Νέα διαρροή της Apple αποκαλύπτει τη μαζική ακύρωση του νέου iPhone

Ο Ming-Chi Kuo είναι και πάλι εδώ. Ευρύτερα γνωστός ως "ο καλύτερος αναλυτής της Apple στον πλανήτη"  ο αναλυτής της KGI Securities, δήλωσε ότι η Apple θα κάνει μια μαζική ακύρωση των νέων iPhones της το 2018.

 

Σε μια έκθεση που έλαβε η Macrumors, ο Kuo δηλώνει ότι η Apple αποφάσισε να «εγκαταλείψει» τον πολύ αγαπημένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και δεν θα εμφανίζεται σε καμία από τις επόμενες γενιές των iPhone.

Αντίθετα, το Touch ID θα αντικατασταθεί εντελώς από το Face ID, τη συναρπαστική αλλά ακόμα πολωμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου που θα κάνει το ντεμπούτο στο επερχόμενο iPhone X. Η λογική πίσω από αυτό είναι η Apple πιστεύει ότι έχει «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω διαφοροποίησης» σύμφωνα με τον Kuo λέει ότι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για τους αντιπάλους που βασίζονται στο Android για να το ταιριάξουν.

Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι ένα τεράστιο στοίχημα για την Apple να κάνει, ειδικά αφού το Face ID δεν έχει βγει ακόμα στην αγορά και είναι πιθανό να αποδειχθεί αμφιλεγόμενο για πολλούς λόγους.

Πρώτον - ακόμα και αν λειτουργεί όπως και το Touch ID - υπάρχουν πολλά σενάρια όπου η φυσική ενέργεια του ξεκλειδώματος του τηλεφώνου σας κοιτάζοντας δεν θα είναι τόσο βολική ή τόσο λεπτή όσο η χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτό περιλαμβάνει τα πάντα, από την προσπάθεια να ευθυγραμμιστεί το πρόσωπό σας με το περπάτημα ή το τρέξιμο, χρησιμοποιώντας το Apple Pay σε ταμείο ή ακόμα και περιήγηση ήσυχα το τηλέφωνό σας κάτω από το τραπέζι κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.

Δεύτερον - ενώ η Apple υπόσχεται ότι δεν θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας - Το Face ID λειτουργεί με την κατασκευή ενός λεπτομερούς 3D μοντέλου του προσώπου σας για αναγνώριση. Έτσι εάν η ιδέα του τηλεφώνου σας να συλλέγει τα δακτυλικά σας αποτυπώματα σας αφορά, τότε η σκέψη ότι για ένα ψηφιακό αρχείο της ακριβούς μορφής του προσώπου σας υπάρχει στο κινητό σας δημιουργεί περισσότερους προβληματισμούς.

Τρίτον - η βιομετρία λειτουργεί καλύτερα σε συνδυασμό. Για παράδειγμα: αγγίζοντας έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ σαρώνετε το πρόσωπό σας. Επομένως, η απόφαση της Apple να αντικαταστήσει το ένα για το άλλο δεν βελτιώνει καθόλου την ασφάλεια σε σχέση με το Touch ID, όπως έδειξαν οι δοκιμές. Και ακόμη και η Apple προτείνει ότι το Face ID δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από πανομοιότυπα δίδυμα. 

 

Φυσικά το Face ID είναι εξαιρετικά συναρπαστική τεχνολογία και στην περίπτωση του iPhone X επιτρέπει κάποιες μεγάλες μυστικές λειτουργίες, αλλά δεν υπάρχει λόγος να καταργηθεί πλήρως το Touch ID. Μπορεί να ενσωματωθεί στο κουμπί τροφοδοσίας, το πίσω μέρος του τηλεφώνου ή (σύντομα) κάτω από την οθόνη, έχοντας ταυτόχρονα Face ID και Touch ID, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες την επιλογή, την ευελιξία και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ακόμα η Apple φαίνεται να «σκέφτεται διαφορετικά» και ο Kuo λέει ότι το iPad 2018 θα προσθέσει και το Face ID (πιθανώς και σε βάρος του Touch ID), αν και δεν υπάρχει καμία λέξη για το να θα γίνει ακόμα στα MacBooks και Mac.

Αλλά ενώ το Face ID μπορεί να αποδειχθεί τόσο γρήγορο και ακριβές όσο το Touch ID, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το iPhone για να το ξεκλειδώσετε είναι πιο γρήγορο ή πιο βολικό από την στιγμιαία μυϊκή κίνηση που μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό τώρα με τους αντίχειρές μας ...

X

Right Click

No right click