Πώς να μετατρέψετε αρχεία BIN χρησιμοποιώντας το Power ISO

Όταν αντιγράφετε ένας μέρος ή αντιγράφετε ολόκληρο το CD ή το DVD, το σύστημα του υπολογιστή σας δημιουργεί ένα αντίγραφο όλων των στοιχείων αυτού του CD σε ένα συμπιεσμένο αρχείο που ονομάζεται BIN.

Τα αρχεία BIN είναι μορφές τύπου δυαδικού αρχείου που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με έναν οπτικό δίσκο, όπως τα χαρακτηριστικά του (όνομα ήχου, άλμπουμ, είδος, κλπ.), το artwork του άλμπουμ, ρυθμίσεις δίσκου και πολλά άλλα. Τα περισσότερα προγράμματα δεν έχουν την ικανότητα να ανοίγουν αρχεία BIN, αλλά αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στις πληροφορίες που είναι ενσωματωμένες σε αυτά τα αρχεία, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα μετατρέψετε σε μορφή ISO.

Λήψη Power ISO

1. Λήψη Power ISO.

Μία κοινή εφαρμογή που χρησιμοποιείται για τη μετατροπή αρχείων BIN είναι το Power ISO. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μετατρέπει τα αρχεία BIN σε μορφές αρχείων ISO, μια πολύ πιο αναγνώσιμη έκδοση αρχείων. Μπορείτε να κατεβάσετε το Power ISO δωρεάν εδώ: http://www.poweriso.com/download.htm

2. Εγκατάσταση Power ISO.

Κάντε κλικ στο ληφθέν αρχείο για να το ανοίξετε. Θα πρέπει να εκτελεστεί ο οδηγός εγκατάστασης του υπολογιστή σας και να εγκαταστήσετε το Power ISO στον υπολογιστή σας.

3.Εκκίνηση Power ISO.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγκατάστασης, κάντε κλικ στο εικονίδιο συντόμευσης από την επιφάνεια εργασίας σας για να ανοίξετε την εφαρμογή.

Μετατρέποντας τα αρχεία BIN σε ISO

1.Ανοίξτε το μενού Convert.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Tools" από τη γραμμή μενού στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου Power ISO και επιλέξτε "Covert" από την αναπτυσσόμενη λίστα για να ανοίξετε το μενού Μετατροπή. 

2. Επιλογή Αρχείου

Κάντε κλικ στο κουμπί με τρία κουτάκια στη δεξιά πλευρά του πεδίου κειμένου "Source File". Αυτό θα ανοίξει ένα παράθυρο του Explorer.

3. Ανοίξτε το αρχείο BIN.

Χρησιμοποιώντας το παράθυρο του Explorer, μεταβείτε στη θέση στον υπολογιστή σας όπου βρίσκεται το αρχείο BIN, επιλέξτε το αρχείο BIN και κάντε κλικ στο "OK" για να το ανοίξετε στο Power ISO.

4. Ορίστε το αρχείο προορισμού.

Πίσω στο παράθυρο του μενού Μετατροπή, ορίστε το αρχείο προορισμού σε "ISO" κάνοντας κλικ στο κατάλληλο κουμπί επιλογής στην Περιοχή "Save As" ή "Αποθήκευση ως".

5. Πληκτρολογήστε ένα όνομα αρχείου που θέλετε για το αρχείο ISO.

Πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε για το αρχείο εξόδου ISO στο πεδίο κειμένου που παρέχεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του μενού Μετατροπή.

6. Μετατρέψτε το BIN σε ISO.

Κάντε κλικ στο κουμπί "OK" για να ξεκινήσετε τη μετατροπή του αρχείου BIN σε ISO

 

 

close

youtube sub