Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το εργαλείο εκκαθάρισης Chrome Cleanup Tool

Καταργήστε το κακόβουλο λογισμικό, ιούς, απροσδόκητες διαφημίσεις και οποιοδήποτε άλλο δυσάρεστο λογισμικό στα Windows.

 

Ο αριθμός των υπολογιστών με Windows που έχουν μολυνθεί με κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού, διαφημιστικού λογισμικού ή άλλου ανεπιθύμητου και δυνητικά επικίνδυνου λογισμικού είναι εντυπωσιακό και το ποσό αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί, καθώς οι κακόβουλοι hackers εξακολουθούν να βρίσκουν νέους τρόπους να παρακάμψουν τους σαρωτές και να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να εγκαταστήσουν τον κώδικα τους.

Ένα μεγάλο υποσύνολο αυτών των ανεπιθύμητων προγραμμάτων μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στη διαμόρφωση και τη συμπεριφορά του προγράμματος περιήγησης ιστού. Η Google προσφέρει μια δωρεάν εφαρμογή που εντοπίζει και εκσφενδονίζει αυτά τα ενίοτε δύσκολο να καταργηθούν προγράμματα από το λειτουργικό σας σύστημα Windows. Το εργαλείο καθαρισμού Chrome στοχεύει σε μια συγκεκριμένη ομάδα προγραμμάτων, η οποία περιλαμβάνει περίπου τρεις δωδεκάδες από τα πιο διαδεδομένα από αυτά.

Τι είναι το Chrome Cleanup Tool;

Το Chrome Cleanup Tool είναι ένα πρόγραμμα που αναζητά και προσπαθεί να αφαιρέσει όλα τα απομεινάρια αυτών των λεγόμενων κακών προγραμμάτων από το σκληρό σας δίσκο. Κάθε ένοχος που βρίσκεται στη λίστα που στοχεύει το εργαλείο, εμφανίζεται στο κάτω μέρος της σελίδας, έχει τουλάχιστον ένα κοινό πράγμα: να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας χωρίς να σας ζητήσει πρώτα άδεια.

Τα συμπτώματα όταν ένα ή περισσότερα από αυτά τα προγράμματα εκτελούνται μπορεί να ποικίλουν και να περιλαμβάνουν συχνά crash του προγράμματος περιήγησης, πιο αργή από την κανονικη φόρτωση της σελίδας, απροσδόκητες διαφημίσεις (που εμφανίζονται είτε σε αναδυόμενα παράθυρα είτε σε injection απευθείας σε ιστότοπους), άγνωστες αρχικές σελίδες και μηχανές αναζήτησης, και άλλα πρόσθετα που δεν θυμάστε να κάνατε εγκατάσταση.

Ενώ πολλοί από αυτούς τους ιούς το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι απλά να χαλάσουν την εμπειρία χρήστη, όπως αυτές που αναγκάζουν προβολές διαφημίσεων στην οθόνη σας σε τυχαίες χρονικές στιγμές, άλλες μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες καθώς θα μπορούσαν τελικά να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Υπάρχουν μερικοί που καταλαμβάνουν την αρχική σας σελίδα και τις ρυθμίσεις παροχέα αναζήτησης χωρίς την άδειά σας, αναγκάζοντας το πρόγραμμα περιήγησής σας να χρησιμοποιεί πύλες και μηχανές αναζήτησης που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ και για καλό λόγο - καθώς τείνουν να κερδίζουν χρήματα από επιχειρήσεις και ιστότοπους που οδηγούν επίσης σε ακόμη περισσότερο adware και κακόβουλα προγράμματα.

Παρά το συγκεκριμένο όνομα του προγράμματος, το Chrome Cleanup Tool μπορεί επίσης να σας απαλλάξει από κακόβουλο λογισμικό που επηρεάζει άλλα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης όπως το Microsoft Edge, τον Internet Explorer και το Mozilla Firefox.

Εφόσον το Chrome Cleanup Tool είναι διαθέσιμο μόνο για λειτουργικά συστήματα Windows, οι χρήστες που εκτελούν Linux, Mac ή Android μπορούν να δοκιμάσουν το Malwarebytes ή ένα παρόμοιο εργαλείο κατάργησης κακόβουλου λογισμικού.

Κατεβάστε το από εδώ!

X

Right Click

No right click