Asus ZenFone Zoom S Review

Τα υπέρ: Ο Snapdragon 625 octa-core SoC, τα 4GB μνήμης RAM και τα 64GB αποθηκευτικού χώρου 

Τα κατά: Οι αισθητήρες των καμερών δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές ενώ η ποιότητα της εικόνας δεν είναι αρκετά μεγάλη.

Συνολικά: Το Asus ZenFone Zoom S είναι ένα ποιτικό κινητό από πλευράς απόδοσης αλλά οι διπλές κάμερες δεν κάνουν την δουλειά που θα περιμένατε ειδικά για την τιμή του.

Βαθμολογία

8.7Overall8.8Σχεδιασμός9Δυνατότητες8.7Κάμερα8Μπαταρία8.8Απόδοση

Η κατασκευή smartphones με δύο αισθητήρες κάμερας πίσω από την πλάτη φαίνεται να είναι η στρατηγική go-to για σχεδόν κάθε κατασκευαστή smartphone σήμερα. Η προσθήκη περισσότερης μνήμης RAM και πυρήνων CPU απλά δεν φαίνεται να τραβάει προσοχή πλέον. Ωστόσο, η κατοχή ενός καλού πρωτεύοντα αισθητήρα και ενός καλού συνοδευτικού μπορεί να έχει πολλά οφέλη είτε πρόκειται για μεγέθυνση στο θέμα, μέτρηση βάθους, λήψη ευρύτερης φωτογραφίας ή απλή βελτίωση της ποιότητας της φωτογραφίας σας.

Σχεδιασμός και εμφάνιση

Η Asus έχει χρησιμοποιήσει ποιοτικά υλικά για την κατασκευή του Zoom S. Το ολομεταλλικό σώμα φαίνεται και αισθάνεται πλούσιο στο χέρι σας και μας αρέσει ιδιαίτερα το χρώμα του Navy Black. Υπάρχουν στρογγυλεμένες άκρες παντού και ακόμη και η οθόνη έχει καμπύλη 2,5D, ώστε να μην αισθάνεστε ποτέ αιχμηρές άκρες ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο το κρατάτε. Παρόλο που φαίνεται υπέροχο από πίσω, το μπροστινό μέρος φαίνεται λίγο παλιό όταν εξετάζετε τα νέα mainstream smartphones όπως το LG Q6 (Review) ή το Micromax Canvas Infinity. Για να μην αναφέρουμε τα κουμπιά πλοήγησης που δεν έχουν οπίσθιο φωτισμό.

Στο Zoom S υπάρχει ένας δίσκος για δύο κάρτες Nano-SIM ή μία κάρτα SIM και μία κάρτα microSD (μέχρι 2TB). Οι υπόλοιπες θύρες τοποθετούνται στο κάτω μέρος, το οποίο περιλαμβάνει υποδοχή ακουστικών, θύρα USB Type-C και μια ενιαία μάσκα ηχείων.Στο πίσω μέρος η μονάδα διπλής κάμερας είναι σχεδόν επίπεδη με το υπόλοιπο της ράχης. Παρακάτω, έχουμε ένα διπλό τόνο, διπλό φλας LED, το σύστημα αυτόματης εστίασης λέιζερ και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Το τελευταίο είναι απίστευτα γρήγορο στον έλεγχο ταυτότητας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να απαντήσετε στις εισερχόμενες κλήσεις, να εκκινήσετε την κάμερα ή να τραβήξετε μια φωτογραφία. Εκτός από ορισμένες φτωχές επιλογές σχεδιασμού, το ZenFone Zoom S είναι μια καλά κατασκευασμένη συσκευή. Είναι λεπτό και αρκετά ελαφρύ για χρήση με το ένα χέρι, με πολύ καλή εμφάνιση. Στο κουτί μπορείτε να περιμένετε τα συνηθισμένα αξεσουάρ όπως φορτιστή, ακουστικά και καλώδιο δεδομένων.

Οθόνη

Η οθόνη είναι πολύ ωραία καθώς ο πίνακας AMOLED 5.5 ιντσών, πλήρους HD, παράγει πλούσια, κορεσμένα χρώματα και βαθύ μαύρο χρώμα. Ο πίνακας έχει επίσης πολύ καλό επίπεδο φωτεινότητας 500nits, γεγονός που το καθιστά σχετικά ευανάγνωστο στο φως του ήλιου. Τέλος, έχουμε και Corning Gorilla Glass 5 για πρόσθετη προστασία από γρατζουνιές και πτώσεις. Σε περίπτωση που ο προεπιλεγμένος χρωματικός κορεσμός δεν είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, μπορείτε πάντα να αλλάξετε το προφίλ χρωμάτων και να προσαρμόσετε τη θερμοκρασία χρώματος στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις".

Επιδόσεις

Το ZenFone Zoom S είναι αρκετά καλά εξοπλισμένο από πλευράς ισχύος. Υπάρχει ένας Snapdragon 625 octa-core SoC, 4GB μνήμης RAM και 64GB αποθήκευσης που αποτελούν τις βασικές προδιαγραφές. Άλλες προδιαγραφές περιλαμβάνουν Wi-Fi b / g / n, Bluetooth 4.2, ραδιόφωνο FM, GPS και USB OTG. Υποστήριξη 4G υπάρχει σε οποιαδήποτε υποδοχή SIM. Δεν υπάρχει εδώ NFC και καμία ζώνη 5GHz για Wi-Fi. Όσον αφορά τους αισθητήρες, παίρνετε τη συνηθισμένη σουίτα, συμπεριλαμβανομένου ενός γυροσκοπίου.

Το ZenFone Zoom S τρέχει με το Android 7.1.1 με το προσαρμοσμένο UI της εταιρείας που ονομάζεται ZenUI 3.0. Είναι πολύ παρόμοιο με τα προηγμένα smartphones της Asus. Ο τεράστιος αριθμός επιλογών μπορεί να είναι χαοτικός και πολλές φορές μπερδεύει ακόμα και έμπειρους χρήστες android. Για παράδειγμα, ένα απλό και μεγάλο πάτημα στην αρχική οθόνη για την αλλαγή της ταπετσαρίας εμφανίζει εννέα επιλογές, οι οποίες σας επιτρέπουν να αλλάξετε το θέμα, να κλειδώσετε τις εφαρμογές, μεταξύ άλλων επιλογών. Ένα swipe προς τα δεξιά στην αρχική οθόνη θα σας οδηγήσει στην οθόνη του Google Now, ενώ κρατήστε πατημένο το κουμπί Home για να εμφανιστεί ο Βοηθός.

Το Mobile Manager σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση δεδομένων, να καθαρίζετε τα ανεπιθύμητα αρχεία και να ελευθερώνετε RAM του συστήματος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες εφαρμογές όπως τοDo it Later, Laser Ruler, κ.λπ., τα οποία μπορεί να μην σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα. Δυστυχώς, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτά και να όχι να τα απεγκαταστήσετε.

Οι άκρες γίνονται αρκετά ζεστές μετά από εκτεταμένες περιόδους παιχνιδιού, αλλά ποτέ δεν ένιωσα την ανάγκη να κάνω ένα διάλειμμα για να το αφήσω να κρυώσει και δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα επίδοσης από την χρήση εφαρμογών. Η απόδοση του παιχνιδιού είναι αξιοπρεπής, καθώς οι high-end τίτλοι τρέχουν καλά.

Camera

Οι κάμερες είναι το κύριο σημείο αναφοράς εδώ. Παρόλο που οι δύο αισθητήρες γύρω από την πλάτη έχουν την ίδια ανάλυση, είναι αρκετά διαφορετικοί. Ο κύριος αισθητήρας διαθέτει άνοιγμα f / 1,7, εστιακό μήκος 25mm και οπτική σταθεροποίηση εικόνας. Ο δεύτερος αισθητήρας έχει ένα διάφραγμα f / 2,6 και ένα εστιακό μήκος 59 mm, το οποίο χρησιμοποιείται για την οπτική μεγέθυνση στο θέμα σας. Φυσικά, ο πρωταρχικός αισθητήρας είναι ο καλύτερος και γι 'αυτό προτιμάται στις περισσότερες λειτουργίες λήψης.

Στην εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής υπάρχει ένα κουμπί ζουμ ακριβώς πριν από το κλείστρο, όπως και στο OnePlus 5. Με ζουμ 2,3x, εισέρχεται η δεύτερη κάμερα, αλλά μόνο αν ο φωτισμός είναι καλός. Σε λιγότερο από το ιδανικό φως, κολλάει στην κύρια κάμερα, οπότε αυτό που παίρνετε είναι ουσιαστικά το ψηφιακό ζουμ. Το μέγιστο επίπεδο ζουμ σε κατάσταση αδράνειας είναι 12x, ενώ για βίντεο είναι 5x. Μπορείτε να μεταβείτε στον δεύτερο αισθητήρα μόνο σε λειτουργίες λήψης Auto, Manual και HDR Pro. Για τα υπόλοιπα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ψηφιακό ζουμ εάν χρειάζεται στον κύριο αισθητήρα.

Παραδόξως, δεν μπορείτε να αλλάξετε τους αισθητήρες κατά τη λήψη ενός βίντεο, αλλά αν έχετε ήδη μεγεθύνει στο 2,3x (ή παραπάνω) και στη συνέχεια ξεκινήσετε την εγγραφή, θα χρησιμοποιήσει τον δεύτερο αισθητήρα. Υπάρχει επίσης λειτουργία πορτρέτου, η οποία χρησιμοποιεί τη δευτερεύουσα φωτογραφική μηχανή 12 megapixel για λήψη φωτογραφιών. Το αποτέλεσμα βάθους είναι καλό και μπορείτε να το διαφοροποιήσετε αλλάζοντας το διάφραγμα σε πραγματικό χρόνο. Παίρνει μερικές προσπάθειες για να πάρει το θέμα σας σε σωστή εστίαση, αλλά μόλις εγκατασταθεί σε μια καλή γωνία, λειτουργεί καλά.

Δυστυχώς, η ποιότητα της εικόνας δεν είναι αρκετά μεγάλη. Η φωτογραφική μηχανή αγωνίζεται με το να υπολογίσει σωστά το φως μέτρησης. Το HDR είναι επίσης πολύ εντυπωσιακό αλλά η τελική έξοδος δεν είναι πάντα αυτό που θα θέλατε. Τα χρώματα είναι λίγο υπερκορεσμένα. Ο κύριος αισθητήρας καταφέρνει να καταγράφει καλές λεπτομέρειες, ακόμα και σε λήψεις τοπίου, αλλά ο δεύτερος αισθητήρας δεν είναι καλός για αυτό.

Μπαταρία

Παρά το λεπτό προφίλ, το ZenFone Zoom S καταφέρνει να χωράει μια τεράστια μπαταρία 5000mAh. Καταφέραμε εύκολα να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα και λίγο περισσότερο, με μία μόνο φόρτιση. Δεν υπάρχει γρήγορη φόρτιση, αλλά ο προσαρμογέας τροφοδοσίας 10W θα σας δώσει περίπου 53% φόρτιση σε μία ώρα.

close