Η Κίνα τερματίζει τις εγχώριες ανταλλαγές Bitcoin

Η Κίνα σκοπεύει να κλείσει τα εγχώρια χρηματιστήρια Bitcoin, όπως ανέφεραν σήμερα ανώνυμες πηγές στο The Wall Street Journal. Οι πηγές ανέφεραν ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν έδιναν σαφές μήνυμα σχετικά με το πότε θα συνέβαινε το κλείσιμο. Κάποιο ανέφεραν ότι η απόφαση είχε ήδη παρθεί, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι η απόφαση μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες. Μόλις ανακοινώθηκε η είδηση, οι τιμές του Bitcoin σημείωσαν μείωση στα $ 4,108, σύμφωνα με το CoinDesk.

Η Κίνα φιλοξενεί τεράστιες και προσοδοφόρες επιχειρήσεις εξόρυξης cryptocurrency συναλλαγών για Bitcoin, Ethereum και άλλων cryptocurrency. Τρία κινεζικά χρηματιστήρια - Bitfinex, OkCoin και BTCC - αποτελούσαν το 45% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με το Bitcoinity.org. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του Bitcoin στην Κίνα μπορεί να έχει προκαλέσει την κυβέρνηση να το αντιλαμβάνεται ως απειλή για το τοπικό νόμισμα, ειδικά καθώς οι Κινέζοι επενδυτές αγόρασαν το bitcoin και ποντάρισαν εναντίον του γιουάν πέρυσι. Πηγές αναφέρουν ότι "η υπερβολική αναταραχή" είναι ο λόγος για την εικαζόμενη παύση λειτουργίας, επαναλαμβάνοντας τις λέξεις της κινεζικής κεντρικής τράπεζας την περασμένη εβδομάδα επικρίνοντας τους ICO για τη διατάραξη της οικονομικής τάξης της χώρας. Η Κίνα απαγόρευσε αρχικές προσφορές σε coins την περασμένη εβδομάδα ως μη εγκεκριμένη και παράνομη μορφή δημόσιας χρηματοδότησης.

Η OkCoin απάντησε με μια ηλεκτρονική δήλωση: "Μέχρι τώρα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από καμία αρχή για το κλείσιμο των ανταλλαγών του BTC, αν συμβεί αυτό, θα εμφανιστούν ειδοποιήσεις στην ιστοσελίδα μας σε χρόνο μηδέν. Ακόμα κι αν συμβαίνει αυτό, θα πραγματοποιούσαμε συναλλαγές εκτός σύνδεσης για τους χρήστες και το υπόλοιπό σας των κερμάτων στο λογαριασμό σας θα είναι απολύτως ασφαλές. "

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα προσπαθεί να σταματήσει την ανταλλαγή και την χρήση κρυπτονομισμάτων Bitcoin. Μέσα στο 2013, η Κίνα απαγόρευσε την χρήση cryptocurrency από όλες τις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά άφησε  τις ανταλλαγές. Μέχρι στιγμής η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεν έχει απαντήσει επίσημα σχετικά με την απαγόρευση όπως και καμία από τις κινεζικές εταιρίες ανταλλαγών Bitcoin Bitfinex, BTCC και Huobi.

 

close