Τι σημαίνει FPS στα παιχνίδια και γιατί είναι σημαντικό;

Το FPS σημαίνει Frames Per Second. Τι σημαίνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για την εμπειρία σας στο gaming; Σε ποιο FPS πρέπει να στοχεύετε και πώς μπορείτε να το αποκτήσετε;

Τι σημαίνει FPS στα παιχνίδια και γιατί είναι σημαντικό;

Εδώ είναι ένας οδηγός για ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τα FPS στο Gaming.

Στο παιχνίδι, το FPS αποτελεί το πόσα καρέ (εικόνες) εμφανίζει η οθόνη σας κάθε δευτερόλεπτο. Όσο υψηλότερο είναι το FPS, τόσο πιο ομαλό και με καλύτερη ανταπόκριση θα φαίνεται το παιχνίδι. Αντίθετα, το χαμηλό FPS θα το κάνει να φαίνεται σαν να τραυλίζει (lag) το παιχνίδι και, κατ 'επέκταση, θα το κάνει πιο δύσκολο και πολύ λιγότερο ευχάριστο.

Εάν είστε νέοι στο gaming, είτε σε υπολογιστή, είτε σε κονσόλα, είτε και στα δύο, τότε σίγουρα έχετε ήδη ακούσει ή δει το αρκτικόλεξο «FPS» που χρησιμοποιείται σε παιχνίδια και συζητήσεις υλικού.

Τι είναι το FPS;

Ας εξετάσουμε το πιο βασικό ερώτημα στο gaming - τι είναι πραγματικά το FPS;

Το ακρωνύμιο σημαίνει frames-per-second "καρέ ανά δευτερόλεπτο" και δηλώνει πόσα καρέ μπορεί να αποδώσει η κάρτα γραφικών σας κάθε δευτερόλεπτο και/ή πόσα καρέ μπορεί να εμφανίζει η οθόνη σας κάθε δευτερόλεπτο. Το πρώτο εξαρτάται από την ισχύ επεξεργασίας της κάρτας γραφικών σας, ενώ το δεύτερο εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης.

Τι FPS πρέπει να έχετε σε ένα παιχνίδι;

Οι βαθμολογίες FPS συνήθως στρογγυλοποιούνται στα ακόλουθα:

30 FPS - Το πιο συνηθισμένο ποσοστό καρέ που παρατηρείται στην πλειοψηφία των παιχνιδιών κονσόλας και σε ορισμένους υπολογιστές χαμηλού επιπέδου. Θεωρείται επίσης ως ελάχιστο για να μπορεί να παιχτεί ένα παιχνίδι, αν και η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν παρατηρεί τραύλισμα έως ότου το FPS πέσει κάτω από 20 FPS.

60 FPS - Συχνά θεωρείται το ιδανικό ρυθμό καρέ, το 60 FPS είναι εφικτό μόνο σε κονσόλες με ορισμένα καλά βελτιστοποιημένα παιχνίδια. Σε σύγκριση, ένας αξιοπρεπής υπολογιστής παιχνιδιών θα μπορεί να έχει 60 FPS στα περισσότερα παιχνίδια. Αυτό είναι επίσης το μέγιστο ποσοστό καρέ που εμφανίζεται από τις κανονικές οθόνες και τηλεοράσεις.

120 FPS - Μόνο σε υπολογιστές παιχνιδιών υψηλών προδιαγραφών, οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με οθόνες ανανέωσης 144Hz, τα 120 FPS είναι αισθητά πιο ομαλά από τα 60 FPS. Ωστόσο, λόγω των υψηλών απαιτήσεων υλικού και των αναπόφευκτα υψηλών τιμών, παραμένει δημοφιλές μόνο στους ενθουσιώδεις παίκτες.

240 FPS - Το μέγιστο ρυθμό καρέ που μπορείτε να ελπίζετε να επιτύχετε σήμερα, 240 FPS, μπορεί να εμφανιστεί μόνο σε οθόνες ρυθμού ανανέωσης 240Hz, όπως και τα 120 FPS είναι ορατές μόνο σε αυτές των 144Hz. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ 120 FPS και 240 FPS είναι σχεδόν αδιάκριτη. Αυτό, σε συνδυασμό με το ακόμη υψηλότερο κόστος υλικού, καθιστά προφανές γιατί τα 240 FPS στοχεύουν μόνο από έναν μικρό αριθμό gamers.

Λάβετε υπόψη ότι είναι φυσικά αδύνατο να διατηρήσετε ένα εντελώς σταθερό ρυθμό καρέ και ότι θα διακυμανθεί ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρό είναι το σύστημα που παίζετε ή πόσο καλά βελτιστοποιημένο είναι ένα παιχνίδι. Επιπλέον, όσο υψηλότερο είναι το ποσοστό καρέ, τόσο λιγότερο αισθητές θα είναι αυτές οι διακυμάνσεις.

Έχετε πλεονέκτημα από το υψηλό FPS;

Η απάντηση είναι σίγουρα ναι, αλλά μπορεί να είναι είτε περισσότερο είτε λιγότερο από αυτό που περιμένατε, και μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην έχουν καθόλου πλεονέκτημα.

Λοιπόν, πώς βοηθά το υψηλό FPS;

Βλέποντας περισσότερα καρέ στην οθόνη, θα μπορείτε να αντιδράτε πιο γρήγορα σε τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν. Επιπλέον, ένα πιο ανταποκρινόμενο περιβάλλον εντός παιχνιδιού σας επιτρέπει να το παρατηρείτε και να το αναλύετε καλύτερα σε πραγματικό χρόνο.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Τεχνικός H/Y και αδιόρθωτος Gamer τα τελευταία.... χρόνια
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης