Το Android O θέλει να κάνει το τηλέφωνό σας δύο φορές πιο γρήγορο

Το τελευταίο κεφάλαιο του πολέμου του λογισμικού των κινητών συσκευών είναι σε εξέλιξη. Η Google ανήγγειλε το Android O στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I / O 2017, δίνοντας μια πρώτη γεύση του προσεχούς λογισμικού για τηλέφωνα, tablet και Android TV.

Και η Apple αντέδρασε με το iOS 11, την πλατφόρμα της επόμενης γενιάς για iPhones και iPads. Ποια κερδίζει μέχρι τώρα; Δεν θα γνωρίζουμε πραγματικά μέχρι να δοκιμάσουμε τα iOS 11 και Android O στα τηλέφωνα σε πραγματικό χρόνο, αλλά συνολικά, το Android O πιστεύουμε ότι παίρνει τα ηνία.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο android O και σε όλα όσα έχει να προσφέρει.

Αν περιμένετε τις τρελές λειτουργίες που κάνουν το λειτουργικό να φαίνεται και να λειτουργεί εντελώς διαφορετικά, ήρθε η ώρα να μετριάσετε τις προσδοκίες σας. Όπως το Android 7.0 Nougat, το Android O επικεντρώνεται κυρίως στην βελτίωση, της ταχύτητας και της εξοικονόμησης της μπαταρίας.

Η βελτίωση αυτή σημαίνει ότι η μπαταρία σας θα πρέπει να διαρκεί περισσότερο και η συσκευή σας θα πρέπει να επιταχύνει τα πάντα, από την περιήγηση έως την επεξεργασία πολύπλοκων φωτογραφικών εργασιών.

Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν ακόμα κάποιες καλές αναβαθμίσεις ακόμα, το multitasking γίνεται πολύ πιο βολικό. Ένα πολύ πιο εύκολο copy/paste που στην πραγματικότητα φαίνεται πιο εύκολο και πιο γρήγορο, αυτόματη συμπλήρωση κωδικού πρόσβασης στο Chrome για Android που θα σας εξοικονομήσει χρόνο.

Εάν θέλετε να το δείτε μόνοι σας, μπορείτε να ελέγξετε τη δημόσια beta του Google O.

Βελτιωμένες Ειδοποιήσεις

Παίρνετε ήδη ειδοποιήσεις στην μπάρα των ειδοποιήσεων στο επάνω μέρος της οθόνης, αλλά με το Android O, θα δείτε μια τελεία δίπλα σε ένα εικονίδιο εφαρμογής που σας λέει ότι έχετε ένα μη αναγνωσμένο στοιχείο. Εδώ είναι το καλύτερο μέρος. Μπορείτε να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το εικονίδιο εφαρμογής για να αναπτύξετε το μήνυμα και να ρίξετε μια ματιά στο περιεχόμενο ειδοποίησης μέσα.

Αυτόματη συμπλήρωση (όπως στο Chrome)

Η πληκτρολόγηση του ονόματος και του κωδικού πρόσβασης ξανά και ξανά στην ίδια συσκευή είναι ενοχλητική. Έτσι, η Google μεταφέρει την αυτόματη συμπλήρωση από το Chrome Desktop στο Chrome Mobile. 

Θα εμφανιστεί μια ερώτηση για να προσθέσετε πεδία συμπλήρωσης όπως το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης, τη διεύθυνση, κτλ. Απλά κάντε κλικ για να τα γεμίσετε. Δύο κλικ και είναι έτοιμα.

Καλύτερη αντιγραφή και επικόλληση

Με το Android O, πιέζετε ή πατάτε διπλό κλικ οπουδήποτε στη φράση για να επιλέξετε έναν αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση, επιχείρηση, όνομα ή τόπο. Όλα συνδέονται στη βάση δεδομένων της Google και στη λίστα επαφών σας.

Εκτός από το ερώτημα αν θέλετε να αντιγράψετε την επιλογή, το σύστημα θα σας προτείνει να ανοίξετε τον τηλεφωνικό κατάλογο αν πατήσετε έναν αριθμό, το Gmail αν πατήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τους Χάρτες εάν επιλέξετε μια διεύθυνση δρόμου.

Ταχύτερο Android backstage

Η Google θέλει να κάνει το Android γρηγορότερο. Στην πραγματικότητα, η εταιρεία λέει ότι το Android O είναι περισσότερο από δύο φορές πιο γρήγορo από το Android Nougat. Αυτό ισχύει για τους χρόνους εκκίνησης σε εφαρμογές όπως το Google Sheets που τρέχουν πολύ πιο γρήγορα.

 

 

close

youtube sub