Redmi Note 5 Pro Review - Παρουσίαση

Τα υπέρ: Φωτεινή, ζωντανή οθόνη, Καλή ποιότητα κατασκευής, Εξαιρετική κάμερα μπροστά, Μεγάλο value for money

Τα κατά: Έρχεται με το Android Nougat από το κουτί, Δεν υπάρχει φορτιστής γρήγορης φόρτισης στο κουτί, Δεν έχει USB Type-C

Συνολικά: Το Redmi Note 5 Pro έχει ορισμένα ισχυρά χαρακτηριστικά, αλλά παρά τα πολλά υπέρ, υπάρχουν και μερικά μείον.

Βαθμολογία

8.6Overall7.5Σχεδιασμός9.2Οθόνη8.7Κάμερα9Μπαταρία8.7Απόδοση

Το 2017 ήταν μια σπουδαία χρονιά για τη Xiaomi και η εταιρεία δημιούργησε έσοδα ύψους 100 δισ. RMB. στην Ινδία, τη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός της Κίνας, η Xiaomi έγινε ο μεγαλύτερος πωλητής smartphone προς το τέλος του έτους. Ενώ και στην Ελλάδα είχε σπουδαία ανάπτυξη ειδικά μετά το πρώτο επίσημο mi store που άνοιξε στο golden hall.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του Redmi Note 4, η εταιρεία παρουσίασε το Redmi Note 5 και το Redmi Note 5 Pro. Δύο νέα smartphones εκ των οποίων το πρώτο είναι μόνο μια προοδευτική και αναγκαία ενημέρωση του Redmi Note 4 η οποία δεν απέχει ιδιαίτερα και δεν δίνει λόγο σε κάποιον να αλλάξει το τηλεφωνό του, το τελευταίο είναι μια πιο ενδιαφέρουσα συσκευή που στοχεύει στους χρήστες που αναζητούν έναν δυνατό smartphone σε έναν χαμηλό προϋπολογισμό.

Redmi Note 5 Pro Σχεδιασμός και εμφάνιση

Μαζί με το Note 5, το Note 5 Pro είναι το πρώτο smartphone της Xiaomi στην προσιτή σειρά της Redmi που διαθέτει οθόνη 18: 9, ενώ υπάρχει ένα αξιοπρεπούς μεγέθους bezel γύρω από την οθόνη, αλλά οι καμπύλες γωνίες αντισταθμίζουν το μεγαλύτερο μέγεθος. Ταιριάζει καλά στην παλάμη, αλλά στα 181 γραμμάρια, δεν είναι πολύ ελαφρύ και αν είχατε ένα μικρότερο τηλέφωνο μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες για να το συνηθίσετε.

Από την μπροστινή πλευρά, το Redmi Note 5 Pro μοιάζει με το Redmi Note 5, αλλά στο πίσω μέρος υπάρχει μια κάθετη εγκατάσταση διπλής κάμερας η οποία προεξέχει από το τηλέφωνο. Η προεξέχουσα κάμερα είναι λιγότερο ένα οπτικό θέμα και περισσότερο μια φυσική ενόχληση. Ένα, το τηλέφωνο βρίσκεται σε μια δύσκολη γωνία όταν τοποθετείται σε μια επίπεδη επιφάνεια και δεύτερον, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την τοποθέτηση του τηλεφώνου σε μια τραχιά επιφάνεια, ώστε να μην γρατσουνιστεί ο φακός της κάμερας. Χωρίς να είναι ένα πρόβλημα που συναντάμε μονο σε αυτήν τη συσκευή, δεν μας αρέσει και σε άλλα smartphones.

Εμφανισιακά το Redmi Note 5 Pro δεν ξεχωρίζει και δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Φαίνεται όμορφο, αλλά λείπει η έμπνευση και τα περισσότερα που μπορούμε να πούμε είναι ότι απλά έχει ένα καλό και λειτουργικό σχεδιασμό. Οι ανταγωνιστές της εταιρείας όπως η Honor έχουν παραγάγει πολύ καλές συσκευές σε αυτό το εύρος τιμών, οπότε δεν είναι καθόλου αδύνατο σε αυτή την κατηγορία. Η Xiaomi το κατάφερε μάλιστα στο παρελθόν με το slick-looking  Mi A1, και έτσι είναι απλά ντροπή ότι η γραμμή Redmi δεν έχει ακολουθήσει ακόμα. Εκτός αυτού, το Redmi Note 5 Pro φαίνεται καλό και έχει μια σταθερή ποιότητα κατασκευής.

