Το Twitter ανέστειλε ορισμένους λογαριασμούς υπεύθυνους για "tweetdecking"

Τον περασμένο μήνα, το Twitter ανακοίνωσε ορισμένους νέους κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες και οι εφαρμογές μπορούν να αυτοματοποιήσουν τα tweets σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα ανεπιθύμητα μηνύματα και τα bots που διαδίδουν προπαγάνδα.Η εταιρεία λέει ότι οι χρήστες που χρησιμοποιούν πολλαπλούς λογαριασμούς μπορούν να "ενισχύσουν ή να αυξήσουν την προβολή ορισμένων tweets" και, σύμφωνα με το BuzzFeed, έχουν απλώς αναστείλει ορισμένους λογαριασμούς που ήταν γνωστοί για μαζική επανάληψη ή για αντιγραφή και κλοπή tweets από άλλους χρήστες.

Το BuzzFeed λέει ότι ορισμένοι λογαριασμοί - όπως @dory, @girlposts και @ginah, κάποιοι με "με εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμα και εκατομμύρια οπαδούς" - παραβίασαν τις νέες πολιτικές spam της εταιρείας και έχουν ανασταλεί. Ένας εκπρόσωπος του Twitter επισήμανε τους νέους κανόνες που η εταιρεία ξεκίνησε σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την καταπολέμηση του spam, το οποίο δηλώνει ότι οι παραβάτες διατρέχουν τον κίνδυνο να διακοπούν προσωρινά ή μόνιμα οι λογαριασμοί τους.Τον Φεβρουάριο, το Twitter δήλωσε ότι θα αφαιρέσει την ικανότητα για πλατφόρμες τρίτων όπως το Tweetdeck να κάνουν Likes, retweet ή να στείλουν πανομοιότυπα tweets από πολλούς λογαριασμούς για να περιορίσουν μια πρακτική γνωστή ως "Tweetdecking". Την ίδια στιγμή που οι κανόνες είχαν ανακοινωθεί, η εταιρεία σταμάτησε μια σειρά από bots.

techfreaks facebook

Οι νέοι κανόνες έρχονται μετά από αποκαλύψεις ότι πάνω από 50.000 λογαριασμοί που συνδέονται με ρωσικά υποστηριζόμενες οργανώσεις εξεθεσαν περίπου 700.000 ανθρώπους σε προπαγάνδα κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών των ΗΠΑ το 2016 τον Ιανουάριο. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις αιτήσεις των bots. Τα όρια έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τα άτομα να δημοσιεύουν "ουσιαστικά παρόμοιο περιεχόμενο" σε πολλούς λογαριασμούς και να χρησιμοποιούν αυτούς τους λογαριασμούς για να ενισχύσουν τεχνητά την προβολή και τη δημοτικότητά τους.

close

youtube sub