Το iOS 11 σκοτώνει το iPhone 5

Αν είστε πραγματικά καλοί στο να φροντίζετε το smartphone σας, ίσως απογοητευτείτε καθώς η Apple αποφάσισε να "τελειώσει" τις συσκευές σας. Εάν είστε ένας από αυτούς που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ακόμα το iPhone 5 ή iPhone 5c, η Apple έχει επιβεβαιώσει κάποια άσχημα νέα για εσάς.
Το νέο λειτουργικό σύστημα iOS11, που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, θα καταστήσει τη συσκευή απαρχαιωμένη από την Apple. Η ενημέρωση του λογισμικού θα εκτελείται μόνο σε συσκευές με επεξεργαστή 64 bit, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι συμβατό με τα "παλιά" iPhone 5 ή iPhone 5c που διαθέτουν επεξεργαστές 32 bit. Το ίδιο ισχύει και για το iPad 4.
Ενώ το τηλέφωνο θα εξακολουθεί να λειτουργεί (και είναι λίγο εκπληκτικό που εξακολουθεί να το κάνει), οι χρήστες δεν θα είναι σε θέση να κατεβάσουν τις τελευταίες εφαρμογές ή αναβαθμίσεις ασφαλείας για προστασία από τους χάκερ και τα τρωτά σημεία.
Μια τέτοια κίνηση έχει προηγουμένως δηλωθεί από την Apple, καθώς οι χρήστες που ανοίγουν το λογισμικό 32-bit στο iOS 10.3 βλέπουν ένα μήνυμα που λέει ότι η εφαρμογή δεν θα λειτουργήσει με τις μελλοντικές εκδόσεις του iOS. Ενώ το 2015, η Apple δήλωσε στους προγραμματιστές ότι όλες οι νέες εφαρμογές έπρεπε να γραφτούν σε κώδικα 64 bit. Το πρώτο iPhone 5 κυκλοφόρησε πριν από περίπου πέντε χρόνια και ήταν το τελευταίο smartphone της Apple που επέβλεψε ο Steve Jobs. Ήταν το δεύτερο iPhone της εταιρείας για να υποστηρίξει πέντε μεγάλες εκδόσεις του iOS: έξι, επτά, οκτώ, εννέα και 10. Αλλά αυτό το προϊον έχει πλέον λήξει.
Είτε πρόκειται για προγραμματισμένη απαξίωση είτε μόνο για τη φυσική τάξη των πραγμάτων, το iPhone 5 δεν είναι αρκετό για αυτόν τον κόσμο.

Συγνώμη παιδιά.

close

youtube sub