Redmi Note 5 Pro Οθόνη

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Redmi Note 5 Pro είναι η οθόνη του. Η Xiaomi υιοθετεί την τελευταία τάση των οθονών με αναλογία διαστάσεων 18: 9 - μια τάση που εισήχθη το 2017 και έχει σταθεροποιηθεί και στο τμήμα των smartphones χαμηλότερου προϋπολογισμού.

Το Redmi Note 5 Pro διαθέτει οθόνη 5,99 ιντσών Full HD + IPS - και ανάλυση 2160 x 1080 που μεταφράζεται σε πυκνότητα εικονοστοιχείων 403ppi. Η οθόνη είναι φωτεινή και τα χρώματα είναι αρκετά ζωντανά με βαθιές αντιθέσεις. Το κείμενο και οι εικόνες είναι αρκετά καθαρά και η ακρίβεια των χρωμάτων είναι πρώτης τάξεως. Η οθόνη είναι tad reflective, αν και η ευκρίνεια του ηλιακού φωτός εξακολουθεί να είναι αρκετά καλή. Υπάρχει επίσης προστασία από γρατζουνιές για το γυαλί, αν και η γενιά του δεν έχει αποκαλυφθεί.

Συνολικά, είναι μια εξαιρετική οθόνη για ένα smartphone σε αυτή την τιμή και ένα από τα καλύτερα εκεί έξω.

Redmi Note 5 Pro Επιδόσεις

Το Redmi Note 5 Pro είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας που τροφοδοτείται από τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon 636 της Qualcomm, ο οποίος ανακοινώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο - με νέα GPU που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις παιχνιδιών σε σχέση με την Adreno 508 στο Snapdragon 630 SoC.

Στην πραγματική χρήση, το Redmi Note 5 διαχειρίζεται αρκετά καλά οτιδήποτε τρέχει σε αυτό. Το Multi-tasking στο Redmi Note 5 Pro είναι ένα αεράκι και μπορεί να χειριστεί τα παιχνίδια με έντατικά γραφικά χωρίς να ζοριστεί. Δεν υπάρχει καθόλου καθυστέρηση απόδοσης και η χρήση του Redmi Note 5 (παραλλαγή 3 GB ) και του Redmi Note 5 Pro (παραλλαγή 4 GB) δίπλα-δίπλα αποκάλυψε αξιοσημείωτα καλύτερη απόδοση από την τελευταία.

Το Redmi Note 5 Pro έρχεται σε δύο παραλλαγές μνήμης - μνήμη RAM 4 GB ή 6 GB - αν και οι δύο διαθέτουν την ίδια εσωτερική αποθήκευση 64 GB, επεκτάσιμη μέχρι 128 GB με κάρτα microSD.

Χρησιμοποίησα την παραλλαγή 4 GB για αυτό το review, οπότε δεν μπορώ να πω πόση διαφορά θα μπορούσε να προσφέρει η διαφορά 6 GB RAM στην καθημερινή χρήση. Ένα καλά βελτιστοποιημένο στρώμα λογισμικού θα παρέχει μια απρόσκοπτη εμπειρία Android με μνήμη RAM 4 GB, παρόλο που θα υπάρχει πάντοτε ένας λόγος να θέλετε περισσότερη μνήμη RAM ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του smartphone σας.

Το Redmi Note 5 Pro συσκευάζει μια μη αφαιρούμενη μπαταρία 4.000mAh, επιτρέποντάς της να παρέχει ζωή μπαταρίας για παραπάνω από μία ημέρα εύκολα. Με τη χρήση χαμηλότερου φωτισμού, μπορεί κανείς να συμπιέσει ακόμη και σε δύο ημέρες την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Φυσικά, τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον αριθμό των φωτογραφιών και των βίντεο που λαμβάνετε, το πόσα παιχνίδια παίζετε ή πόσο συχνά είστε συνδεδεμένοι με δεδομένα αντί για Wi-Fi.

