Σύντομα θα έχετε την επιλογή για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας στο Instagram

Αμέσως μετά το σκάνδαλο Cambridge Analytica, όλοι έψαχναν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο λήψης των δεδομένων τους στο Facebook. Παρά το σύνολο των αρνητικών πιέσεων που έχει λάβει το Facebook πρόσφατα, κάποιος βαθμός επαίνεσης πρέπει να του πιστωθεί για το πόσο απλό το έχει κάνει η εταιρεία να κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας.Ωστόσο, το Instagram, που ανήκει στο Facebook, δεν έχει την επιλογή να κατεβάσετε τα δεδομένα σας. Αλλά, σύμφωνα με τις δηλώσεις που δόθηκαν στο TechCrunch, σύντομα θα έχουμε την επιλογή να κάνουμε ακριβώς αυτό και στο instagram.

Από σήμερα, αν θέλετε να κάνετε λήψη των φωτογραφιών και των βίντεο Instagram, πρέπει να καταφύγετε σε εφαρμογές τρίτων όπως το FastSave. Ακόμα και τότε, αυτό σας βοηθά να κατεβάσετε τα media, αλλά όχι τα like σας, τα σχόλια ή τις πληροφορίες του προφίλ σας.Αν το Instagram προσφέρει μια δυνατότητα όπως το Facebook, όπου μπορείτε να κατεβάσετε κυριολεκτικά τα πάντα από το προφίλ σας Instagram, αυτό θα ήταν σίγουρα μια ωραία αλλαγή. Όχι μόνο θα έκανε πολύ πιο βολικό να αποθηκεύσετε όλα τα μεταφορτωμένα δεδομένα σας, αλλά θα επιτρέψει στους χρήστες να διαγράψουν τους λογαριασμούς Instagram τους χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσουν τα δεδομένα τους.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι η διευκόλυνση της εγκατάλειψης του Instagram είναι ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία έχει αποφύγει μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων για ολόκληρη την οκταετή ύπαρξη της.

Με αυτή τη νέα επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οι χρήστες θα μπορούν να διαγράψουν το Instagram χωρίς να χάσουν τις εικόνες και τα βίντεό τους.

Εντούτοις, στην Ευρώπη το Instagram δεν έχει πια επιλογή στο θέμα. Από τις 25 Μαΐου 2018, όλες οι εφαρμογές κοινωνικών μέσων ενημέρωσης θα πρέπει να προσφέρουν φορητότητα δεδομένων, ώστε να συμμορφώνονται με τον ευρωπαϊκό νόμο περί ιδιωτικού απορρήτου GDPR. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η επερχόμενη επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο Instagram. Αν θα σας επιτρέψει να κατεβάσετε τα πάντα που έχετε κάνει στο Instagram, όπως το εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Facebook. Θα σας επιτρέψει να κάνετε λήψη μη συμπιεσμένων εκδόσεων των εικόνων και των βίντεο που έχετε δημοσιεύσει ή τι θα γίνεται με τις ιστορίες σας που «εξαφανίζονται» μετά από μια ορισμένη περίοδο; 

Σύντομα βέβαια θα μας λυθούν όλες αυτές οι απορίες καθώς θα ανακοινωθεί το εργαλείο και επίσημα από την εταιρία.

X

Right Click

No right click