Το Galaxy S9 Plus λαμβάνει χαμηλή βαθμολογία επισκευής στο iFixit teardown
ifixit

Το Galaxy S9 Plus λαμβάνει χαμηλή βαθμολογία επισκευής στο iFixit teardown

Η Samsung εδώ και μία δεκαετία έχει τις υψηλότερες βαθμολογίες σχεδόν στους περισσότερους τομείς σε σχέση με τους ανταγωνιστές της για τα τηλέφωνά της Galaxy, εκτός από μία βασική περιοχή: την δυνατότητα επισκευής τους.Με το Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus λίγες μέρες πριν από την κυκλοφορία τους, οι άνθρωποι στο iFixit χώρισαν για άλλη μια φορά την τελευταία σειρά ναυαρχίδων της Samsung - ειδικά το Galaxy S9 Plus - για να δούμε πόσο δύσκολο θα ήταν να επιδιορθώσουμε τυχόν σπασμένα εξαρτήματα.

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα τηλέφωνο που μοιράζεται έναν σχεδόν πανομοιότυπο σχεδιασμό με τον προκάτοχό του, το Galaxy S9 Plus δεν τα πήγε και πολύ καλά στις δοκιμές του iFixit.

Στην πραγματικότητα, το εντυπωσιακό συνολικό σκορ των 4 από τους 10 βαθμούς είναι ο ίδιος βαθμός που η ομάδα έδωσε στο Galaxy S8 / S8 Plus, Note 8 και Note 7 FE, αλλά ένα υψηλότερο από το Galaxy S7. Είναι επίσης δύο χαμηλότερα από το Google Pixel 2 XL και το iPhone X.

techfreaks facebook

Όπως και πριν, ο κύριος ένοχος για τη χαμηλή βαθμολογία είναι ο συνδυασμός της συσκευής με εύθραυστο γυαλί τόσο στο εμπρόσθιο όσο και στο πίσω μέρος και μια μεγάλη ποσότητα σκληρής κόλλας. Επιπλέον, το πλήρωμα του iFixit διαπίστωσε επίσης ότι η αντικατάσταση της οθόνης θα απαιτούσε πρώτα την αφαίρεση της πίσω γυάλινης πλάκας, πράγμα που αυξάνει την πιθανότητα θραύσης της.

Περαιτέρω μέσα και κάτω από ένα δισκίο midframe δύο τεμαχίων που περιέχει το ασύρματο πηνίο φόρτισης, το κάτω ηχείο και το συγκρότημα κεραίας, το iFixit διαπίστωσε ότι η Samsung επέλεξε επίσης να κολλήσει τη μπαταρία στη θέση της. Ενώ θα ήταν τεχνικά δυνατή η αντικατάσταση του κελύφους, τότε, στην πραγματικότητα, αυτό αντιπροσωπεύει αυτό που η ομάδα ονομάζει "μια περιττή πρόκληση".Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες καλές ειδήσεις. Σε μια άλλη συνεχιζόμενη τάση, πολλά από τα συστατικά μέσα είναι modular, συμπεριλαμβανομένης της υποδοχής ακουστικών 3,5 mm.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί του iFixit βρήκαν επίσης αναφορές "Star" στις μονάδες κάμερας και ένα καλώδιο οθόνης. Το "Star" ήταν, φυσικά, το υποτιθέμενο κωδικό όνομα τόσο για το Galaxy S9 όσο και για το Galaxy S9 Plus εντός της Samsung κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Ενώ το σκορ του Galaxy S9 Plus δεν είναι κάτι που μπορεί να νιώθει περίφανη, τουλάχιστον τα κατάφερε καλύτερα από το Essential Phone που σημείωσε ένα τραγικό 1 στα 10.

close

youtube sub