Η Sega αναβιώνει το Mega Drive με την ανακοίνωση του Mega Drive Mini
image: SEGA

Η Sega αναβιώνει το Mega Drive με την ανακοίνωση του Mega Drive Mini

Η Sega ανακοινώνει μια νοσταλγική, αλλά και μικροσκοπική έκδοση της κονσόλας που όλοι αγαπήσαμε Mega Drive. Χθες στο Sega Fes 2018, ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το Mega Drive Mini, μια μικρογραφία του Mega Drive, μέσα στο 2018. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κυκλοφορήσει μια σειρά από κλασικά παιχνίδια στο Nintendo Switch αυτό το καλοκαίρι.


 

Η Sega λέει ότι το ονομαζόμενο Mega Drive Mini κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την 30η επέτειο της κονσόλας και ότι θα φέρει μια σειρά από κλασικά παιχνίδια. Η εταιρεία έχει κάνει την εμφάνιση με ρετρό συσκευές και πιο πριν καθώς έχει παραχωρήσει το όνομά της στην εταιρία hardware AtGames (η οποία έχει επίσης κάνει ρετρό κονσόλες Atari) για την παραγωγή κλώνων Genesis, συμπεριλαμβανομένου του Sega Genesis Flashback. Στο Facebook, το AtGames αποκάλυψε ότι το επερχόμενο Mega Drive Mini θα τροφοδοτείται από το hardware της εταιρίας.Η συσκευή μοιάζει να ακολουθεί το ίδιο πνεύμα με τις ​​δημοφιλείς συσκευές Nintendo NES Classic και SNES Classic, οι οποίες επέτρεψαν στους παίκτες να παίξουν μια σειρά παιχνιδιών που είχαν φορτωθεί εκ των προτέρων στην συσκευή. Η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη στην Ιαπωνία, ή τουλάχιστον από εκεί θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το Polygon. Δεν υπάρχει καμία λέξη για τα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα για τη συσκευή.

Η εταιρεία πρόσφατα έδωσε άδεια επίσης για μια σειρά από κλασικά παιχνίδια για τηλέφωνα iOS και Android. H Sega ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον 15 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Sonic the Hedgehog, Phantasy Star και Thunder Force 4, θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το καλοκαίρι.Ιστορικά θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Sega κυκλοφόρησε το πρωτότυπο Mega Drive στην Ιαπωνία στις 29 Οκτωβρίου 1988 και στη Βόρεια Αμερική στις 14 Αυγούστου 1989, που πώλησε τελικά περισσότερα από 30 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως (ασύλληπτο νούμερο για εκείνες τις εποχές).

 

X

Right Click

No right click