Με το παρεχόμενο φορτιστή, χρειάζονται πάνω από δυόμισι ώρες για να φορτιστεί το τηλέφωνο από το μηδέν στο 100 τοις εκατό. Με ενοχλεί ότι δεν υπάρχει υποστήριξη για γρήγορη φόρτιση με τον ενσωματωμένο φορτιστή - ακόμα πιο σημαντικό σε smartphones με μεγάλη χωρητικότητα μπαταρίας. Ωστόσο, το τηλέφωνο το υποστηρίζει και όταν το συνδέετε με ένα γρήγορο φορτιστή πιστοποιημένο από την Qualcomm, το τηλέφωνο δηλώνει ότι φορτίζει γρήγορα.

Το Redmi Note 5 Pro τρέχει την τελευταία έκδοση του ιδιόκτητου skin UI της εταιρείας MIUI 9. Το MIUI 9 όμως βασίζεται στο Android 7.1.2 Nougat και είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ένα smartphone που ξεκίνησε το 2018 δεν τρέχει το Android Oreo ούτε υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση του. Αυτό δεν είναι πολύ «Pro», Xiaomi!

Redmi Note 5 Pro Camera

Ένα από τα κυριώτερα σημεία του Redmi Note 5 Pro είναι η φωτογραφική μηχανή του - μεταξύ των πρώτων συσκευών Redmi που έχει μια εγκατάσταση διπλής κάμερας στο πίσω μέρος (το πρώτο ήταν το Redmi Pro), μια τάση που έχει ρίξει την αξία των ακριβών smartphones πέρυσι . Το Redmi Note 5, και το Redmi Note 4 πέρυσι ήταν αμαυρωμένα από τις μέσης ποιότητας κάμερες, και το Redmi Note 5 Pro θέλει να είναι Pro (όπως λέει και το όνομα του) σε αυτό το τμήμα.

Υπάρχει ένας συνδυασμός αισθητήρα 12 MP με διάφραγμα f / 2.2 και αισθητήρα 5 MP με διάφραγμα f / 2.0 - ο τελευταίος χρησιμοποιείται για το φαινόμενο βάθους πεδίου κατά τη λήψη πορτρέτων.

Η πίσω κάμερα στο Redmi Note 5 Pro είναι αρκετά καλή, ειδικά σε καλές συνθήκες καλού φωτισμού. Η αναπαραγωγή χρωμάτων είναι αρκετά καλή τις περισσότερες φορές και υπάρχει ένα καλό επίπεδο λεπτομέρειας. Ωστόσο, δεν είναι πολύ συνεπής. Ορισμένες λήψεις είναι εξαιρετικές, αλλά υπάρχουν λίγες όπου η ισορροπία του λευκού είναι χαμένη ή λείπει η ευκρίνεια. Σε χαμηλό φωτισμό, δεν υπάρχει μεγάλη υποβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας και υπάρχει ελάχιστος θόρυβος, παρόλο που η κάμερα έχει μια καθυστέρηση κατά την λήψη της φωτογραφίας αλλά είναι αναμενόμενο.

Συνολικά, η πίσω κάμερα είναι αρκετά καλή για ένα smartphone σε αυτό το τμήμα τιμών, αλλά δεν είναι τόσο συγκρίσιμη με τα ακριβά smartphones, όπως η Xiaomi θα ήθελε να πιστεύουμε.

Η λειτουργία πορτρέτου στο Redmi Note 5 Pro είναι όμως ο νικητής. Το φαινόμενο βάθους βγαίνει εξαιρετικά στις περισσότερες περιπτώσεις και η οξύτητα είναι σωστή. Η ανίχνευση άκρων δεν είναι πάντα ακριβής, αλλά είναι τις περισσότερες φορές οπότε δεν θα σας ενοχλήσει.

Το χαρακτηριστικό του Redmi Note 5 Pro είναι η μπροστινή κάμερα 20 MP. Μπορείτε να τραβήξετε μερικές φοβερές selfies με το σωστό αποτέλεσμα βάθου. Υπάρχει επίσης ένα διάχυτο φλας selfie που εξασφαλίζει ότι οι selfies που βγάζετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού φαίνονται καλά φωτισμένες. Η μπροστινή κάμερα στο Redmi Note 5 Pro είναι εντυπωσιακή και μπορεί να χτυπήσει τα πιο ακριβά smartphones όταν πρόκειται για selfies.

X

Right Click

No right click