασης PayPal ή τον αριθμό κινητού και τον κωδικό PIN, το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν διαθέτει τα στοιχεία σας στη βάση δεδομένων του.

Μερικές φορές μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις πληρωμές OneTouch, όπου το PayPal σας κρατά συνδεδεμένους εάν ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και δεν χρειάζεται να εισάγετε τα στοιχεία σας κάθε φορά που αγοράζετε κάτι, ανεξάρτητα από το κατάστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι συγκεκριμένο για μια συσκευή και πρόγραμμα περιήγησης. Για παράδειγμα, εάν ενεργοποιήσετε το OneTouch στον υπολογιστή σας, θα λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείτε τον συγκεκριμένο υπολογιστή και το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης. Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές PayPal για συσκευές iPhone και Android.

Πώς μπορώ να αποκτήσω έναν λογαριασμό PayPal;

Είναι εύκολο να εγγραφείτε για λογαριασμό PayPal. Μεταβαίνετε στο PayPal.com και κάνετε κλικ στο κουμπί Εγγραφή. Θα σας ρωτήσει εάν θέλετε να εγγραφείτε για έναν προσωπικό ή επαγγελματικό λογαριασμό και να φύγετε. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας τα στοιχεία της τράπεζας, της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας.

Πώς να πληρώσετε με PayPal;

Το PayPal λειτουργεί online και σε καταστήματα μέσω προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογής για κινητά. Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για Android και iOS. Όταν πληρώνετε online, απλά πρέπει να αναζητήσετε το σύμβολο PayPal και να το ελέγξετε ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Ωστόσο, οι εφαρμογές κάνουν περισσότερα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάρτες επιβράβευσης στον λογαριασμό σας PayPal, προκειμένου να κερδίσετε πόντους επιβράβευσης κάθε φορά που πληρώνετε για κάτι χρησιμοποιώντας την εφαρμογή.

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα; Ακολουθήστε μας στο Facebook | Ακολουθήστε μας στο Instagram

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης