XIAOMI REDMI NOTE 4X REVIEW

Τα υπέρ: Όμορφος σχεδιασμός και 4100mAh μπαταρία σε οθόνη 5''

Τα κατά: Ο επεξαργαστής που φόραγε και το Redmi Note 4 ο Snapdragon 625.

Συνολικά: Μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά από το Redmi Note 4 αλλά είναι ένα πολύ καλό Τηλέφωνο για τα χρήματα του.

Μοιάζει πολύ με το Redmi Note 4, και αυτό συμβαίνει επειδή είναι ίδια.
Τον Αύγουστο του 2016, η Xiaomi ανακοίνωσε το Redmi Note 4 ως το phablet με τα καλά χαρατηριστικά και με χαμηλό προϋπολογισμό. Σήμερα έχουμε μπροστά μας το Redmi Note 4X, ένα σχεδόν πανομοιότυπο τηλέφωνο που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2017 με την ίδια οθόνη 5.5 ιντσών Full HD και το τσιπ Snapdragon 625.
Μερικές μικρές Τεχνικές αλλαγές: Το Bluetooth έχει ενημερωθεί από το 4.1 έως το 4.2, αλλά έχει καταργηθεί η συνδεσιμότητα Wi-Fi 802.11ac. Η θύρα IR έχει μετακινηθεί στην πλευρά στην επάνω άκρη. Και οι βίδες που προηγουμένως κάθονταν εκατέρωθεν της θύρας Micro-USB έχουν πλέον φύγει. Παίρνετε επίσης το MIUI 8.1, αν και βεβαίως μπορείτε εύκολα να ενημερώσετε το λειτουργικό σύστημα με την προηγούμενη Note 4 της Redmi.
Μία από τις πιο προφανείς αλλαγές είναι ότι στις διαθέσιμες επιλογές RAM και αποθήκευσης. Ενώ προηγουμένως μπορείτε να αγοράσετε το Νοτε 4 με μνήμη RAM 2 και 3 GB και αποθήκευση 16 ή 64 GB, η Note 4X διαθέτει 3 GB μνήμης RAM και 32 GB αποθήκευσης ή 4 GB μνήμης RAM και αποθήκευση 64 GB.

Σχεδιασμός

Η Redmi Note 4 είχε μερικές σημαντικές αλλαγές στο σχεδιασμό σε σχέση το Redmi Note 3, αντικαθιστώντας τα πλαστικά μέρη κορυφής και βάσης με μια πλήρη μεταλλική κατασκευή. Το Note 4X που βλέπουμε εδώ δεν έχει καμία δραστική αλλαγή, απλά άλλαξε τις λευκές πλαστικές γραμμές της κεραίας με μια λαμπερή μεταλλική ταινία, έτσι ο σχεδιασμός παραμένει εξίσου καλός με τον αρχικό.
Για ένα τηλέφωνο με χαμηλό κόστος το Redmi Note 4X είναι πολύ καλά κατασκευασμένο. Έχει αρκετά λεπτό πλαίσιο στο αριστερό και το δεξί μέρος της οθόνης, το οποίο σε συνδυασμό με τις ελαφρώς κεκλιμένες άκρες στο πίσω μέρος εμποδίζει το να αισθάνεται δύσχρηστο σε ένα μόνο χέρι. Οι μεταλλικές βίδες που θα μπορούσαμε να δούμε στο παρελθόν από κάθε πλευρά έχουν φύγει, αλλά αυτό θα σας ενοχλήσει μόνο εάν σκοπεύετε να ανοίξετε το Xiaomi και να κοιτάξετε μέσα.

Όπως και πριν από τα  βασικά λειτουργικά πλήκτρα του Android, home και back βρίσκονται κάτω από την οθόνη, με τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων του τηλεφώνου να βρίσκεται πίσω από την κάμερα. Και εξακολουθεί να υπάρχει μια υποδοχή ακουστικών, και το πλήκτρο έντασης και το πλήκτρο power στο πλάι.

Απόδοση

 H 4100mAh μπαταρία του ενισχύεται από τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 430 ο οποίος διαθέτει καλύτερη απόδοση και καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τον προϋπάρχοντα. Η 4100mAh μπαταρία του μπορεί να κρατήσει έως και 18 μέρες σε λειτουργία αναμονής και έως 2 μέρες με βαριά χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία. 

Camera

Το Xiaomi Redmi Note 4X φαίνεται να έχει την ίδια κάμερα με το Note 4, αλλά ο κύριος αισθητήρας 13Mp της Samsung έχει αντικατασταθεί για ένα Sony IMX258. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα, γιατί πραγματικά δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από τη λεπτομέρεια που προσέφερε η κάμερα του Note 4.
Συγκριτικά το Note 4X παίρνει μια αξιοπρεπή φωτογραφία για την τιμή του, με φωτεινά, φυσικά χρώματα και καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Η λειτουργία HDR κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά γι αυτό, μην ξεχάσετε να πειραματιστείτε με αυτό.

Βαθμολογία

8.8Overall8.8Σχεδιασμός8.8Δυνατότητες9Κάμερα9Μπαταρία8.5Απόδοση

close

youtube sub