Τι είναι το Android; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο μεγάλα - βασικά λειτουργικά συστήματα για συσκευές κινητών: το Android της Google και το iOS της Apple. Παλαιότερα υπήρχαν πολλά περισσότερα, αλλά τώρα σχεδόν κάθε κινητή συσκευή λειτουργεί με το ένα ή το άλλο λειτουργικό.

Τι είναι το Android; Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι είναι το Android; Εδώ είναι τα βασικά

Το Android είναι ένα λειτουργικό σύστημα για κινητά που υπάρχει εδώ και σχεδόν 15 χρόνια. Θα το βρείτε κυρίως ως το βασικό λειτουργικό σύστημα τηλεφώνων και tablet σε όλο τον κόσμο καθώς κυριάρχησε έναντι των υπολοίπων. Επιπλέον, υπάρχουν άλλα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζουν εγγενώς εφαρμογές Android, συμπεριλαμβανομένου του Chrome OS και των Windows 11.

Η Google είναι κάτοχος του Android. Ωστόσο, το σύστημα είναι ανοιχτού κώδικα, το οποίο το καθιστά ελεύθερα προσβάσιμο σε οποιονδήποτε, ακόμη και για εμπορική χρήση. Αυτό κάνει το Android πολύ διαφορετικό από το iOS της Apple, το macOS και τα Microsoft Windows, τα οποία είναι όλες πλατφόρμες κλειστού κώδικα.

Το Android είναι μακράν το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι λειτουργεί σε 2,5 δισεκατομμύρια ενεργές συσκευές σε όλο τον κόσμο, με πάνω από τρία δισεκατομμύρια χρήστες - ή περίπου 39% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Αυτό ξεπερνά το iOS της Apple με σημαντική διαφορά και μάλιστα ξεπερνά τα Windows της Microsoft, το οποίο είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα παγκοσμίως.

Υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια εφαρμογές που λειτουργούν σε Android. Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές μπορούν να βρεθούν στο επίσημο Google Play Store, αλλά μπορείτε επίσης να φορτώσετε εφαρμογές από τον ιστό. Αυτή η ποικιλία καθιστά τα τηλέφωνα Android πολύ ισχυρά και προσαρμόσιμα - αλλά και ευαίσθητα σε ιούς και άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού.

Που χρησιμοποιείται το Android

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το Android, σκέφτονται τα τηλέφωνα. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες συσκευές Android είναι smartphones, υπάρχουν πολλές άλλες συσκευές με Android. Τα tablet είναι η πιο προφανής δευτερεύουσα συσκευή Android. Άλλωστε, είναι απλά μεγάλα τηλέφωνα, από πολλές απόψεις.

Το Android εμφανίζεται επίσης σε smartwatches. Εάν διαθέτετε ένα ρολόι που λειτουργεί με Wear OS, αυτό είναι λειτουργικό σύστημα Android. Τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Android; Τότε είναι που κάποιος παίρνει το Android και το τροποποιεί για να το κάνει κάτι διαφορετικό, αλλά εξακολουθεί να βασίζεται στον ίδιο βασικό κώδικα.

Υπάρχει επίσης μια τηλεοπτική πλατφόρμα, που ονομάζεται Android TV. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε το Android Automotive, το οποίο είναι λογισμικό Android που τροφοδοτεί τα οχήματα. 

Τέλος, υπάρχουν και άλλα λειτουργικά συστήματα εκεί έξω που δεν βασίζονται στο Android αλλά υποστηρίζουν την εκτέλεση εφαρμογών Android. Οι πρόσφατες εκδόσεις του Chrome OS το επιτρέπουν αυτό. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα Chromebook της αγοράς υποστηρίζουν επίσης εφαρμογές Android. Από τα τέλη του 2021, τα Windows 11 θα υποστηρίζουν επίσης εφαρμογές Android.

follow us

Για να μην χάνεις τα νέα μας ακολούθησε μας στο Google News, αλλά και σε FacebookInstagramYoutube

Web designer τα τελευταία 12 χρόνια. Στον ελεύθερο του χρόνο παιδεύεται (και παιδεύει) με οτιδήποτε πέσει στα χέρια του, από υπολογιστές, κινητά, gadgets μέχρι φωτογραφικές μηχανές ( Μετά δεν λειτουργεί Τίποτα!).
× Progressive Web App | Add to Homescreen

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εφαρμογή Web στο iPhone/iPad σας, πατήστε το εικονίδιο. Progressive Web App | Share Button Και μετά Προσθήκη στην αρχική οθόνη.

× Εγκαταστήστε την εφαρμογή Web του TechFreaks.gr για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα!
Mobile Phone
Εκτός σύνδεσης